18 november 2014

Varför gör vi detvarför samlar vi? 
Vi är födda till människor men beter oss som ekorrar. Eller som de lärda säger
-de bor en ekorre i oss som samlar!! 
Faktum är att jag älskar de här vackra djuren, 
(Bilden är lånad från nätet)
det är så sällan man ser dom, men när man gör det så blir man alldeles varm inombords. Nu tillhör jag de där som "de bor en ekorre i " men inte fick jag dess skönhet inte o ingen päls heller o de där med päls är jag väl bara glad för.  

Det var inte ekorrar jag skulle skriva om, utan om ekorren i mig o i alla andra samlare. 
Jag är en fd samlar. Jag samlar inget längre men jag har heller inte gjort mig av med mina samlingar, bara placerat dem i förvar. Ingen ser dom längre. 
En liten del av en av mina största samlingar hade jag framme i helgen och visade ett av mina barnbarn, Kylskåpsmagneter.

Det här är en gammal bild från 90-talet när jag hade en del av dem, så många som fick plats uppe på kyl- och frysdörren. "Hur stod jag ut med de" 
ja de frågar jag mig oxå idag :) 
Jag kan inte säga exakt hur många magneter jag har, men omkring 400 stycken vill jag minnas de var sist jag räknade. 

Jo magneterna är ju en de samlingar jag har, de finns mer :) 

Är du oxå en ekorre?
21 kommentarer:

 1. Hihi...Näe,är inte en Ekorre ;)
  Sött foto & i vår stadspark har det funnits en tam Ekorre ♡ satt på min axel fniss/Kram go´aste du!

  SvaraRadera
 2. Ojoj, jag blir fascinerad och matt när jag ser din samling... ;-)

  Nej, sådan samlarmani lider jag inte av, men har svårt att kasta en del som borde kastas bort. Snygga kvalitetskläder jag använde på 90-talet men inte kommit i sedan dess. De fick gå hädan för endast något år sedan... Jag kunde ju kanske, kunna använda dem igen... ;-) Likaså vissa gamla skolböcker... tittar aldrig i dem, men de har funnits med mig i alla flyttningar under livet. Men nu ska jag snart städa förrådet och då åker de ut.... ;-)

  SvaraRadera
 3. Hahaha! 400 magneter - inte illa. Maken min tillhör absolut familjen ekorre. Jag är raka motsatsen och slänger friskt. Men jag samlar fortfarande på fotbollsorienterade pins. Men de får åt andra sidan plats på ett enda (!) fotbollskeps som ligger i någon garderob någonstans...

  SvaraRadera
 4. Oj - det var en väldans massa magneter det! Jisses!
  Har nog samlat på en del jag med... just nu är det svampböcker... ju äldre desto bättre...
  Ekorrar är söta att titta på, men de är ena riktiga odjur när de länsar fågelholkarna på ägg och ungar... då tycker jag inte om dem.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är ju mysigt att vara samlare, bara man har plats så;-)
  Själv samlar jag på grisar eller samlade skulle man nog kunna säga.
  Sötis och vilken läcker svans, grannen har en hel familj som springer runt en när man är där och fikar.
  Är också en sådan som vill ha allt gjort fort, du kan tänka dej hur jag lidit.
  Ha en skön tisdagkväll

  SvaraRadera
 6. Vad har du mer för samlingar då...?? Blir ju lite nyfiken...Jag samlade på porslinsgäss ett tag, eller gäss överhuvudtaget. Sen övergick jag till änglar, och där är jag väl fortfarande, men det är i mycket mindre skala, bara när jag liksom ramlar på någon som är sådär söt så man bara inte kan låta bli. Så det bor nog en liten ekorre i mej med...
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Ja d va många magneter och jag hade nog fått snurr i skallen att vistas i ditt kök är jag rädd.
  Jag samlade på tomtar ändå sen barnen var små och köpte dom första till mig, numera köper jag bara om den är speciell !!!
  Men har nog kanske sisådär 600 kanske, men många nedpackade men så har jag ett tomteskåp som är stängt från februari-första advent.

  Tjingelingen från Rantamor....visst var det du som samlade på vykort också ??

  SvaraRadera
 8. Jo jag är lite av en samlare. Jag samlar dock 5-10, max 15 saker av flera olika grejer. Gamla antika dockor, grytlappsdockor, importstämplade porslinsbarn med mera med mera

  SvaraRadera
 9. Nej, det bor ingen ekorre i mig, jag sparar inte ens på saker av nostalgi...Jag rensar ut med jämna mellanrum, ger bort o kastar...Det enda som jag haft mycket av har i så fall varit kort, men numera fylls inga album heller längre för korten ligger i datorn. Kramiz

  SvaraRadera
 10. När jag var ung så samlade jag på ölringar. Ja jag drack inte all ölen själv utan alla kompisar visste att dom skulle spara på dom och ge till mig. Jag satte ihop dom till långa "girlanger" och hängde på väggen. Fast jag tror det var rätt vanligt på det glada 60 o 70-talet,
  Nej annars samlar jag inget.Men jag har lite svårt att slänga också, därför blir det en del saker i förrådet..**..
  Jisses vad magneter du har där,hehe...men vad samlar du på mer?
  Kramiz♥

  SvaraRadera
 11. Ja, jisses så mycket mer eller mindre underliga saker man har samlat på genom åren! :-) Och vissa samlingar har man kvar, fast noga undanstuvade nånstans där ingen annan behöver se dem... ;-)

  Det var förresten länge sen jag såg nån ekorre här hemmavid. Får hoppas det fortfarande finns såna kvar i närområdet, och att de dyker upp vid fågelmaten nångång under vintern. :-)

  SvaraRadera
 12. Oj så många magneter, vad roligt :) Själv samlar jag på väskor ( helst klassiska Mulberry ) och Christian Louboutin skor :) Dyrt intresse så har bara några stycken, men sakta men säkert växer samlingen :)

  Kram på dig !

  SvaraRadera
 13. Helt sant detta med ekorren. När jag var liten & sprang i Slottskogen så hade jag alltid nötter med att mata med. De var så tama att de kom fram & tog nöten ur handen...Men idag är de mera sällsynta tyvärr....
  Nycket man hade förr i tiden som man ej fattar idag... hehehehe..
  Ha en fin natt...

  SvaraRadera
 14. Hääääärligt inlägg.
  Jaaaaa......Jag samlar på paraplyer haha.
  Önskar dig en fin fredag och du......ekorrar älskar jag.
  Kramkram.

  SvaraRadera
 15. Visst är ekorrar vackra. Jag möter ofta dessa djur när jag hår i lilla skogen med Zingo :-)
  Jag är ingen samlare.. Men jag är en hamster.. Kan ba bra att ha, jag sparar.den... ;-)
  jösses vad många kylskåpsmagneter :-D
  Ha en finfin fredag!
  Kram ❤️

  SvaraRadera
 16. Oj oj. Det var många. Jag tror att vi har en nedärvd gen sedan urminnes tider när det var svårt att hitta mat periodvis. Åtminstone känns det så när jag fyller kylen med egengjord sylt eller frysen med choklad ;) Men jag brukar använda ett annat gulligt djur som liknelse, nämligen hamstern. Också en samlare av rang!

  SvaraRadera
 17. Jag samlar väl egentligen inte på något, men har vansinnigt svårt för att göra mig av med saker (kan ju vara bra att ha) Kokböcker var en vurm, innan man hittade alla recept som behövs på nätet. (Kokböckerna finns fortfarande kvar i bokhyllorna)
  Hur gick det med din korksamling? Jag mins att jag tänkte skicka några vinkorkar till dig, då för flera år sen. Men jag kastade bort dom (det var inte så många).
  Kram/Kicki

  SvaraRadera
 18. Ekorrar gillar jag med..de är så fulla av energi...söta är de också.
  Men nej..jag samlar inte på grejer...möjligtvis musik då...hårddisken är full av musik jag aldrig lyssnar på men ändå sparar...man vet ju aldrig ;)

  Ha de bäst.

  SvaraRadera
 19. Jag är ingen ekorre, sparar inte på något, tröttnar jag så åker det ut.

  SvaraRadera
 20. Go´ morron, Anki! :-)

  Svar på fråga: Nej, vi har inte tagit bort nån järnspis, för den var redan borttagen! :-) Bakugnen hittade vi bakom några köksskåp och en kyl som vi däremot tog bort. Och järnspisen som en gång stod där, hittade vi faktiskt också sen: Den står i ett av uthusen. Tror dock inte att just den kommer tillbaka in igen, men nån slags spis/kamin ska det bli så småningom. Tyvärr måste skorstenen renoveras först, för det är eldningsförbud i den så som den är nu...

  SvaraRadera