Pages

30 september 2011

Så var de så dax igen

för helgen att göra antågande. Tänk att den så pliktroget och snällt kommer tillbaka varje vecka. De e gott!!
Who säger jag bara, vilket väder......de e högsommar väder ju!!

Tänk igår råkade jag hamna på lite loppis igen o på något konstigt vis sprang jag på en hatt till. 25:- för en hatt från Gabriell Keramik - de e ett redigt fynd, saker därefrån är långt ifrån gratis. Den här är lika stor o fin som den jag köpte här om dagen. Snygg va?

































Jag undrar om jag har börjat samla på hattar nu? Ibland blir de bara så att jag helt ovetande börja samla på saker, ja nu har jag ju några o känner jag mig själv rätt - så lär jag finna fler!! Vanliga hattar man kan ha på sig har jag samlat på mig några genom åren, men nu är de hårda o till prydnad.

Idag är de ridning ....så kul..fast de hade varit kul att få rida min egna tjej snart igen också, som jag gör på fotot..Ska testa henne igen nästa vecka o se hur hon klarar det, efter sin halthet.



















Den här helgen hoppas jag få gå på Höstmarknad - håll tummarna!!












29 september 2011

Hur dum får man bli?

nåja vi gör alla våra små misstag.
Handlar först, tänker sedan.
Men jag kan ändå inte redigt smälta att gamla, erfarna, kloka kvinnan "JAG"  kunde vara så dum så jag tog ut en kökstol och stod på när jag målade. Jag vet ju hur duktig jag är på att skvätta omkring mig,
de e ju de som gör själva målningen extra kul!!


















Oh hur ska jag få bort de här då??





















28 september 2011

De blev ingen vila....

jag kom aldrig upp på soffan igår. Jo men de blev ju vila. Jag gjorde ju faktiskt bara roliga saker igår o de är väl vila i högsta grad.
Halv tolv rullade min chaufför in på gårdsplan och hämtade upp mig. Nja jag har ju ingen privatchaufför så där, men de var hon (=Rosalie) som körde den här gången, jag var bihang, sällskapsdam, den snälla väninnan som följer med, Ni vet.
Vi turas om med den titlen.

Rosalie ville åka på häst- och hundmässa på Lantmännen i staden norr. Så jag hängde på.
Oh när vi nu ändå var där i stan så passade vi på att besöka loppisaffärerna som finns. Vi är båda löjligt förtjusta i loppis. I den första gjorde jag ett brödskrinsfynd 40 kronor.

















Efter lite rengöring o fix fick brödet en ny boplats.
På nästa loppis hittade jag en hatt en hård en, jag gillar de där hattarna, ja jag gillar alla hattar så då och då finner jag några finingar som jag drar hem. 20 kronor kostade den här, de är stor nog att ha på huvudet, om nu någon skulle få för sig de. Jag ska ha den på väggen, var de tänkt, när jag hittar en bra plats. .

















Så var jag med en expidit ute på deras lager och där fann jag en stor svart korgtunna med lock och handtag som jag norpade för 15 kronor. Den blev inte fotad för den förvisades direkt ut i ladan där den ska få lite ny färg, innan den får komma in i huset.
Så 75 kronor gjorde jag av med, de e väl milt på shopping, eller hur?!"

Sen lyxade vi till de lite och gick på Kinarestaurang och åt, skulle inte bli någon middag hemma för älsklingen skulle äta på dagen. Då passade jag på.....älskar Kina mat men de gör inte han så de blir inte så ofta vi besöker någon Kinarestaurang, men de händer, han offrar sig för min skull ibland.


















Så var vi nere i hamnen, tänkte jag skulle fota lite folk men de var ganska folktomt både på stan och i hamnen. En fågel var de ända vi mötte där nere. Han fann något på marken som tydligen var för torrt för han doppade de i en vattenpöl innan han åt upp de.

















Glassbåten hade skyltats av och var stängd,

















de offentliga toaletterna var stängda, ja överralt stod det "stäng för säsongen". De som var så fint sommarväder!!!


Vi var både här o där o därborta också. Men den affären jag allra helst ville gå in i "en sån där prylaffär" med massor av pruttlar var bara öppen onsdag till söndag...snyft. Men Londonbussen stod utanför






















Så vi tog en tur med den istället och träffade två trevliga ungdommar. Tyckte jag kände igen dem men kunde inte redigt placera dom.


















Nä någon Londonbuss åkte vi inte o vi träffade inte de här ungdommarna heller, men jag köpte två vykort på dom, som jag ska skicka till min galna brorsdotter i Norge som fått för sig att samla på Svenska kungafamiljen.


Vad hade Ni för Er den här tisdagen då?

27 september 2011

Hösten kom av sig

och sommaren kom åter. Helt otroligt fint och varmt väder.



















Igår tillbringade jag största delen av dagen i vårt pannrum. Varför vi nu kallar de så vet i tusan, för där finns ingen panna. Men de finns möjlighet att sätta in en om man vill, kanske därför de där rummet fick sitt namn så. Vi kör luft/luft och eld/eld i uppvärmning här.

De där rummet har en farlig förmåga att fylla på sig. Vipps så är där så mycket grejer så man kommer inte in och de är ju lite dumt om en grej man behöver ligger längst in. Så ja, jag hade operation röjning och städning. Jo då jag fick del av den vackra dagen också, för mycket skulle ut i ladan eller garaget och de gick ju inte av sig självt, de fick jag fixa ut. De finns alltid ärende ut oavsätt väder!!

Idag njöt jag av morgonen med hästarna. Lite nytt vatten, lite frukost, lite fixande av grimmor på sne och så lite prat naturligtvis. Dom är hemsk pratsugna på morgonkvisten. 
Idag ser ut att bli lika somrig och vacker som igår, så vad gör man då??
Ska varjefall vila lite, bara jag tar mig upp på soffan.


















Ha en sköööön dag, hoppas de e somrigt över hela Sverige

26 september 2011

Så hade lillprinsen

sin namngivelsedag. Ja på hans fyramånadersdag i lördags var de så dax.
Vi träffades en stund utanför kyrkan och när jag frågade
- ska farmors prins döpas idag? Ja då såg han faktiskt smått chockad ut, kanske hade hans föräldrar inte berättat för honom...?? :)

















Men han fick sitt namn och vatten på huvudet. De var en av hans farbröder som höll honom. Konstigt hittils har mina söner valt någon av sina bröder till fadder för sina barn. Den yngsta sonen höll den älstas dotter, mellan grabbens dotter hölls av lillprinsens pappa, och lillprinsen hölls då av lillprinsessans pappa. Hängde ni med???

















Så bar han samma dopklänning som hans pappa döptes i för 26 år sedan.
Prinsen sjöng med i psalmen efter själva doptet, fast han började långt innan oss andra.
Så ja, han blir nog en stor sångare som vuxen. :-)

Det var ett jättefint dop med mycker folk, men jag var den som fick umgås allra mest med min lillprins. Ja så träffade jag både den stora och lilla prinsessan också. Det är lite speciellt när alla barn med respektive och barnbarn träffas samtidigt. Men när de är sånna här tillställningar och mycket folk så hinner man inte umgås redigt med alla.

Lillprinsessan hade fått en ny mössa, tänk en exakt lika dan hade jag som liten o den har jag faktiskt kvar.





















Ja så lördagen var en fin dag. Söndagen bestod enbart av JOBB, SLIT,,,på gården. Pust...
men de blir saker klara o de blir fint så, ja de e helt okey att slita!!

Oh nu är de måndag igen!!! Då kör vi!!!!!!!!!

24 september 2011

Nog är de sant..

att ett bra minne är "hästminne", de kommer ihåg!! Igår red jag Arne igen efter fem veckor och nog kom han ihåg vem som brukade ha





















med sig som han brukade få efter ritten. Han gick igenom hela mig innan vi red..




















Det är ett otroligt bra frukår i år, vi har aldrig haft så mycket frukt på träden som vi har i år. Faktiskt har våra egna fått så mycket så de nu oftast säger
- nej tack!! och vänder bort huvudet


















eller skakar man på huvudet (oh då blir bilderna suddiga)

















Go Lördag.....

23 september 2011

De e dax att sjunga ut...nu är den här!!!!!!!!!!!!

Du speciella dag,
Du dag som alla älskar,
Du dag som ständigt kommer och bringar så mycket glädje
Du dag som lovar ingång till vila o trevnad
Du dag som alla längtar efter
Du dag som nu är här


jag hålla mig inomhus ganska mycket  för det ska ju trilla ner järnskrot från rymden idag och de har visst lokaliserat de över södra Sverige. Man får väl hålla blicken uppåt när man vistas utomhus, för järnskrot vill man ju inte ha i skallen.

Idag är de dax för de där STORA killarn på fyra ben - en fredagsfröjd och så bli de namngivelsedag i helgen.

Vad ska Ni hitta på??







22 september 2011

Kissen ska bada...förlåt brossan!!!

Jag nämde de här när de hände men nu ska ni få hela historien
Jag har en av mina två bröder boende så långt bort från mig. En bra bit upp i Norge. Han har bott där i massor av år och av den anledningen ses vi inte varje dag precis. Desstå roligare blir det när vi ses, rena julafton faktiskt!!

I år när han och familjen var hemma (i Sverige) var vi på fest hos min andra brossa och där spekulerades och slogs vad, inte om någon, utan vem, som först skulle åka i poolen. Att någon skulle göra det var alla helt överrens om. De var en hel del folk så de fanns många att välja på. Men min käre bror tippade på att lillasyster (de e jag) skulle åka i och som en liten säkerhetsåtgärd hade jag full koll på vad jag hade honom varje gång jag passerade poolen. Eftersom vi satt runt den så var man ju hela tiden i närheten.

Man glömmer lätt när man har roligt så plötsligt slog de mig att vi stod precis vid poolkanten, min käre bror och jag.






















och jag stod närmast!! De tog ingen lång stund innan broder också upptäckte detta och tog tag i mig,






















men han tappade balansen och på något vis lyckades jag få fäste och tag i honom,  vipps..var han på väg ut över kanten



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
plask.......plask...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kan de gå.....!!! jo, sen fick jag verkligen vara på min vakt. Men jag slapp bada, vi kvinnor kan ju göra flera saker samtidigt, som typ festa och vara vaksamma samtidigt!!

21 september 2011

Vi var där....

på Ikea. Vanligtvis går väl folk in och handlar när de kommer dit. De gjorde inte vi.
Vi klättrade upp i skylten och kollade folk, visst är de kul att spana in folk när de kommer med sina vagnar o familjer, glada o förväntningsfullar till Ikea. Normala människor sätter sig väl på fiket och spanar folk, men jag tycker inte man ser lika bra där så skylten var bättre, så blåste de skönt i håret där uppe. 


















Jo jag handlade lite också, blev lite saker till lillprinsen,
























de var faktiskt bara för hans skull jag åkt dit.

På eftermiddagen testred Tina Pärla. Hon tyckte de var kul och försökte verkligen men de gick inte, benet hängde inte med som de skulle, hon tog för kort steg och när hon tog några steg i trav började hon nicka...((inte med huvudet utan benet)) så.......................??!!??

















Gammelskruttan!!!!!!!!!!!!!!
Idag är jag lite morgonstressad, ska ................................


















Ha en skööööööööööööööööön dag!! Hoppas Ni också får de!!

20 september 2011

Kontaktlös............eller

Igår var de taggtråd idag är en tråd bruten. Tråden som förser oss med ström.
På tal om taggtråd igen, vet Ni att de finns folk som tillverkar ljuskronor av taggtråd?






















Jag skulle inte vilja ha en sån i taket, men de e säkert exklusivt!! Återvinning!!

Jo idag ska vi vara lite strömlösa, när det är strömlös kan jag inte jobba, inte vara på internet, inte dammsuga, inte stryka, inte tvätta, de finns massor av saker man INTE KAN GÖRA utan ström. Jag som tänkt både stryka, tvätta och dammsuga idag..
 Så drygt :)....vad gör man då???

Man kan ju åka till.........

Där finns säkert ström!!                         och annat smått o gott!!

På tal om kontakt och kontaktannonser.......den här bara älskar jag


19 september 2011

Förbxxx taggtråd

Taggtråd, de e ett hemsk skit.









Jag har haft taggtrådshelg. Vill få bort all sånt skit som hänger här och där runt hagar och i skogen, så medan älsklingen hade golftävling i lördags





















så roade jag mig kungligt med taggtråd.





















Vem hade roligast??
Ja nu kan man ju inte ha roligt jämt, hade man de så vore de nog inte så roligt, eller ja man kände väl knappt att man hade roligt - eller nått!!

Med hjälp av Benforden den kära dumpern som tar sig fram överralt och sväljer massor på flaket och så lite hjälp av Rosalie gick de som en dans.  Snart kommer skrotinsamlaren o hämtar skiten. En liten runda till vid tillfälle sen är taggtråden på den här gården ett minne blått. Och ingen lär sakna den!!
I lördags morsö hade vi 0 gradigt här.  "Inte en enda grad" Efter några timmar hade vi full sommar och kanonväder. I går var halva dagen fin men sen blev de sån där redigt blöt o ruskig höst, så ruskigt så hästarna fick vara inne i natt.

De gillar Pärla. Hon älskar att komma in i boxen o få vara lite ifred, stå o äta i sin påse, klia sig lite, gosa men ända ha Filip intill men på behörigt avstånd framför allt när det är dåligt väder. Min gamla skrutta!! Snart dax att frisera henne lite. ((först måste alla flugor och mygg ta vinterledigt))
Så idag på morgonen blev det utsläpp och stallgöra, redigt rofyllt.

Hoppas Ni haft en fin helg!!
Måndag igen - då kör vi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!