Pages

28 februari 2011

Sista dagen i februari 
Även om vi tycker vintern är kall och envis i år så kan jag berätta
-de var värre förra året!! Då såg de ut så här utanför min ytterdörr!!

 I år ser man gräs och grön här och där
och snömängden är långt ifrån som då.























Vi har ju haft stugan "full" av folk i helgen, lätt överdrivet men några till har det varit. Någon mus har vi inte sett till, förhoppningsvis har han flyttat ut!
Jag fick ett par present av min "smått tokiga svåger" (den tokigaste av dem) 
I den första paketen fanns choklad......mumma....














I den andra paketen fanns hjälpen mot att hålla vikten när man äter choklad.
Ett hopprep i den läckraste färg...

















Eftersom jag faktiskt ätit en del ur den där lådan i helgen hinner jag inte skriva så mycket på bloggen idag, för jag måste ut och hoppa hopprep.

Hoppas Ni alla haft en skööööööööööööööön helg.
Måndag igen - nu kör vi.

25 februari 2011

Hjälp..........uch tvi farao...bläääää!!!

Jag har fått in en mus i mitt hus!!!! Har försökt dressera hundarna till att ta den, men si de är inte intressant alls, jag ser på dom hur de tänker
-vem vill ha en mus i mun??? bläää
Men tassen sa jag, slå till den med tassen...näää, inte.















Den är liten, pytteliten max 2 cm lång. Men vad gör den här? Har den kanske hört mig säga
Här är alla välkomna!! men jösses de gällde faktiskt inte möss!!!!
Jag avskyr möss, de e de äckligaste små varelse som finns. Hur laddar man en musfälla?" jag skulle säkert fasna med fingrarna själv, så det är lika bra jag låte bli att äns försöka.

Så glömde jag berätta för älsklingen i går kväll, han var så sent hemma o jag glömde totalt bort musen.

Idag får vi helggäster, hur ska jag förklara musen om den visar sig för dom?
Jaha de där aha de e bara vårt nya husdjur, han är snäll men blyg och gömmer sig för folk han inte känner.........pust...

Jag får nog gå och låna grannens katt, men vad säger jyckarna då om de plötsligt kommer in en katt i huset, i deras hus? Hur ska jag lösa detta??

Nu måste jag slå igen butiken "bloggen"

jag hör nämligen steg. någon närmar sig....











Jag har inte sett så mycket folk den här veckan, så de ska bli trevligt. Det är folket från "Gnällbältet" som kommer. Som om jag inte har nog av älsklingens dialekt...!! Skojar jag tycker inte de gnäller jag gillar deras dialekt, tycker de påminner mycket om Stockholmska. Många av mina vänner trodde faktiskt älsklingen var från 08-land när de hörde honom prata i början.

Den här veckan har älsklingen åkt i ottan och kommit hem långt efter solens nedgång. Rosalie har varit här några timmar och Krille kom igår på en fika, ja så såg jag ju några i affären i veckan, men lite tomt och ensamt har de allt varit. Tur man har sina hundar o hästar o "nej nej, inte musen"
Nu vill jag önska alla goa bloggaren
en riktigt skön och "varm" helg.

"Ni har väl inte slutat sjunga"

Av förklarliga skäl lär inte jag få så många stunder till datavärlden i helgen. Fast i och för sig brukar jag inte blogga så värst i helgerna.

24 februari 2011

Det var så mycket jag skulle göra idag. Men när jag varit och släppt ut hästarna på morronen så blev jag så frusen så jag gick in o satte mig vid ett element och tyckte synd om mig själv. Jag är så less på kylan o snöandet, så nu sjunger jag hela tidem



Hjälp till att sjung Ni också, så går det fortare. Man kan sjunga vad man än gör, ja när man äter också, de bara skvätter lite mat vida runt, men vad gör de? De finns ju servetter. Huvudsaken är ju att våren kommer så sommaren hittar hit sedan.


Det här är vår lilla gård som den såg ut för 72 år sedan, alltså 1939 















Tänk om man kunde åka tillbaka i tiden, bara för en stund. Få stå här ute och se var de gjorde här då för 72 år sedan. Det hade varit mysigt. De e ju lite orättvist, menar någon av dem från förr är ju här och kollar oss, vem vet vi inte, men vi ser och känner. 

Vilken fin gässgård de var o stenmuren låg på plats...nja de förändras. Nu ser de inte alls ut så där, jo ladan o stallet är sig ganska likt men de är allt.

Jag tycker de är kul att se saker "som de var" och hur de blev sedan. När jag finner bloggar där de renoverar så blir jag så glad. Det blir ju alltid sån himla skillnad när man gör om något. Jag kan visa en bit av övervåningen i vår gamla huskropp. Där såg ut så här när vi köpte gården. Jag har satt ihop två foto för att få med hela rummet.













Det var luftledningar in i huset och elskåpet satt alltså på ovanvåningen. Något opraktiskt.
Vi kallade de här rummet för pansarrummet, vi rev ju alla väggar här uppe och väggarna var av brädor jag aldrig tidigare skådat i tjocklek, man hade inte blåst omkull det.

Stocken i ytterväggen på gavlen var lite dålig så vi valde ett stort fönster.
Nu ser det ut så här.

















Det är underbart att sitta där uppe och se ner på hästarna när de springer i sommarhagen.

Tack för Ni tittade in!!!

Oh!! Glöm inte att sjunga....du ska inte tro de blir sommar i fall inte nån sätter fart...la lla
Ibland kommer små tecken, små gulliga saker som får en känna "extra"
värme och vänskap i bloggvärlden. Så var det för mig, Camilla på Östervik hade skrivit en kommentar
"Kika in på min blogg, du har en överaskning som väntar"

så de gjorde jag och där fann jag en Award till mig

och dessa vackra ord skrivna om mig



En underbar blogg som man oftast lämnar med ett STORT leende. Hennes kreativa bildkolage och roliga komentarer gör att man viker sig av skratt:)


Finns det något bättre än att få människor att lee och skratta? Att få veta o känna att det finns någon som uppskattar de man skriver, att man finns!! De e gött!! Tack Camilla!!

Nu är det min tur att få överlåta utmärkelsen till fem av mina favoritbloggar med mindre än hundra följare
(men hur många följare de finns vet man ju inte, många följer ju utan att de syns)

Jag har ingen rangordning på favoritbloggar, de finns en hel drös jag läser och följer och gillar. Men idag får de bli fem av dem som får veta varför jag är förtjust i dem och deras bloggar.

Paula "en finnkäring på nätet"

Hennes blogg är en av de första jag började följa för många år sedan.

Jag älskar hennes blogg!! Att läsa den är som att komma hem till henne, de är bara kaffet som fattas. Hon är en varm, öppen och ärlig människa som ger en både skratt och tårar. Hon är mycket personlig i sin blogg vilket gör att man verkligen lär känna henne. Att läsa henne blogg är som att umgås med henne på riktigt. Jag har följt henne så många år och tagit del av så många händelser i hennes liv att hon känns precis som de väninnorna jag har här ute i det vanliga livet.

Monika "La Monique"

Min egna Favomonika. En livsnjutare av högsta grad som alltid lämnar ett litet tänk till oss som besöker henne. Då och då får vi följa henne till paradiset - hennes paradis. Det är bara att läsa, blunda och ryckas med och njuta.  Jag vill bara ha mer!! 


AnnaKK

Anna har jag följt länge o tillhör dagens behov. Det ingår det i min morgonrutin att besöka hennes blogg. Med sitt enkla men roliga sätt att skriva fångar hon upp en och man får bara mersmak. Roliga djur och annat som förmedlar sig i pratbubblor är ett lite kännetecken för just henne. Det är raka rör och underbara bilder. En mästerfotograf som både tar underbara bilder och kan på sitt egna unika sätt snitsa till dem till någon helt annat foto än vad det från början var. Precis som i Ice Age har hon en egen envis ekorre.

Rantamor " På näthinnan"

Här har vi en förstklassig bloggare. Här skrattar man alltid gott, hon får de enklaste saker att bli dramatiska och roliga och skriver på ett sätt som fångar upp precis vem som helst. Hennes blogg läser man inte utan att skratta eller le någonstans i texten, om det är aldrig så allvarligt så finns fläktar av glädje o energi där endå.  Bilderna är tagna som av en  proffsfotograf och gör hennes bilder till en unik upplevelse.

Madde "Barnens Hjältar"

Kvinnan med sju järn i elden. Fembarns mamman med ny baby i magen. Ibland trillar jag ihop i en hög bara av att läsa allt hon sysselsätter sig med både med familjen, sitt jobb och sitt arrangemang i andra människor. En fantastisk kvinna som vittar om hur man kan förändras, hur man byte väg i livet och ser ljust på tillvaron. Hennes blogg är som en spännade bok med nytt avsnitt nästan varje dag.

Reglerna för Liebster Award är enkla och som följer:

Denna bloggaward lämnas över till 5 av dina favoritbloggar, som har mindre än 100 följare.


Awarden går vidare till de fem du valt ut, genom att du lämnar en kommentar på deras blogg.


Berätta för dem att deras blogg är en av dina favoriter och att de har utvalts till Liebster Award.


Den som får awarden länkar till den person som gav den till dig, och fem av hans / hennes favoritbloggar med mindre än 100 läsare

Till bloggvärlden, till alla där i. Ni är guld!!! Det är så kul Ni finns.

23 februari 2011

Vad spännande. Jo jag såg på min besöksmätare att det snart är ett år sedan jag satte igång den, närmare bestämt den 8 mars. Ska bli spännande att se om den tickar över till 20000 lagom tills dess. Den är inte så långt borta. Möjligheten finns!

Funderade på. Tänk om man hade så mycket besök här hemma.
 20 000 på ett år, de vore ju i genomsnitt ca 55 personer per dygn. Det hade helt klart gått åt mycket kaffe













och de hade blivit mycket skor innanför dörren.


















Det är ju jättekul att man får så mycket besök på bloggen
MEN
hade man uppskattat att få så mycket besök hemma??
Om någon säger Jaaaaaaaaaa
så är jag säker på att den någon ljuger faktiskt.
För de vore nog lite väl häftigt va!!

Igår hade jag besök eller kanske bättre att säga "igår tittade väninnan Rosalie in"  alltid lika uppskattat när vännerna kommer. (ja om de nu inte gör det 55 gånger per dag..*ler*)
Ni minns den fina texten hon skrev på vår murstock va?



















Nu är det lite nytt på G....redigt spännande ska detta projekt bli. Hon är så duktig med så mycket saker så jag blir grön av avundsjuka men känner också beundran bara jag tänker på de!! När jag blir stor, då ska jag också bli pysslig och kunna göra massa fina saker av allt och ingenting. De har jag bestämt!!!
Vad som är på G? Ja de får Ni veta tids nog........!!

Nu önskar jag Alla en skön fortsättning på veckan

22 februari 2011

Vem är Torsten?? humm...blev nog ett litet frågetecken där i förra inlägget. Här satt väl jag och trodde att alla vet väl vem Torsten är..!!!
Det är inte HAN jag är gift med, visseligen vet jag knappast vad han heter eftersom jag alltid kallar honom älskling men jag vet ju vad Torsten heter. ((Nu blev de lite rörigt där)) Torsten är en stor kille på flera hundra kilo, en av de vackraste, charmantaste och snällaste hästkille som finns.



































Han heter igentligen TT Christ men fick för många år sedan smeknamnet Torsten.
Det är med tungt hjärta jag lämnat ut honom till salu. Men ibland innehåller livet tunga beslut. Mening var aldrig att jag skulle ha två hästar, men man får inte ha en häst ensam. Så därför finns två här på gården. Men efter att ha haft det så här några år nu så har jag insett att jag är FÖR GAMMAL och för FATTIG för att dra runt det. Hästar ska skötas, de ska ridas, de ska skos, de ska ha mat, vatten och de ska ha kärlek.

Vintern har varit tuff med frusna vattenledningar, snorhalt område och massa snö. Det har varit tungt och min kropp har väl viskat "du är inte 20 år" min plånbok har suckat till då och då och de där snygga kläderna jag ville ha fick jag avstå. Då sa min älskling.
-en hobby ska vara kul, inte en belastning. Oh de är ju sant
-men vad gör man? Jag kan inte ha EN HÄST!!

Men i höstas fick jag en ny granne Rosalie, vi är i ungefär samma ålder och ganska lika i sätt och sinne. Hon har också två hästar, en dag insåg hon också hur tufft det är så hon sa
- vi kanske skulle ha våra hästar tillsammans, jag är redo att flytta bort min till dig och lämna hem min foderhäst.  Hon har exakt 1½ minuts gångtid hit, så ja, det är ju nära.
Jag pratade och ventilerade med älsklingen och Rosalie några tusen gången och sedan bestämde jag mig. På den banan är det och nu söker jag ett nytt kärleksfullt hem till goskillen. Hade en kvinna här i helgen som tittade på honom och blev väldigt förtjust (han vet precis hur man charmar tjejer) men tyvärr hade vi sånt dåligt väder att det inte gick att provrida honom, så nu väntar vi på bättre väder för de är några stycken som är intresserade och vill prova honom innan köp. Ja så vi får se om vi finner ett bra hem till honom här fram över.

Om Ni orkade läsa hit, så vet Ni nu läget.

21 februari 2011
















Vipps så var helgen slut!! vad fort de går!!
I fredagskväll fotograferade jag månen. Himmeln är rent förtrollande vacker ibland.





















I lördags morsö vaknade vi till snö!! Sen har de snöat oavbrutet sedan dess. På lördagen kom Jolin och hennes föräldrar, när de var på väg ringde de och vi sa
-ta de lugnt de har kommit massor av snö och är snorhalt på vägarna. Va? sa dom, vi är i Kalmar nu, här är ingen snö...hummm...fem mil bort, ingen snö?? Okey. Så kom de då och berättade att snön den kom ungefär vid bygränsen. Intressant - snöade de bara lokalt över oss?

På söndagen kom folk från andra hållet "inne från landet" de skulle titta på Torsten. Ringde gjorde de när de var en mil ca härifrån och frågade om vägen. Söar de där? Näää, sol o vackert väder. Alltså är de verkligen bara vår by som fått all denna snön under helgen - otroligt taskig fördelning där uppifrån!!!

Ja Jolin har varit här lördag och söndag o på den här bilden säger hon
                             F A R M O R















det ser Ni va??? Det är lite svårt att låta bli att
bära, gosa och pilla på de lilla livet!!

När hon sov passade vi andra på att spela ett nytt spel vi fick av barnen i julklapp.













De var redigt roligt och man fick skratta gott.

Någon som reagerade där uppe i texten - de skulle titta på Torsten
Jag har inte nämnt det, men jag har Torsten till salu. Lite tungt men nödvändigt.
Men de där får bli en historia för sig.

Nu måste jag ta tag i dagen!!

18 februari 2011

.....de e fredag!!!!!

Jag har en liten dröm, inget märkfärdigt alls men ibland funderar jag på om jag skulle önska mig det i födelsedagspresent. Jag brukar aldrig önska något annas men kanske jag skulle göra det i år.
Jag önskar mig en liten sovmorgon!!!
Vad jag minns har jag inte haft någon sedan i oktober förra året. Har man hästar


















så har man. Vad är de man säger - som man bäddar får man ligga.



















Den här helgen kommer lilla Jolin
till oss. Har inte sett henne på några veckor nu så jag kan gissa att hon växt en hel del. ((fast de kommer bilder på henne ofta) Det här är den störtsa nackdelen
-att vi bor så långt från barn och barnbarn. Ibland leker jag med tanken att flytta "hem igen" tills det slår mig att de här är mitt hem nu. Nä fullt så allvarligt är de inte, men om framtiden vet man inget!!  15 mil går endå ganska fort och nu är ju huset här så gott som klart så nu kan vi röra på oss mer.

Igår betedde våra hundar sig väldigt märkligt.











De älskar att "alltid vara med överralt" de älskar att åka bil men igår när vi skulle iväg - vägrade de. Den lilla flög över altanräcket o satte sig på innegården, den stora sprang upp och satte sig utanför ytterdörren o ville in. Oh vi, ja vi stod som två ?
Vi fick släppa in dem och låta de vara hemma helt enkelt. Det är inte alltid man förstår sig på de små liven.

Nu stundar helgen o jag önskar Er alla

17 februari 2011



Att snöa in på en plåtbit............
är inga problem om man heter som jag
och befinner sig i min kropp. För det var precis
vad jag gjorde i går. Fast de inte ens snöade.

Vårt stalltak består av eternitpannor, (innan vår tid här) har de lagat taket på ett ställe med en plåtbit.  Nu har de blåst halv om halv storm några dagar















då har den där plåtbiten släpp och blåser nu omkring där uppe på taket.


















Den har liksom fångat mig,
jag kan inte läppa den,
var jag är så hör jag den.
Till och med i duschen - hur är de möjligt.
Lider jag av förföljelsemarni, av en takplåt...!!

16 februari 2011

Mitt
bultar och slår...!!!!

























Kanske inte  för Oskarshamn men de var ju där jag var!!
Man blir så glad............man blir så glad.........när man får veta, att allt är bra!!!






















Hon hade bra kondition kärringen o hjärtat fann man inget fel på.
De var bara fullt av kärlek.

Nu har jag bytt försäkringsbolag!! de verkar trygga

















Idag blev jag glad när jag läste tidningen, nä vanlig tidning har vi inte men jag läser den på nätet varje morgon. Hur som idag stod det att tågen skulle börja gå till Oskarshamn igen.










så här fina tåg minsann. När jag flyttade hit ((ja nu bor ju inte jag i där, inte ens i den kommunen men de är trots allt närmaste staden)) tyckte jag
DET VAR JÄTTEKONSTIGT
en stad mitt vid kusten inte hade tågförbindeler. Nu kan jag inte skryta med att jag åker tåg speciellt ofta o Ni som hängt med ett tag vet ju vad som hände sist jag gjorde de. Intresserad läs här!!

Men endå - nog ska de finnas tågförbindelse för de som åker tåg oh nu så, nästa år ja då ska man kunna åka tåg till och från Oskarshamn. Men man får visst åka till Jönköping eller Nässjö o byta om man ska neråt eller uppåt.  Men endå!!

15 februari 2011

Idag ska jag ut och cykla.....
jag ska cykla så långt och så länge så jag slutligen faller av cyklen i utmattning.
eller nästan!! Jag har inte bestämt vilken cykel de ska bli bara...valet och kvalet är inte gjort. Den här gillar jag skarpt men den är tungcyklad efter som däcken är mer en mycket dåliga.

















Den här cyklen är min charmigaste men jag vill minnas jag lånat ut den till Tivoli i Köpenhamn

Kanske plockar jag ner cyklen jag har i trädet, men vad ska då dekorera de...??


Nä de får nog bli en sån där tråkig träningscykel som man trampar, trampar och trampar och kommen ingenstans, man blir bara varm o trött och rent utmattad. Har man lite tur
så innehåller den varjefall lite inslag av R O S A.....




Vad passar väl bättre en att kolla sitt                           















 på själva "Alla hjärtans dag" som jag var helt inställd på att jag skulle göra, tills jag tittade till i kalendern i söndags kväll...

Tisdag 15/2...ja som de kan bli....





14 februari 2011



















jag är inte speciellt mycket för de här firar dagarna. De e hjärtan, kanelbullar, semlor oh så vidare. 
MEN I ÅR....känns de rätt att göra något extra av dagen. 
Verkligen fira 

Alla














Dag!!!!!
Jag har skickat små Nallebud till mina barnbarn eftersom jag inte kan träffa dem idag.






















Jag ska vara jättesnäll hela dagen, PRECIS SOM JAG INTE ALLTID ÄR DET
Ja så får vi väl se vad jag hittar på mer.....de kan ju blir rent spännande!!

Det här Nallebudet är till Er



















Drick nu inte ur hela flaskan på en och samma gång bara.