10 december 2013

Världens största bock

njä nu överdrev jag nog "lite" men en väldigt stor bock, helt klart den största jag varit i närheten av så där live, förut skulle jag sagt "i verkligheten" men de kunde ju betraktas som omodernt att säga nu mera :)  

Nog är han väl ståtlig ? Han har till och med en egen Facebook sida :) 

Jag gillar honom skarpt, han kunde gott få stå på min tomt o glänsa :)

18 kommentarer:

 1. Verkligen snygg och i Halm...mycket stilig karl...bock..kram Karina

  SvaraRadera
 2. Den bocken kunde få stå här också,dom är då för underbara dessa halmbockar...
  Kramiz**

  SvaraRadera
 3. Mycket ståtlug bock :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj... ja, det var en riktigt ståtlig bock det!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Helt underbart fin! Den kunde gärna få bo på min altan också!! Kramiz

  SvaraRadera
 6. Vilken fin!! :-) Hoppas nu bara att ingen får för sej att den måste behandlas på samma vis som den berömda julbocken i Gävle... 8-X

  Sonen var med och tillverkade en ganska stor granrisklädd bock för ett tag sen. Den står nu utanför affären i Killeberg, och ser allmänt söt ut med ljus i "pälsen" och rödrosett i "skägget". :-) Har inte kommit mej för att fota den, men borde väl göra det nån gång.

  SvaraRadera
 7. Stilig bock, men jag har sett bocken i Gävle på nära håll och den slår väl allt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. visst är den fin :) hade den stått i min trädgård hade han fått stå ut med att två vovvslar skulle ha kissat på honom :)
  kramar

  SvaraRadera
 9. Svar: Det är betalning för två lyktstolpar och elinstallationen av dem. Jobbet med att gräva ner kablar i marken gjorde vi själva - annars hade väl slutsumman passerat 15 000... Elräkningen kommer nog att bli ganska låg, för de tänds mest bara via en rörelsesensor - och så lyser de i några minuter för att sedan släckas igen. Perfekt när man släpper ut hunden lös på tomten efter mörkrets inbrott - innan såg man ju inte skymten av honom då eftersom han är svart. Bra för en själv också när man kommer hem och ska leta sej in i huset, för vi kommer nästan aldrig ihåg att tända utelamporna i förebyggande syfte. :-)

  Måste få fråga om ert förra hus: Behövde ni göra om golven underifrån i det? Alltså: Fanns det fukt eller röta i bjälklaget, så du/ni har nån erfarenhet av vad det innebär att byta ut sådant???

  SvaraRadera
 10. Hoppas den där fina bocken får vara ifred för pyromaner. Sicken turgumma du är, går å vinner två högvinster. Dom är roliga våra fyrbenta vänner, Kajsa hon tigger hon, ibland rinner det floder ur mungiporna på henne.
  Ha en skön tredje advent/kramizar

  SvaraRadera
 11. Hoppas det inte är nån som bränner ner den. Som dom alltid gör i Gävle...
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Tack för svar om golv osv!! :-) Dottern hade varit på biblioteket igår och lånat en sto-o-o-or bok om husrenovering, så nu pluggar hon den för fullt! 8-) Men jag hoppas de hittar ett något mindre krävande projekt att ta i tu med...

  SvaraRadera
 13. Hej, så stilig bocken är, i Smedjebacken där vi bodde förr hade dom en lika stor fast han var grön, gjordes väl av granruskor kan jag tro. Är denna gjord av halm? Då brinner den bra! Gävlebocken har jag inte hört om i år, den måtte leva än höll jag på att säga, menar förstås att man inte tuttat eld på den ännu.
  Kramen

  SvaraRadera
 14. Visst är det en jättestor bock. Vilken rolig idé. Så fin han är! Hoppas att han överlever.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 15. Vi har faktiskt fått en bock också, den står på Järntorget mitt i stan, 3 meter hög,så fin**
  Kramar*

  SvaraRadera
 16. God morgon i stugan! Så är det då fredag igen! Kramiz

  SvaraRadera