21 augusti 2014

Vems dag???

Ja tamma tusan – alla dagar är någons :). 
De e kroppkakans dag, 
kanelbullens, 
semlans, 
mor, 
fars 
barnen 
och  många, många fler..............................

I lördags var de Marinens dag och så var de vår bröllopsdag.  

Vi har haft vänner från Skaraborg, våra gamla vänner och grannar från Småland här över helgen. Vi har visat dom hur vackert det är här i Blekinge och vilka fina städer
vi har :)  Ja för så är det, vi har två städer,( av Blekinges fyra)  så är det när man är smart nog att placera sig ungefär mitt i emellan Karlskrona och Ronneby.  

I lördags började vi med en skärgårdstur i Karlskrona med Gåsefjärden. Bra väder, lite sol, lite blåst, lite moln o de kom lite regn under båtfärden :) Lite av allt!! 

Båten var knökafull med folk
och när regnskuren kom rusade alla ner från däck - utom vi. Vi väntade under skydd av ett litet paraply, fyra stycken tätt ihopkrypna :) 

Sen gick vi till Örlogshamnen och Marinens dag. 


Lite spännande att beträda mark man normal inte får. Jag har varit där inne förut men de andra har aldrig sett det från insidan. Där fanns en hel del att se och de flesta båtaroch u-båtar fick man gå ombord på. Den här gången var vi aldrig nere i någon u-båt för de var för långa köer o väntetider. Men sista jag var där var jag nere en u-båt och det säger jag, den arbetsplatsen skulle jag inte vilja ha, jösses så trångt o fönsterlöst :) 
Den här låg på varvet. Nu mera SAAB. 

Sveriges längsta träbyggnad finns inne på området, Kronans repslagarbanan 300 meter lång. Tänk att inreda de till bostad :) 

På söndagen åkte vi bl a  till Ronneby och gick i Brunnsparken, där var ju loppis. Inga fynd gjordes. 
Den här bilden är lånad på nätet, för jag är så dålig på att ta bilder, glömmer de :(

Ja de var lite av vår helg.

10 kommentarer:

 1. Jo det är tydligen någons dag, varje dag...inte enkelt att hålla reda på alla dessa...Här är det som vanligt, en regnets dag! Kramiz

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är Blekinge vackert!! :-) Men i sommar har vi inte unnat oss att avsätta tid för någon utflykt åt det hållet. Ja, i princip har väl de enda "utflykterna" varit till XL-Bygg och liknande ställen - resten av fritiden har vi spenderat i renoveringsobjektet!! <:-)

  Ha en fin dag!!! :-)

  SvaraRadera
 3. Myyysigt & ...Grattis på ER bröllopsdag i efterskott :)

  /Kram & ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 4. En riktigt toppenhelg ni hade med goda vänner, och fina bilder bjöd du på.
  Nej nån u-båt skulle jag aldrig kunna vara för länge på, gud så instängd jag skulle känna mig...
  Visst finns det dagar för allting snart, undrar vem som hittar på alla dessa?..
  Kramar♥

  SvaraRadera
 5. Den här sommaren har ju varit för varm för utflykter t.o.m. Eftersom vi i princip alltid har hundarna med oss, så har vi blivit hemma då det varit för varmt att ha dom i bilen.
  Men vi sticker till Gotland nästa vecka, ser fram emot det.
  Kram/Kicki

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig helg det blev.

  SvaraRadera
 7. Den helgen hette duga kan jag säga! Gillar också marina museer med militärbåtar, ubåtar och isbrytare. Men jag skulle aldrig vilja jobba på något som flyter på vatten.
  Kul att ni också hade storloppis i en av Blekinges fyra städer;-)

  SvaraRadera
 8. Hej, trevligt att umgås med människor man trivs med. Undrar ibland om jag hinner med att besöka v åra olika landsändar under detta jordelivet eller om jag får spara en del till nästa?
  Ja ibland får man rannsaka sig själv och sin tillvaro. Du har ju flyttat, slutat ditt gamla jobb och att det sedan är ledsamheter i form av sjukdomar och dödsfall är ju förfärligt tråkigt att höra. Hos mig är det inte lika dramatiskt, skilsmässa och bruten arm är i slutänden inte så farligt...jämförelsevis...så är det ju, det finns alltid dom som har det värre, men, ibland måste man ändå få tycka att man blivit ganska drabbad! Tycker jag är skapligt duktig på att se livet från dess ljusa sida. Men varje dag lyckas man inte lika bra. Vi fortsätter peppa varandra och följa varandras livssteg såhär på avstånd. Är så glad att ha dig som vän !
  Varm kram från pörtet

  SvaraRadera
 9. Men vad härligt!! Vilken mysig helg tsm med goda vänner :-)
  Lan tänka migration det är riktigt speciellt att titta på de fartygen o än mer i ubåtarna :-)

  Vilket fint väder ni haft!!
  Grattis ingen ❤️
  Kram

  SvaraRadera
 10. Skulle gärna besökt alla dessa båtar! Kan tänka mig att man får klaustrofobi i en ubåt. Kramiz

  SvaraRadera