Pages

24 februari 2013

Oförskämt god !! :)

Sist jag var nere i Blekinge köpte jag min en dricka på vägen, en ny smak för mig, oförskämt god - rekommenderas  varmt!!!

























Alla vet ju att jag har hundar, vår minsta
"som för övrigt storlekmässigt är störst" är ju en av våra egna valpar o vi har följt henne sedan hon föddes. Jag vet inte redigt hur vi uppfostrat henne för hon är lite halvt om halvt människa. Synd hon inte kan prata bara. 

Hon är en hund som charmar alla. Samtidigt som hon är snäll, lydig, tillgiven och helt underbar kan hon vara skarp och vakta. Hon äter alltid ett ägg på lördagar och söndagar till frukost, de vet hon så väl och ligger på behörigt avstånd och bara vänta tills husse ätit färdig så de blir hennes tur. Med sked ska de ätas och de är hon jätteduktig med. 



























Vår andra tjej "hennes mamma" vår Golden är inte intresserad av att äta så här, hon tar heller aldrig något man kastar till henne, utan låter de falla till golvet, så luktar hon om de är något gott, oh är det de så äter hon upp de. Där duger de inte med vad som helst inte :) 

























Jag behandlar mina jyckar som "barn" nästan :)  
Ibland går jag ut med en i sänder, bara för att vänja dem vid att vara helt själva. Den lilla tjejen är sämst på att vara själv hon gillar inte de alls, utan gnäller. Då gör de så ont inne i mig, måste ju lära dom men ändå gör de så ont när jag ser dom blir ledsna - Ni andra som har djur,
ÄR NI LIKA TOKIGA SOM JAG???????????? 

Ibland är de ju bra att lära de här "lanthundarna" att gå i stan bland massa folk och andra hundar, så i lördags var jag iväg med lilltjejen på nja inte stadspromenad men Köping promenad o de e ju ungefär samma sak.
Där var in i vassen kallt!!



























När man är ute bland massa folk o fä måste man ju tänka på allt :) bl a att matcha färger o så, vilket jag sket fullständigt i och klädde mig i lila handskar till rött koppel o svart hund.
Läckert väl ?!!!!!!!!!!! :) 


























Annars har vi mest bara latat oss hela helgen - hoppas Ni haft en fin, fin helg.

30 kommentarer:

  1. Självklart dia "voffs" är din barn :)
    Jag är likadan/Kraaaam ♥.....

    SvaraRadera
  2. Man ska ju behandla hundar som hundar sägs det. Men nog gossar man och daltar lite väl mycket med dom emellanåt.Skämmer bort en del också,men visst, en fast hand och fostran behövs ju också. Dom behöver veta vad som gäller, det är ju som med barn, att försöka fostra rätt..
    Kram vännen**

    SvaraRadera
  3. Jodå. djuren blir lätt små barn. Kram

    SvaraRadera
  4. Det är lätt att låta hundarna bli lite människa.....man får skärpa sig, iaf jag.

    Du vet hur man matchar.....hemma gör man som man vill tycker jag!

    Kram//

    SvaraRadera
  5. Snyggt matchat =D Här har jag matchat katten med hemmet *blink, blink* Mycket svart och vitt, hihi.
    Jodå, jag är också lite galen när det gäller djuren. De blir ju som små personer av bara farten när de ingår i familjen liksom :)
    Ha en fin vecka, kram Milla

    SvaraRadera
  6. Haha... du är ju för härlig! Men visst är det så att djuren blir familjemedlemmar :) Nu har ju inte jag någon hund längre - här i huset är det katten Sixten som bestämmer och det mesta anpassas till hans vanor :)
    Ha en bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Det är inget fel att skämma bort de underbara små liven! =)
    Men trots detta måste man göra det ändå "med fast hand". Ja, du vet vad jag menar.
    Rött och lila är läckert! Fortsätt med det! ;-)
    Kramizzimo! ♥

    SvaraRadera
  8. Jag har ingen hund själv, men dottern har en och honom månar jag om på bästa sätt. Köper godsaker, leksaker och gosefiltar till honom. Och så sitter han och jag och pratar i förtroende ;))
    Han lägger sig i soffan när, nära mej. Jag lägger filten om honom. Han tvättar mina händer, och så gosar och pratar vi. Helt underbart. Kram!

    SvaraRadera
  9. Känner igen mig där. Jag pratar med Izor som han skulle vara en människa♥
    Gubben tycker jag är så fjantig som gör så. Han förstår ju ändå inte vad du säger. Gör han visst säger jag :)

    Min helg har varit bra, trots att jag jobbat.
    Kramen goa vännen♥

    SvaraRadera
  10. Så mysigt det du berättar om er mysiga vovve
    och kul det med lördags och söndagsägget
    och visst är det ljuvligt med våra fyrbenta vänner
    kram

    SvaraRadera
  11. Känner igen det där med att behandla hundarna som barn... jag kan säga till vår lilla när jag ska åka bort "mamma kommer snart, du får sova den stunden mamma är borta" tänker sedan...men är jag tokig!! Haha! Angående tyget på mina dynor så har du allt rätt, fanns för på madrasser å kuddar! Ha en fin kväll! Kram Iréne

    SvaraRadera
  12. Gud...om folk hörde hur jag pratar med mina kattdamer...inte undra på att de är som de är sen!! Kommer att bli likadant med hunden, men jag ska försöka att inte föra över mina mänskliga känslor på honom, han ska få vara hund...*skrattar*, vet inte om jag ens tror på det själv...!!
    Äsch, det där med att matcha...det har jag slutat med för länge sen...så länge vantarna ett maka par tycker jag man får vara nöjd med outfiten...
    Ha en skön kväll vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Jordgubb och lakrits kan aldrig bli fel!

    Nja...jag tror inte att jag behandlar mina hundar som barn.
    Men visst skämmer jag bort dem!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Ja just det, drickan med smak av jordgubb och lakrits låter superspännande, måste jag prova vid tillfälle..
    Visst ska våra älskade husdjur ha det allra bästaste som finns,och då att få en jourklinik äntligen det är guld värt..
    Kramiz**

    SvaraRadera
  15. Jag är lika löjlig med Zingo... Pratar väldigt MYCKET med honom.. ja du vet småpratar om olika saker.. Han svara ju inte men jag ser ju att han förstår...

    Zingo luktar väldigt noga på saker han blir bjuden på innan han smakar försiktigt på det om det är en nyhet... & gillar han det inte så äter han det helt enkelt inte...;-)

    Jag tycker det var "snygga" färger ihop ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  16. Vilka goa "barn"! :)
    Har tidigare haft hundar och dom var mina barn så klart! Jag älskar hundar och önskar att jag kunde ha en hund igen men måste vara säker på att jag är helt frisk först...
    Morgonkram!

    SvaraRadera
  17. Tror nog de flesta behandlar sina hundar som du. Här liggs det i sängen nu och så fort det kommer en bil och kör förbi så rusas det upp och kollas i fönsterna. Det KAN ju va husse som kommer hem!! Är inte så lite synd om henne när husse är borta på något. Du milde vilken fjant, hahaha. Men någon hatt har jag aldrig haft på henne. Även om er golden var väldigt stilig i sin.
    Hoppas allt är bra med dig.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  18. Självklart ska man behandla sin djur med kärlek och respekt - men också med disiplin etc.
    Älskar min katt, men jag ser henne som en katt även om hon är kär familjemedlem.
    Det är "djur", "ras" och sist "namn" som gäller.
    Kram

    SvaraRadera
  19. Lätt att bli nojjig med sina hundar.....jag känner igen mig och jag tror/vet att hundarna gillar det också..hihi...

    Så fina bilder...klappa de fina från mig :)

    Hoppas du får en finfin dag
    Ann-Louisekram ♥

    SvaraRadera
  20. Hundar är verkligen egna personligheter.
    Dom är utan tvekan familjemedlemmar, men jag kan nog inte påstå att jag behandlar dom som barn.
    Jag har också en som gråter när hon inte får följa med, men jag är taskig och slår dövörat till. Det är ju viktigt att det går att sära på dom ibland.
    Däremot är vår "lilling" Triss gräsligt bortskämd. Henne har jag ingen hyfs och fason på. Hon kan inte ens "sitt" eller "ligg" på kommando ;-(
    Kram

    SvaraRadera
  21. Se blir ju som barn för en' hundarna och katterna..s¨fina och goa..de allra bästa ska de ha..dina bilder är fina---kram Karina

    SvaraRadera
  22. Hihihi...jodå, när jag hade mina hundar, Catcha o Lady Madicken...en Chabrador och en dvärgpudel, så hade de sina plaser på varsin stol vid frukostbordet. Numera har jag bara kissen Cesare men han har sin stol och gör precis som hundarna. Så ibland kallar jag honom för Catcha för hans beteende är så likt hennes. Kramiz

    SvaraRadera
  23. Jordgubb och lakrits...den lät jättegod!
    Nu har jag ingen hund så jag vet inte hur jag skulle ha blivit som matte. Men jag kan tänka mig att jag skulle nog ha skämt bort hunden ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  24. ja jag är nog minst lika tokig...Molly är min bebis.....

    SvaraRadera
  25. Nu tar jag bloggledigt i två veckor. Ha det så bra så länge så "ses" vi då jag är tillbaka.
    Kram!

    SvaraRadera
  26. Visst är man fjantig med sina djur, kan inte säga annat! Blinka är alldeles för präglad av mig, hon tassar mest efter mig från rum till rum när jag rör mig här hemma och hon ligger strax nedanför min stol både i kök och datarum. Ibland upplever jag det jobbigt för det känns som att ha en svans efter sig, o en så liten som man i misstag kan trampa på eller snava över.
    Ägg har jag inte provat mata Blinka med men däremot får hon en skiva ost då vi fikar. Det är lätt att småhundar får för mycket mat så jag försöker verkligen hålla igen. Samma regler som för mig själv alltså.
    Ja imorrn ska bonusson med familj komma upp, har nog inte sett dom på ett halvår! Även nu var det tveksamt då vattkoppor graserar i familjen men det torde vara på bättringsvägen
    Ha en underbar vårvinterhelg
    Kramen

    SvaraRadera
  27. Klart att mina djur e mina bebisar. Kajsa matar jag med gaffel ibland går så bra så.
    Önskar dig en skön helg/kramen

    SvaraRadera
  28. Jag är precis som du. Hundarnas väl går före allt annat.När jag jobbat har jag hela tiden dåligt samvete trots att dom nästan aldrig är ensam då maken jobbar hemifrån. Nu när jag också ska jobba hemifrån så känns det skönt för hundarnas skull.
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  29. Här är det ju sträng diet som gäller, INGA proteiner för det fixar inte njurarna. En skiva blodkorv kan hon få då och då för att hjälpa blodvärdet.

    SvaraRadera
  30. Här är det ju sträng diet som gäller, INGA proteiner för det fixar inte njurarna. En skiva blodkorv kan hon få då och då för att hjälpa blodvärdet.

    SvaraRadera