Pages

28 september 2011

De blev ingen vila....

jag kom aldrig upp på soffan igår. Jo men de blev ju vila. Jag gjorde ju faktiskt bara roliga saker igår o de är väl vila i högsta grad.
Halv tolv rullade min chaufför in på gårdsplan och hämtade upp mig. Nja jag har ju ingen privatchaufför så där, men de var hon (=Rosalie) som körde den här gången, jag var bihang, sällskapsdam, den snälla väninnan som följer med, Ni vet.
Vi turas om med den titlen.

Rosalie ville åka på häst- och hundmässa på Lantmännen i staden norr. Så jag hängde på.
Oh när vi nu ändå var där i stan så passade vi på att besöka loppisaffärerna som finns. Vi är båda löjligt förtjusta i loppis. I den första gjorde jag ett brödskrinsfynd 40 kronor.

















Efter lite rengöring o fix fick brödet en ny boplats.
På nästa loppis hittade jag en hatt en hård en, jag gillar de där hattarna, ja jag gillar alla hattar så då och då finner jag några finingar som jag drar hem. 20 kronor kostade den här, de är stor nog att ha på huvudet, om nu någon skulle få för sig de. Jag ska ha den på väggen, var de tänkt, när jag hittar en bra plats. .

















Så var jag med en expidit ute på deras lager och där fann jag en stor svart korgtunna med lock och handtag som jag norpade för 15 kronor. Den blev inte fotad för den förvisades direkt ut i ladan där den ska få lite ny färg, innan den får komma in i huset.
Så 75 kronor gjorde jag av med, de e väl milt på shopping, eller hur?!"

Sen lyxade vi till de lite och gick på Kinarestaurang och åt, skulle inte bli någon middag hemma för älsklingen skulle äta på dagen. Då passade jag på.....älskar Kina mat men de gör inte han så de blir inte så ofta vi besöker någon Kinarestaurang, men de händer, han offrar sig för min skull ibland.


















Så var vi nere i hamnen, tänkte jag skulle fota lite folk men de var ganska folktomt både på stan och i hamnen. En fågel var de ända vi mötte där nere. Han fann något på marken som tydligen var för torrt för han doppade de i en vattenpöl innan han åt upp de.

















Glassbåten hade skyltats av och var stängd,

















de offentliga toaletterna var stängda, ja överralt stod det "stäng för säsongen". De som var så fint sommarväder!!!


Vi var både här o där o därborta också. Men den affären jag allra helst ville gå in i "en sån där prylaffär" med massor av pruttlar var bara öppen onsdag till söndag...snyft. Men Londonbussen stod utanför






















Så vi tog en tur med den istället och träffade två trevliga ungdommar. Tyckte jag kände igen dem men kunde inte redigt placera dom.


















Nä någon Londonbuss åkte vi inte o vi träffade inte de här ungdommarna heller, men jag köpte två vykort på dom, som jag ska skicka till min galna brorsdotter i Norge som fått för sig att samla på Svenska kungafamiljen.


Vad hade Ni för Er den här tisdagen då?

12 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde både det ena och det andra, men tyvärr var jag INTE på någon loppis:(
    Det ska jag däremot göra idag, älskar att strosa runt och förhoppningsvis hitta fynd!
    Hoppas du får en lika härlig onsdag!
    Kram♥

    SvaraRadera
  3. Noen dager er bare skapt for å kose seg.

    SvaraRadera
  4. Fick besiktat bilen:)
    Idag är det lite mulet här hos oss....

    Kram o ha en fin dag!

    SvaraRadera
  5. Haft 2 underbara höstdagar med sol och värme.
    Då skulle din släkting varit här i år, först hade "byn" besök av just dessa två och om ett par veckor är det dags för hennes far besöka "oss".
    Lite småkul att en sådan liten ort har blivit så "känd" tror inte alltid vi som bor här fattar det hela. Men möbler/design drar folk.
    Lite kul är det ju1.

    SvaraRadera
  6. jag älskar också loppisar, vilka fynd du gjorde :) jättefina bilder och den där kina-urnan på restaurangen skulle jag gärna ta emot
    kramar

    SvaraRadera
  7. fynd fynd fynd.. ja det är livet det ;-) & så kinamat.. din göttegris :-) Roligt (& gott) med såna där shopping dagar.. de kan man njuta av ngr dagar tills det är dags för nästa tur ;-)

    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Loppis är ett roligt sätt att göra av med pengar på, eftersom man får valuta för dem varje gång.
    Brödburken var snygg.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag brukar faktiskt aldrig gå på loppis. Men det är kanske en ide att börja, man verkar kunnna fynda mycket där och tjäna pengar :)
    Kramen♥

    SvaraRadera
  10. Ja, inte var jag i närheten av ens något som liknar det ni hittade på igår - men idag har jag rännt i mataffärer, så nu hoppas jag innerligt jag inte ska behöva göra det mer innan helgen. Morgondagen lär gå åt till förberedelser av kalaset vi ska ha på fredag... Phu! Det är sonen som ska fylla 20, alltså. Tur han bara gör det en gång! ;-)

    SvaraRadera
  11. Jobbade...hela tisdagen. På kvällen trött både i själ och kropp.
    kinamat...mums. Älskar det, och faktiskt börjar mannen också inse det fina med kråksången, fast han är inte så förtjust i myräggen säger han...man han offrar sej för min skull när han ser vartåt det börjar luta när det gäller val av matställe.
    Loppis är väl alltid en kick!! Gud så mycket roligt man kan hitta!! Men roligast var när en gammal kompis vart erbjuden ett par glasskålar av sin svärmor, men nej dom gillade hon verkligen inte. Sen lämnade svärmor in allt till ett tillfälligt loppis här för barn i Estland. Jag och kompisen far dit, och hon hittar ett par glasskålar som hon genast föll för...gissa vilka...??!! Just det, dom som hon några veckor innan ratat...tror du hennes svärmor skrattade gott sen...??
    Ha´en bra torsdag!!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Va mycket stiligare Daniel ser ut utan glasögon, har ser lite ut som agent 007 i någon tappning.,..
    Ja tänk va miljövänligt du handlar också när du fyndar på loppis, det är inte klokt va bra det är! Jag har faktiskt lite abstinens, har inte varit på loppisar på länge, inte riktigt känt suget, det blir så ibland.
    Över 20 varma grader hos oss också idag, och solen verkligen värmde! Fast, så mycket utomhus var jag nu inte, Hasse tog med Blinka i bilen så jag fick en städdag hemma...
    Kram och trevlig helg på sig

    SvaraRadera