Pages

17 maj 2015

Överlevaren............. ( och söndags skyltar :)

vad glad man blir när man tittar ner i de stora krukorna på soldäck och ser att en liten liten blomma har överlevt vintern och står i full blom. 
De kallar jag överlevare.
den har kämpat tappert för att överleva vintern alldeles ensam där. 
den här helgen har det varit "lite" skönt majväder. Jag har ÄNTLIGEN tagit premiär doppet i poolen, bara 23 grader så de var lite kyligt först, men efter en stund var de redigt skönt. Allt är så sent i år, sommaren vill inte redigt göra entré. Men den kommer väl hoppas jag.

Jag hade lite tjejkväll här i lördags med några av mina svärdöttrar för killarna o min gubbe träffades på annat håll för "middag och pokerkväll" :) Vi passade också på att spela lite fram åt nattkröken, när de medhavda barnet somnat.  Jag förlorade :( men vad gör de om hundra år? 

Idag har vi varit på stan och då passade jag oxå på att överlämna min mobil till Jessika "en svärdotter"  som fick fotografera skyltar medan jag körde :) för några färska skyltar så här på söndagen måste man ju ha, kör man omkring lite så finner man mycket :) 

Förra veckan hade jag en skylt som visade att man inte fick cykla
men idag såg vi en plats man fick cykla på, 

Vi såg många skyltar som talade om att man fick.
Tåg fick köra
dom är ju inte så där jättekul att möta i trafiken och vi såg inga, tack o lov. 

Rida fick man, fast bara i 50 km/tim. 

Om man ville kunde man kolla in vägbygge o ville man gå på redig cirkus så gick de också.

Fast köra lastbil de fick man inte!!
Hoppas alla haft en fin, fin helg.


13 maj 2015

Gubben i fönstret

Jag bad om en rullgardin på jobbet, morgonsolen sken rakt in i dataskärmen. Och en dag så fick jag en gubbe i fönstret :) 

jag valde en röd rullgardin, med motivation att jag slipper byta till jul. Nä jag gillar färg helt enkelt. Nu måste jag se mig om efter nya gardiner, luftiga somriga. 

Nu har jag varit på nya jobbet i två månader och de känns som jag alltid varit där. Trivs kanonbra både med arbetet och arbetskamraterna. Tänk att man skulle få ett sånt toppjobb igen - de trodde jag inte. De känns så bra så jag nyper mig i armen ibland för att förvissa mig om att det är sant.  

På tal om sommar - tror ni den kommer? Här är kallt som på hösten och droppar trillar var och varannan dag. Men tack o lov kommer alla sköna blommor upp ur jorden.
Vårt badrum har blivit renoverat MEN ligger lite i dvala i väntan på rörmokaren, vi hade inte räknat med att han skulle behöva komma, men lite överraskningar dök upp "som vanligt när man renoverar" vilket gjorde oss i behov av vår rörmokare o han kan ju inte bara släppa alla andra jobb för att rusa till oss. Men förhoppningsvis dyker han upp i helgen. Jag ser verkligen fram mot när det är klart att använda igen. 

Vi har haft maskin hemma och gjort i ordning tomten med gångar och lite annat smått och gott. Jag har fått ett växthus av min älskling. Ett litet enkelt o nätt, alldeles lagom till mig, de har också fått sin grund 

Ramen har också kommit på plats. 
Ska bli kul när de har tid att göra de klart (gubben o en son) så jag kan börja flytta ut lite plantor. Ja vi har haft mycket hjälp här de senaste helgerna, bland annat av de här små arbetsmyrorna :) 

Kul när alla är med och fixar. Men vad gör den här tjejen? 
Jo jag köpte snurror till barnen, ni vet sådana runda som man sätter och sedan drar i snöret så flyger de iväg, oh ibland flög de rakt in i träden - det är de hon gör, hjälper dem loss :) En enkel och billig liten sak som barnen älskar att leka med  

Och nu står en ny helg och knackar på. 
Hoppas ni alla får en fin sådan.


10 maj 2015

Skyltsöndag "sent om sidor"

Ja lite sent om sidor tänkte jag lämna några bidrag till Skyltsöndag.

Det finns ju skyltar som säger saker utan att det står något på dom, det är bara en bild och de räcker för att man ska förstå vad skylten vill säga - eller hur. Som den här, en golfbana :) 
Se där ja, där kommer ju en älg springandes eller  
nää, de är ju bara en skylt, kör man åt samma håll som älgen springer så kommer man nog till en älgpark, jo  jag vet att man gör de!

På en del ställen får man 
inte köra bil
på andra får man inte gå
så finns de ju också platser där man inte får 
Så är det - cykla får man inte överallt.
Hoppas alla haft en fin helg.


08 maj 2015

Hon vann mitt hjärta



                    ❤Min fina lilla Ebbha
så mycket glädje hon gett mig, 
så mycket kärlek , kamratskap
en trogen och fin vän, alltid vid ens sida

Idag fyller hon 10 år. 
Grattis fina du och tack för att du en gång valde mig till din matte.
Du speciella lilla busa 
Det var tack vare henne jag började blogga och i år firar vi inte bara 
hennes födelsedag utan också bloggens 10 år. Kolossalt vad fort tiden går. 

03 maj 2015

Vet Ni hur lätt det är att

påverka andra människor ((och hur påverkade vi själv blir av andra ibland)) 

En morgon på kursen gick vi ((som sagt)  från hotellet till kurslokalen. På vägen visste jag att de fanns en skylt jag ville fotografera, så när vi kom dit sa jag. 

-Vänta lite nu tjejer, jag ska bara ta en bild på skylten där framme. 

- alla sa, jasså  - varför då? 

Men innan jag hann berätta så hade allas mobiler kommit upp och alla fotograferade skylten precis som jag. Så där påverkade jag helt omedvetet allihop :) 
Oh jag menar, vem kan motstå en sån här söt skylt

Jag har till och med lyckats påverka min älskling att stanna och fotografera skyltar, eller nåja en varjefall. Och den är ju rent av lite extra trevlig - eller hur? 
I den byn måste väl alla trivas :) 
Om de nu bor någon där, ser ju lite hustomt ut,,,,,,,,,

Jag passerade 

fick testa bromsarna när jag såg skylten :) dom var bra!!! 

Ja de e ju söndag och då skyltar man ju :) 
Hoppas alla haft en fin helg, tids nog ska jag berätta om min...