06 juni 2012

6:e juni


Sveriges nationaldag, Svenska Flaggan dag
men för mig mycket större än så. För just denna dag födde jag mitt andra barn. Idag är de 31 år sedan o när jag skriver så stora siffror känner jag mig jättegammal:) Oh när jag tänker på att jag bara häromdagen sa att min älsta grabb var 36 så känner jag mig ändå äldre o förrvirrad för han är ju inte mer än 34:)

Nåväl - Grattis till min lille pojk på hanns stora dag idag!!
Vi ses inte idag, vi ses till helgen då stor prinsessan fyller 4 år. Det är inte många dagar mellan födelsedagarna i vår familj på våren:)

Måste visa vad jag fick i helgen.
Vi har ju tyska kompisar som här sommarhus 1 mil härifrån. Mannen kommer alltid hit i maj själv o stannar hela sommaren o hon kommer under semestern. Han har en dröm - han drömmer om en elefant på sin gård:) de Ni, det är ingen dålig dröm. Oh i hans dröm vill han gärna utnyttja oss, ja de e sant.

Han är helt övertygad om att en dag så kör det förbi en cirkus här utanför, o just den vagnen som elefanterna åker i kommer att köra punktering, där ska vi rycka ut och ta hand om en liten elefant o gömma den i ladan tills cirkusen har åkte vidare:) Sen kommer han och hämtar den o rider på den upp till sitt paradis. Vad tror Ni om de? Är de fler som har sånna här småtokiga drömmar:)?

Nåväl jag tycker ju synd om honom som inte har de husdjur han så hett önskar. Så förra sommaren tog jag en bild över hans marker och så klistrade jag in en fin elefant i bilden och gjorde en tavla till honom. Tror Ni han blev glad?? De ska jag lova han blev!!

Ja så var han här en runda i helgen och då fick jag en present av honom. Han tyckte jag också skulle ha en tavla av hans elefant när den badade i hans damm. Man får hålla näsan över ytan så man kan andas:)
Så nu har jag också en elefant, precis där jag vill ha den - i en tavla!!

Nu önskar jag Er alla en riktigt härlig Svensk Nationaldag
och avlämnar en bamsekram till Er alla.


18 kommentarer:

 1. Visst är det väl härligt med människor som har drömmar... förresten någon dröm har väl alla... Vilken underbar tavla med elefanten med "näsan" över vattnet ;)
  Ja, så är det allt... att när någon frågar hur gamla ens barn är... då känner man sig plötsligt gammal... ojojoj...
  Lasse är hemma efter gårdagens ingrepp och det gick nog bra, men riktigt säkert är det inte förrän han varit på nytt ultraljud om en månad... Tack snälla för din omtanke :)
  Ha en bra Nationaldag och en STOR bamsekram tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Tyskarna tycker att Sverige är ett riktigt paradis. Där vi har stuga hyrde under många år ngr tyska familjer in sig & det njöt av friheten av allemansrätten & av havet. De hade med sig motorbåt, vattenskidor & många andra vattenleksakaer... Men ngn dröm om en elefant har jag aldrig hört ;-)

  Vilken fin tavla du fick :-)

  Ha en fin nationaldag & GRATTIS till yngsta sonen på 31års dagen (du e säker på att han är 31?) :-D

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi..helt säker - oh också på att han inte är yngst i skaran:) utan näst älst.

   Radera
 3. Nja, ingen elefant men en apa skulle jag kunna tänkt mig ;)Sålänge får jag väl apa mig själv. :P
  NEj, ingen mr-röntgen hemma inte , fick allt ta mig till lasarettet (öppet på kvällstid)

  SvaraRadera
 4. Ja men de e bara på barnen som de märks att åren går inte blir vi väl äldre. Drömmar är härligt att ha men en elefant, nja de finge nog bli ett lite mindre djur.
  Ni får ha en fin 6 juni och en bamsekram till dig också.

  SvaraRadera
 5. hahaha - vilka drömmar man kan ha :) men han fick ju sin elefant, om så bara på en tavla
  grattis till sonen
  Sv: alltså, jag tittar heller inte gärna på Ernst, han är bara FÖR mycket hela människan
  kramar och en fin dag till dig också

  SvaraRadera
 6. Man ska ha drömmar det är härligt !

  SvaraRadera
 7. Hihi tur att man har olika drömmar, jag skulle då inte vilja ha en elefant här hos mig men häftigt hade det kanske varit! Bäst att de finns på tavlor!;) Ha en fin kväll! Kram Iréne

  SvaraRadera
 8. Vilken galenpanna han är eran tyska granne, men galen på ett kul sätt, o så passar han väl ihop med sin ännu galnare svenska granne! Apropå elefanter, när jag var i USA 1981 så vann jag en stooor rosa elefant, mjuk o fluffig som säkert var bortåt en meter lång! Den kunde inte packas ner så jag hade den som handbagage på flyget hem, gissa om folk garvade! En gubbe sa: I`m sure I`m sober but I think I can see a pink elephant!
  Ha nu en låång trevlig helg med maken! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. hihi den elefant skulle jag vilja ha - fast jag antar du inte har den kvar...rosa elefant...mmmmm så underbart.

   Radera
 9. Vilken söt elefantavla. Ja, det räcker ju om man kan hålla näsan över vattnet. Drömmar har jag nog slutat att ha. Jag tror att jag är för mycket realist.
  Om det inte vore för att ungarna är så gamla, så skulle man tro att man själv var i deras ålder. Våra tre har ju uppnått (den hisnande) åldern av 47,44 och 40 år!!
  Kram/Kicki

  SvaraRadera
 10. Du är allt den härligaste och goaste Blogg tjej! Med eller utan elefanter! Tavlan du fick var så söt.... Det där med ålder på barn och barnbarn...hi,hi. Det kunde lika gärna var jag själv som skrev detta!
  Var nu rädd om dig härliga unika värdefulla Ankii!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 11. Stor kram till dig oxå vännen♥

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det måste vara underbart att vara så där jämngammal med sina barn, som vad du är!? :-D Själv kommer jag ju alltid att vara ca 25 år äldre än mina... <:-)

  Vilken härlig dröm - och såna goa presenter ni ger till varann, du och grannen! :-D

  Ja, nu är balspektaklet avklarat - återstår själva studentdagen, som är på tisdag. Då blir det den största fest vi nånsin har haft här. Ska bli spännande att se hur det går! :-D

  SvaraRadera
 13. Ett STOORT grattis till din son. Ja..en dag försenad,vill säga :)
  Hoppas att du hade en bra nationaldag.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Grattis till sonen!
  Är det någon cirkus på intåg i trakterna i sommar?
  Kram

  SvaraRadera