03 december 2012

En liten, en liten elefant, så liten så de var knappast sant

min minste elefant ser Ni här "följ pilen" :)
 
 
hon är verkligen liten. Jag köpte henne när jag var 15 år på en marknad i Las Palmas. De sas att hon var gjort i elfenben - om det är sant vet jag inte:) Varjefall har hon följt med mig genom livet, år efter år. Den stora elefanten har tillkommit under senare år.
 
 
Igentligen vet jag inte om jag har någon speciellt förkärlek till elefanter - men jag har köpt två till. Två elefanter modell lite större i sten. Jaha minsann man är väl lite galen men vad gör de om hundara år.
 
 
 
Jag har inte hämtat dom ännu och jag vet inte redigt vad jag ska ha dom, men de ger sig väl:) köpt dom begagnade och kanske gör jag som förra ägaren - bordsben av dom!! Eller sätter jag dom ute med en blomma på - vi får se!! Jag kunde varjefall inte moststå dom. 
 
 Den där lilla elefanten var ju min allra första elefant, anledningen till att hon kom i mina ägor var att jag var på Kanarie Öarna och dansade på
  

och de var den rosa elefanten som fick mig att börja älska rosa saker, hon är ju så söt så man nästan smälter. Faktiskt har jag henne kvar också:)
 
Jag föreslog min älskling att vi skulle åka till Playa del Ingles på semester bo på hotell Koka så jag fick uppleva lite gamla minnen, undrar just bara om Elefanta Rosa finns kvar - någon som varit där, som vet??
 
ElefantKramizar från mig
 16 kommentarer:

 1. Har ingen aning! Aldrig varit där och dansat, haha.
  Men den var söt den lilla, lilla elefanten.
  Ha en fin kväll.
  Kram Elzie

  PS! Jo, det var allt ett tag sen du var här nu!!

  SvaraRadera
 2. Ibland kan man samla på det mest konstiga, och elefanter är ju mäktiga djur.
  Själv älskar jag ju giraffer och är otroligt svag för dom om jag ser dom stå på en hylla och be mig att få följa med mig hem... =) =)

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 3. Det kan jag inte svara på... Men när du åker dit kan jag följa med & hjälpa dig att leta :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Där har jag inte varit,men sett rosa elefanter, det har jag minsann! ;)
  kram

  SvaraRadera
 5. Näe där har jag inte heller varit men elefanter tycker jag om:-) Så tjusig den är som du har köpt i sten också! Jag skulle definitivt satt en blomma på den;-)
  ha det gott
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 6. Har inte vart där men i Afrika i SErengewti där vi retade en Elefanthona...
  /Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken mysig liten elefantsamling du har.-)
  Kul att samla på lite annorlunda saker. Vet däremot inget om elefanter på Playa del Ingles så jag kan tyvärr inte hjälpa dig...

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 8. Du med dina elefanter...har inte sett någon rosa elefant på Playa Ingles.
  Du får åka ner och kolla....
  Må så gott favvo och var rädd om dig!
  Kram och vink.

  SvaraRadera
 9. Jag har en liten samling av elefanter på en hylla som min morfar har haft med sig hem från en av alla sina resor till kina som han gjorde.
  Min yngsta dotter hon älskade "flanter" när hon var liten. Hennes faster jobbar på Indiska och de har ju en elefant i sin logga, vilken fanns på "lappen i nacken" i alla kläder. Då hade Indiska barnkläder och det var aldrig några problem at få på henne deras kläder, det var ju en "flant" med..;-)

  de stora gråa elefanterna skulle jag lätt kunna ha här hemma, urfina..<3

  Kram

  SvaraRadera
 10. Det är något speciellt med elefanter, faktiskt. Vad vet jag inte mer än att de är underbart söta! Om discot finns kvar så gör jag som Mickis. Packar resväskan och följer med dig dit, hihi. Ha en fin dag, kram milla

  SvaraRadera
 11. Ja, den var inte stor den inte... men ett kärt minne förstås :)
  Skäms nästan, men jag har aldrig varit på Kanarieöarna... (och inte på "Mallis" heller)... så om Elefante Rosa finns kvar har jag ingen aning om...
  Riktiga praktexemplar du köpt blir säkert perfekta i trädgården - hur du än väljer att använda dem :)
  Jag har en stor vit porslinselefant efter min farfar, som fick den när han fyllde 50 år, 1955 - ett kärt minne för mig förstås...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken liten gulleplutt! :) Dottern min har elefantsamling.
  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 13. Kan inte svara på din fråga ..men jag kan säga att jag gillar elefanter :)
  De är ju hur fina som helst och vilket socialt liv de verkar leva...
  Jag har ingen samling men skulle kanske börja samla....

  Önskar dig en fin dag vännen
  Ann-Louisekram♥

  SvaraRadera
 14. Playa del Ingles, där har jag varit..det var fint!!! Fin strand och god mat..Vi gjorde fina utflykter, med buss..till bananodling, drack bananlikör, och upp i bergstrakter...och åt tapas..ett fint ställe/ort heter Mogane..eller hur det stavades, där en fin marknad lockade..Inte såg jag nån Rosa elefant dock...
  Hoppas Ni kommer iväg..'Hotell Koka, låter ju gott!!
  Kram kram Karina

  SvaraRadera
 15. jag har ganska många kina-elefanter :) så jo, man kan säga att jag samlar på dem, jag skulle gärna vilja ha de där fina stenelefanterna :)
  Sv: nu ska jag berätta, jo, jag kan finska, alltså, jag förstår finska, mina båda föräldrar är från Finland men jag är född i Sverige, mitt första språk var finska och jag lärde mig svenska av lekkamraterna, när jag var 11 slutade jag prata finska men mamma pratar alltid finska med mig och jag svarar på svenska, jag har aldrig lärt mig läsa finska och grammatiken kan jag ju inte, så jag har pluggat på universitetet nu i höst för att förkovra mig, språket är svårt grammatiskt
  bamsekramar

  SvaraRadera
 16. Det var mig en sötnos♥
  Jag samlade på elefanter när jag var liten. Har ett gäng, med faktiskt ingen rosa. Men jag köpte en porslins elefant som jag har toaborsten på.Den sitter och tittar så rart på mig när jag sitter på tronen :)
  Kramen goa du♥

  SvaraRadera