Pages

24 november 2010

Pompelipomp...tralla la...vad fort tiden går när man har roligt. För nog är det roligt när saker förändras till de bättre, som hemma hos oss nu då - när vi äntligen gjort slag i saken och uteslutit våra timmerväggar


















som vi sparat i våra två rum på bottenvåningen i gamla huskroppen. Det börjar bli redigt fint, ett rum är klart det andra snart...bara lite lister kvar. 

När man gör i ordning så får man ju massa luster oxå, luster att köpa nytt. Vi har hela tiden sagt att vi INTE ska köpa något nytt förren rummen var klara och nu.........snart...MEN nu vet i tusen om de blivit så mycket pengar över till nya möbler o gardiner o sånt där mysigt. Nåväl  - vi står nog ut med de vi har lite till. Men visst lockar det...mmmmm

Jag valde ((ja för även om man låter karlar tro att de är med o väljer)) så är de bara de om de tycker som vi. Eller hur?? På något vis lyckas man alltid få dem att tro "att de valde". 
Jo jag valde vitt, vita väggar, vita lister, vita fönsterspång..vitt, vitt och åter vitt. Sen kan man gladerligen sätta färg på allt annat.  
Gissa om de blir ljust när man går från mörka timmerväggar till kritvita väggar?? 

















Igår när de var klart åt vi middag här vid TV:en som inte syns och den sitter för övrigt på en fondvägg i gammelrosa ton, som min man "faktiskt" fick välja. Jag hade aldrig valt rosa..*ler*. Så tände vi brasan som inte heller syns på denna bild och njöt av vårt nyarenoverade TV-rum. Lite svårt att ta en bild över hela rummet och alla väggar...

Vi valde gammeldax lister för att behålla lite gammal charm, blev redigt läckert. Ja så fick ju de små inneväggarna vara kvar i stock. Nu har jag beställt text till murstocken som utgör i stort sätt en hel vägg i rummet, en av mina grannväninnor ska skriva åt oss. Min favoremsa
                         "Dröm om morgondagen,
                                   Minns gårdagen,
                                        Lev idag"

I helgen hade vi kids hemma, en redigt liten tjockis. Ja hon ber ju på de lilla barnbarnet som ska födas nu till nyår. Spännade!!!

Vinter har vi fått oxå så det heter duga. Först regnade det i flera dagar, det är många som har stora problem med vattenmassor här runt om i trakterna. Så kom snön
























och blåsten. Inte skönt alls men de e bättre än regn. Pärla visar sitt missnöje med vädret, så tar inte åt Er, det är inte åt Er hon räcker ut tungan.

























Till helgen ska jag på loppis...eller stå på loppis...men de får bli en annan historia, dax att ta lite kväll o vila.

19 november 2010

När jag var bortrest.....

Startade min man upp ett nytt projekt här hemma. Vårt gamla hus (ni har kanske förstått att vi har ett gammal och ett nytt hus, som är ihopsatt till ett hus) de gamla huset är ett stockhus o vi bestämde att behålla stockväggarna. MEN under resans gång har vi ändrat oss några gånger och till slut bestämde vi oss för att sätta vanliga väggar och bara behålla stocken på inneväggarna.

De här startade han då upp i ett oövervakat ögonblick o nu sitter väggarna på plats och jag har fått en spackelspade i min hand






















med den i handen har jag inte äns tid att TÄNKA dator eller blogg. Sååååååååååååå när tid medgers kommer jag att smyga in till Er och hälsa på. Tills dess tackar jag för alla kommentarer här hos mig sista tiden.

Trevlig Helg

17 november 2010

Huvudet upp, fötterna ner eller nja så ska de ju vara men ibland busar man ju till de lite....


























Titt ut.............!!!!
Vi var ganska möra när vi kom hem från vår lilla tvådagars shoppingtur till Ullared.
Men kul har vi haft!!!!!
De är inte som att gå i de vardagliga affärerna precis. Oh jag skulle sannerligen inte vilja gå i den där affären varje dag. Puhhh.
Vi hyrde världens gulligaste lilla stuga













i den gjorde vi inte mycket mer än soooooooooov. Lite fynd blev de, undrar just om någon, någonsin varit i Ullared och kommit ut med tom vagn? Nä, de finns nog något till alla. Men jag tycket nog de var dåligt med kläder, mycke fanns bara i en storlek. Fast någon plagg fick jag med mig hem. Köpte små rosa urgulliga väskor till mina småtjejer.

















Dom blev så glada och nu hänger väskorna med vad de går. De bär inte precis i handtagen, nä hela väskan stoppas fint i mellan tänderna och så ska de vara när man inga händer har.

Jag köpte många halsvärmare, typ polokragar, halsdukar och scarves så blev de några benvärmare också....varmt o gott ska de vara när kylan smyger på...






















Den igentliga anledningen till att jag for dit var för julklappsinköp, framför allt leksaker till barnbarnet och jag fann allt jag ville ha, samma saker som i leksaksaffären här men till betydligt lägre pris. 

Gissa vad som hände när vi avslutade vår shopping??
vi stannade vid en lottkjosk och köpte lotter för 10 kronor var. Vad hände då? Jo Fru Nilsson hon hade lite flyt..

Här hemma var de osttillverkning o så hade min älskling hittat på, lite mer. Men de tar vi en annan dag.








13 november 2010

Så mycket bättre mår jag och det är så skööööööönt. Att inte må bra är både trist och frusterande.

Jag håller på att packa min lilla röda


















Vi är inte sju vackra flickor i en ring, men vi är fyra flickor & Vi
























ska åka på ett liten shoppingäventyr. De ska bli sååååååååå kul!!!

Gubbarna - de ska köra sitt "förra årets infall" minns Ni vad de gjorde då?
(ni som var med på min blogg.se tid)
Jo de gjorde



















Ja det är OST på G.



















Det är ju inte så illa att få nygjord ost när vi kommer hem igen.

Hörs snart igen!!!

11 november 2010

Igår läste jag på nätet "att man får ligga i sängen, se ett bra program, tycka synd om sig själv och snaska på praliner när man inte mår redigt bra"

Men så sökte jag oxå på bröstinflammation och det ska man INTE göra. Har man symtomer ska man deffenetivt inte söka på dom. För då blir man sjukare och oroligare än vad man var innan. Jag har ett problem som uppebarligen bara drabbar ammande kvinnor. Oh de är väl si så där 23 år sedan jag födde mitt yngsta barn. Jag ammar inte honom längre, de ska jag lova. Har till och med klippt av navelsträngen för länge sedan. MEN så kom jag till en blogg där kvinnan som skrev hade inflammatoriskt bröstcancer, som började precis som "de jag har". Hur tror Ni jag kände mig då?! Precis, liten, rädd, hjälplös!!!! Oh var jag lugn innan kan jag lova att jag inte är de nu. MEN de stod, pencelin hjälpte inte alls, fick flera kurer men de hjälpte inte. Idag när jag vaknade "tyckte jag" mitt bröst såg friska ut, mindre svullet, mindre hårt. Visade älsklingen som tyckte de samma. Ja så nu känns de lite bättre, men lugn, nej de e jag inte.

Tillbaka till gårdagen!!
Man får alltså ligga o snaska på praliner








om man har praliner hemma vill säga och
om inte sängen är upptagen av "häst"
















Jag hade inga praliner hemma, men Torsten fanns inte i sängen så den var ledig.

Jag har en älskling - han är fantastisk. Trots att han aldrig tidigare gjort det, eller förmodligen inte äns funderat på att göra det. Så fixade han ihop chokladbollar till mig.
















Så ja, jag låg där i sängen, tittade på TV och snaskade chokladbollar och tyckte lite synd om mig själv.

Nu får man ju hoppas man snart är frisk igen och inte blir sjuk för ofta för då blir man väl fet (are) oxå på kuppen om man ska syssla med sånt här.

Go fortsättning på veckan.

10 november 2010



















Urk de e inte kul att ha så här ont. Men nu har jag fått pencelin så jag hoppas de hjälper De kan liksom inte göra några undersökningar så länge det är så inflammerat som nu.
Jag ska ju iväg på "en liten resetripp" med tjejerna på söndag så ja, då vill man ju vara pigg o allert.  Så jag får försöka kurera mig o ta de lungt, vila o hämta energi mellan jobbpassen.

Igår small de till lite extra i min brevlåda. Jag vann ju en tävling hos Lena Scrappar och igår kom vinsten. Det verkar kul de här med scrappning o fina saker blir de oxå. Titta bara på min vinst.























Tack Lena!!

Önskar alla en fortsatt go vecka. Antar att en del av Er har massa snö nu. Vi fick bara regn här, men vi är inte ledsna för de.

08 november 2010

Trots min tidiga morgon är jag fortfarande på benen. 
Men jag G Ä S P A R ibland
Senaste veckorna har jag då och då vaknat så där "alldeles för tidigt" och inte kunna somna om. Jag är klarvaken o då finns ju ingen anledning att ligga kvar i sängen och rulla fram och åter, eller?

Här om dagen var jag på IKEA. Där köpte jag förvaringslådor. För jag tänkte jag skulle organisera lite ordning i klädkammaren och stoppa ner kläder jag inte använder "just nu" typ sommarkläder.
























Men jag vet inte - man tänker för mycket!!!! Synd bara att man inte kan tänka ner kläderna i lådorna. 

Köpte en liten pall också som jag "tänkt" måla svart och ha ute hos hästarna. Torsten är lite knivig att hoppa upp på direkt från mark.

De har hänt något trist, något som gjort att jag fick hoppa över ridningen idag. Jag har fått inflamation i ett bröst. Ja jag hoppas de varjefall - alltså att de inte är värre än så.
















De gör fruktansvärt ont. Ska till läkaren i morgon och få de kollat. De räcker med att jag snuddar något mot bröstet så skriker jag högt. Så i fall Ni ha hört någon skrika idag - var de säkert jag.



Så dumt - att vara uppe nu. Har joddlat för mig själv sedan halv fyra denna kalla morgon.
Alla andra sover bara jag o tomten (kanske) är vaken.


















(njä han ser inte speciellet vaken ut va?)

Man borde vara som hundarna, de kan sannerligen sova var som helt och hur som helt.










































Man blir allt lite avvis när man ser dom!!!

Det lukar nybryggt kaffe nere från köket, får väl ta mig en kopp och vänta på att de andra i huset vaknar upp.



¨



















Önskar Er en skön o bra måndag.

06 november 2010

Alla helgons dag, så minns vi dom, våra kära som inte längre finns bland oss i jordelivet, men som finns hos oss i minnena och i våra tankar.

Idag brinner tusentals ljus för att hedra dem alla.
De brinner ljus inne















































De brinner ljus ute























Önskar alla en fridfull och fin
Alla helgonhelg.

05 november 2010

Fredag hela veckan eller ja veckorna går verkligen fort framåt.
Jag har inte gjort mycket annat än ägnat mina dagar åt
 jobb,
hundar och
hästar.
Det är verkligen livskvalité att ta en liten ridtur varje dag.  

Veckans enda avvikelsen är väl då att jag var och kolla blodtrycket igen







som nu låg på 140/87, oh de säger inte mig någonting, men sköterskan sa de var skapligt. Nästa vecka ska jag träffa doktorn igen, så får vi se vad han säger om tanten.

Var gör Ni med Era apelsiner när de börjar se tråkiga ut i frukkorgen?


















Jag brukar måla små gubbar på dom, då blir de mer liv o glädje i skålen.

Trevlig fredag på Er alla.

03 november 2010

Tro, tro, tro att om ni vill, men de faktiskt sanning...

Att återskapa en stark o ovanlig och inte minst sagt onaturlig upplevde i ord är inte lätt.



Vad hände i lördags?

Jag hade just gjort klart morgonsysslorna i stallet, hästarna hade fått sitt höensilage på vanliga stället i hagen uppe vid grinden. Jag stod hos dom en stund och plötsligt kändes det som något kom bakom mig, alla ljud försvann, vinden stannade o det blev som ett vakuum. Torsten blev jätterädd han stegade bakåt och gick nästan in i elnätet. Kändes som någon sög ur mig alla energi, plötsligt var allt som vanligt igen men jag var trött, så in i nordens trött. Var som all energi hade lämnat min kropp. Gick som i dvala flera timmar och faktum är att efter de där har jag inte redigt kommit igen.

Inte lätt för Er att känna vad jag kände, inte lätt för mig att återskapa det på bättre sätt än så här. Men vad var det? De har jag frågat mig och andra flera gånger.

Som Ni vet har vi upplevt en del konstiga saker här på gården, saker som man inte kan förklara – onaturliga saker. Jag funderade på om det var vår 


















som ville visa att han hade de bra, men varför tog han min energi? Ett tag blev jag verkligt rädd och tänkte, tänk om de var dödens budbärare som skulle hämta mig. Usch hemska tanke. Vi får väl snart ta hit en medier som känna om de är några från andevärlden här.

Pärla reflekterade jag inte över alls när de hände, hade Torsten precis framför mig så jag fokuserade väl på honom.

Igår kväll vägrade Torsten komma upp från hagen. Han sprang fram o tillbaka man hörde hur Pärla försökte komma upp men han stoppade henne, de var kolmörkt så jag såg dem inte. Torsten gör alltid så där an känner fara, rider man honom o fara uppstår stannar han bara o står som ett staty, tack o lov!!


Fick vänta hem mannen så fick vi gå ner i mörkret och hämta en pustande och stel Torsten.
Så ja, antingen har han blivit skrämt av något djur, eller såg han något uppe vid grinden igen.


Vad vet man? Läsigt är de!!!

I förrgår kväll friserade jag fröken Pärla. Nu ser hon igen.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De e bra för nu får hon traska med matte på ryggen varenda dag!
 
Nu ska jag iväg o kolla trycket igen. Ha en skööööön onsdag ALLA!

 
 
 
 

01 november 2010

Who, igår passerade jag 10 000 besökare på bloggen.
Jag startade den här bloggen den 5 januari i år, efter flytt från blogg.se. Men räknaren skaffade jag inte förren i mars. Tiden går fort, det är nu 5 år och 3 månader sedan jag började blogga. Helt otroligt. De här måste jag ju fira på något vis. Men hur, ja de får jag fundera på.

Tack till alla Er som besöker min blogg - Ni är guld!!!

Så är det...............

1:a november minsann. Nu får vi snart väcka honom igen.






















1:a november förra året hade vi ungefär samma väder som vi har idag. Snöfritt, 8 grader varmt o lite grått.
Det var inte förren den 12 december förra året som första snön föll här hos oss. Förhoppningsvis kommer den inte tidigare i år, ja vem vet, vi kanske inte får någon snö alls - det är vi ju mest vana vid!!

Igår gjorde Pärla och jag en överrenskommelse.

Vi ska traska lite varje dag nu, hon är lite väl rund om magen "tanten" & jag behöver oxå motion, så nu får de bli "varjedag göra".  

Så ska vi ta fram stora saxen idag oxå och göra henne lite vinterfin.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önskar Alla en skön måndag!!