12 november 2014

Längta efter söndag på fredag

är de väl inte så ofta man gör, snarare längtar väl de flesta redan på söndagen efter fredagen :) 

Men jag längtade efter söndagen eftersom jag och två av mina svärdöttrar Jessika och Fia skulle göra vår årliga shoppingresa i dagarna två.  De har blivit lite av tradition att vi åker till Ullared i november i två dagar. Alltid söndag och måndag. På måndagar är det alltid minst folk o de stämde i år också.

Ullared är ett sånt där ställe där man lätt handlar sånt man inte behöver, men i år var jag lite hård mot mig själv o varje sak jag tog i och ville ha,  frågade jag mig själv
-behöver du den? 
-vad ska du ha den? 
Ja då blev svaret oftast Nej o inte mycket av onödiga saker åkte ner i vagnen :) 
Men en nätt liten väska med julklappar till barnbarnen fick jag ihop

det var en rejäl kasse som var kanon att packa i. 75 x 50 x 35. Skönt att ha de avklarat. 
Egentligen tror jag inte man tjänar så mycket på att åka dit och handla, visst är vissa saker billigare än hemma men långt ifrån allt och lägger man till resan och boendet så vet i tusan - men det är skönt och kul att komma iväg på den där lilla årliga trippen. 

Köpte med mig en påse Morgan hem, nja han låg väl inte i påsen men han var ju på varjefall :) 
Vi hade glömt ta med en kortlek så Jessika köpte en för att sysselsätta oss lite efter maten på kvällen och naturligtvis var Morgan och OlaConny på den också - fattas bara :) 

Man kan bli känd för mycket !! Tänkte aldrig på att kolla efter dom i affären, men VD såg vi utanför i full färd med att bli fotograferad.
Nu är de inte så långt kvar till tomten kommer bara 42 dagar!! 
I  år längtar jag extra eftersom det är vi som har julen, ja alltså alla barn med familjer firar jul hos oss  

17 kommentarer:

 1. Dottern och hennes kille var i Ullared i fredags och köpte en massa saker till huset. Jag råkade få se kvittot och dog lite grann av summan. 8-X Får väl skylla på att jag är smålänning = snål-länning!? <:-)

  Jo, när de har fått ordentligt i ordning i huset så hopps jag att jag kan få komma dit och ta lite foton, vill ju själv ha såna för att kunna jämföra med hur det såg ut innan vi började renoveringen. :-) Och några före- och efterbilder får det ju givetvis bli i bloggen då också!

  SvaraRadera
 2. Men skojar du! Vi såg också Boris när han fotograferades! Vid herrkläderna??? Då måste vi ju ha sett varandra! Ibland är det verkligen dumt att inte veta hur folk ser ut ;)

  SvaraRadera
 3. Länge sedan jag var i Ullared nu & köpte endast trosor hihi
  /Kram ♡ ...

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte samma sak, det är inte så mycket som är billigare dä längre, man kan hitta mycket på nätet och till exempel ÖB som är billigare. Enda fördelen är väl att man har allt i en och samma affär

  SvaraRadera
 5. Jag har varit på Ullared en gång och höll på att bli ruinerad! Härligt att julen närmar sig! Kramiz

  SvaraRadera
 6. Har aldrig varit i Ullared, men folk valfärdar ju dit har jag förstått. Är väl som med Ikea, alltid kommer man hem med något man inte visste att man behövde! Du visade iaf karaktär;-)

  SvaraRadera
 7. Så bra att ni fick en lyckad tripp... och så duktig du var som tänkte efter före... :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nej man kanske inte sparar så mycket även om man håller sig till sin lista. Jag har aldrig varit på Ullared och har ingen längtan heller, men man vet aldrig. Sonhustrun har tjatat på mig länge nu att följa med så vi får väl se.....
  En roligt tripp och avbrott i vardagen blir det säkert i alla fall.
  Ja snart är julen här, och tacksam är jag som har en underbar familj med barn o barnbarn som samlas. Det är inte alla förunnat,
  Kram vännen och ha en fin dag♥

  SvaraRadera
 9. Ja nog är det lite annorlunda med Ullared...!! Vi for ju alltid dit förr och bodde kvar, när flera av barnbarnen var i den ålder så de ville ha leksaker i julklapp, men nu...nej det är flera år sen vi var där. Å visst kan man fynda, men man måste samtidigt vara sträng mot sig själv, annars blir det inte billigt...Men ett roligt äventyr, ja absolut!!
  I år hoppas jag att jag blir lite långledig över jul, men det vet man aldrig förrän strax innan, tyvärr. Däremot blir vi rätt många, och det är väl det som är tjusningen med julen.
  Ha det gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Tänk jag har aldrig varit på Ullared och aldrig sett ett endaste program på TV! Men förstår att det kan vara kul att åka iväg, bo på hotell, shoppa och umgås!
  Julen låter toppen med alla barn!

  SvaraRadera
 11. Frugan älskar att åka till Ullared..och jag älskar när hon kommer hem med alla grejer...fryspåsar och hygienartiklar mm.mm...lite kläder brukar det bli också.
  Jo..Ullared ska jag åka till någon gång..har funderingar på i slutet av nästa år....har väl mer eller mindre lovat frugan att följa med...hujeda mej...hur ska detta gå ;)

  Ha en skön afton.

  SvaraRadera
 12. Oj vad trevlig tradition...klart att det är kul att fynda. Och känna sig nöjd med det man finner..Och umgås därtill, va skoj... passar ju bra innan jul och alla klappar..
  Jag har aldrig varit där.. Kram och ha det fint/ Karina

  SvaraRadera
 13. Vilka bra frågor du ställde!
  Även om det inte skulle vara lönande att åka dit och övernatta så är det ju en rolig utflykt.
  Skönt att läsa att du inte tänker sluta blogga. Håller med om att det är ledsamt när ens "vänner" slutar.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 14. Blev lite fel tror jag ;)

  Tyvärr var du inte vinnare av livit men Tack så ♡ -ligt för att du ville vara med/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår nog inte redigt bästa Fru Eriksson :) ???

   Radera
 15. Ja, jag orkar verkligen inte se skiten längre hahaha

  SvaraRadera
 16. Härligt att vara klar med julklappar så här tidigt... jag har inte ens börjat fundera över sådant!

  SvaraRadera