21 maj 2013

Hästar som gnäggar

fåglar som kvittrar. När man vaknar så - då är de sommar!!Jag fotade hästarna från sovrumsfönstret i dag, de e verkligen en fröjd med djuren in på knuten. Om Ni ser långt upp i fotot en vit tråd, på andra sidan den ska hästarna gå sedan, de är deras hage - en granngård lite lite längre bort på andra sidan vägen, våra marker möts där. Jag är glad så länge de går här hos mig Så de där fantastiska gul härliga blommorna som nästan ta över gräset - visst är de underbart när dom kommer. Ja jag tycker om dom, de passar bra till huset färgmässigt :)

Min älskling klippte gräset i helgen, idag syns de knappt längre, vi har fått lite regn o då brakade de loss redigt. 

Vet Ni? nä jag tror inte jag berättat om de. 
För en tid sedan startade en ny hundkurs i Köpingen. Lite olika övningar o träningar för sällskapshundar. Så min lilla svarta dam och jag började  - redigt kul tycker vi båda. Nu när jag säger "skolan" springer hon ut och sätter sig bakom bilen o ska in :) de lär sig snabbt. 
Här kommunicerar
kursledaren 
och 
min tjej
Förra gången fick alla jyckarna leka tillsammans de var kul!! 

De här är redigt bra träning för Lillan och matte, vett o etikett :) så har matte fått lära sig hur man får en hund att gå fint i koppel - de tar sig!! 

Har varit i Blekinge en runda oxå. Min näst yngste son blev 28 och hans son, min lille prins blir 2 här i veckan så jag och mamma var nere o firade dem. 
De ska ha kalas på fredag men då kan inte vi åka ner, så fick ett eget kalas :) Passade också på att träffa lillprinsessan en stund 
och mellanprinsessan var vi också och sa hej till innan vi åkte hem. Både hon och prinsen har flyttat till landet och bor nu mera i samma by  Hon var också hos oss en runda i lördags och hälsade på. Då hade vi kalasväder, så varm o gott ...mmmmm...

På väg hem från Blekinge hämtade jag en Nybroskål i orange  jag köpte på en loppis sida för lite sedan, nu är den på plats i hallen. Visst är de snyggt med grått och orange, jag gillar de skarpt :) 

14 kommentarer:

 1. Fotot med hästarna ser så himlans mysigt ut, förstår att du är glad i dom det skulle jag också vara.

  Och så har du fått träffa dina älskade barnbarn...

  och köpt lite loppis orange, snyggt, snyggt...

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 2. Fint du har det på alla vis, med allt ditt och de dina...hästarna är ljuvliga..Kram Karina

  SvaraRadera
 3. Oooo...så fina Hästar ♥...
  Saknar min :(
  /Natti Natti Kram Annmi

  SvaraRadera
 4. Vilken idyll att få vakna med djur inpå knutarna!

  Och dina prins/prinsessbarn är helt bedårande söta.

  Hur många år man har på nacken med hund, så är det aldrig fel att gå kurs. Det gäller bara att sålla ut vad man tycker är bra och passar en själv.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hästar,barnbarn och loppis,underbart..
  Kram vännen**

  SvaraRadera
 6. Det blir lite mer levande när man har djur in på knuten. Härligt med dina prinsar å prinsessor....gott å få lite barnbarns mys.
  Kramen

  SvaraRadera
 7. Mysigt med hästarna så tätt intill, mysigt också med barnbarn...Visst är det en underbart härlig tid just nu! Kramiz

  SvaraRadera
 8. Härligt med hästarna utanför fönstret... förstår att du njuter :) Härligt också att få träffa barn och barnbarn. Håller tummarna för att ni lyckas sälja, så ni kan flytta ner till dem.
  Jättefint med grått och orange - passar bra ihop.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 9. hästar ute på bete är verkligen sommar och maskrosor, jo det har vi också, vi har en stor äng nedanför oss som är översållad av maskrosor och då kan du tänka dig vad som händer när de går i fröställning och det blåser åt vårt håll
  vilka söta barnbarn du har
  kramar

  SvaraRadera
 10. Mysigt med hästarna så nära nu när du inte har ngn egen på gården :-)

  Då kan jag förstå att du kommer sakna din granne, om hon ska flytta.. lätt kan jag förstå att du oxå vill flytta :-)

  Vad bra att gå på lite hundkurs.. det skulle nog Zingo oxå må bra av nu...

  Mysigt att få hälsa på de fina & goa barnbarnen :-)

  Ha en fin dag!
  KRAM

  SvaraRadera
 11. Åh vilka fina bilder och alla är så glada. t.o.m. lillprinsessan som ler så fint! :)
  Kramis

  SvaraRadera
 12. Lyckliga du som har en hund och hästar nära! Så fina bilder på dina älsklingar du tagit. Barn är ljuvliga! Ha det gott! Kram Yvonne

  SvaraRadera
 13. Hästar är idyll, kossor är idyll, getter och får är idyll, vill ha mycket idyll! Vi har islandshästar i hagarna i byn, men sen måste man till grannbyarna för att hitta andra djur.
  Någon visning på G?
  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 14. Lite lydnad och social träning skadar ju aldrig. Får se om vi inte får till det med nästa valp.. Och svar ja vi börjar komma dit, vår älskade Troja har inte lång tid kvar, är nog snarare vi som bara ska ta det svåra beslutet, snyft. FUCK borrelia!

  SvaraRadera