16 december 2014

Tejpa bananer

Ja 
                          varför 
har 
                 de 
börjat
                           tejpa
         ihop 
bananerna? 

Och varför köper jag bananer? Menar o de vet ju inte ni, 
jag köper o de ligger oftast bara o ruttna inte ens barnbarnen verkar gilla dom. 
De blir andra frukter. Känns lite som bananerna gått ur tiden i de här huset :) 

Allra mest gillar jag clementiner och päron - de e mina favofrukter. Vad gillar Du? 

Jag tillhör inte de som brukar göra julgodis, de gjorde jag när barnen var små men sedan la jag de åt sidan. Varken vi, barnen eller barnbarnen äter så jättemycket godis. 
Men bara för att få uppleva lite gamla minnen så "gjorde jag lite julgodis igår"

Jag sak lova er att de var söta - hu jedamej! Mandelmassa, nougat, choklad och ytterligare en sockerbomb på toppen. Men de kan vara kul att ha något som man faktiskt gjort själv på godisbordet. För även om inte så mycket går åt så köper man ju alltid och ha framme, man är som man är :) 

Idag när vi skulle ut och traska försökte solen komma fram, den slet o kämpade 
men när vi var färdiga och kom ut,
 hade den redan försvunnit igen bakom ett stort moln. Saknar solen!! 

Önskar jag kunde köpa mig en bukett färggranna rosor och pigga upp allt grått med.
men snart kommer tomten och hans röda glada färg piggar ju oxå upp. På tal om de, idag kom en tomte och ställde sig utanför dörren här, han såg väldigt gammal ut men glad o go!!  
14 kommentarer:

 1. Så gottit Julegodis du gjort ♡ ...
  Jag gillar frukt helst Mandariner hihi

  /Julekram pårej finaste!

  SvaraRadera
 2. Dom tejpar bananer för att de ska hålla bättre - tror jag. Bananer har jag aldrig gillat, men maken som är diabetiker använder en banan när han får en insulinkänning. Bättre än druvsocker tycker han.
  Clementiner, kiwi och passionsfrukt är mina favo frukter.
  Dina sockerbomber är otroligt vackra. Så duktig du är. Har aldrig gjort julgodis (eller en bakat en sockerkaka), äter det inte heller, men jag kan ju alltid njuta av bilden och dina små konstverk:-)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte sett tejpade bananer. Bananer ligger inte högst uppe på fruktlistan! Här blir det Clementiner.apelsiner kiwi , päron och kumquat (ska ätas med stängd mun) WOW Vilka kaloribomber!! .....................Det är skönt att jag inte hade hål! Hade tandläkaren kostat samma som ett läkarbesök så hade fler haft bättre tänder .Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte heller planera så här tidigt men nu fick jag chansen att sälja ett inlägg då tog jag den ;)

  SvaraRadera
 5. Jag älskar alla frukter men mest kiwi och banan :) Vilket gott godis det ser ut som :)

  SvaraRadera
 6. Tejpade bananer har jag aldrig sett! Vi köper ofta bananer, man kan skiva och frysa dem, om de börjar bli bruna. Gott i smoothie tex :)

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig sett tejpade bananer. Jag äter sällan frukt. Bananer är gott men då ska dom vara perfekt gulgröna, äpplerna ska vara hårda och saftiga,mandarinerna ska vara söta och saftiga. Jag...kräsen?! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Här görs inget julgodis alls. kanske har dotter och barnbarn med sig när dom kommer från Göteborg.
  Frukt ja, gärna egna äpplena, men dom börjar bli dåliga nu, clementiner, absolut.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilken jättefin gammeltomte. Glad och rund.
  Må så jättegott och tomtekram från mig.
  Kramkram.

  SvaraRadera
 10. Vet inte riktigt vad jag har för favoritfrukt faktiskt!? Tänker mer och mer på vad de kan vara besprutade med, och då lockar det ju inte så värst att äta dem... Egenodlade plommon är nog bäst!? :-)

  Igårkväll gjorde jag knäck - smaksatt med rivet limeskal (från ekologisk lime!!). MUMS!!! :-)~

  SvaraRadera
 11. Skönt att ni slapp Alexander!
  Va, tejpar de ihop bananerna? Det har jag inte sett. Jag brukar skiva bananer i filen tillsammans med några röda vinbär.
  Det gäller att vara snabb om man vill se solen. Vi fick faktiskt lite snö igår men det är nollgradigt så den smälter nog snart.

  Jag säger som du, God Jul om vi inte hörs!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 12. Bananer är gott, fast min mage tål dom inte längre. Gubben äter ibland, och barnbarnen, så lite finns alltid hemma. Plus clementiner,päron och äpplen. Jag gillar ju vindruvor,och helst dom mörk blå lila.Men jag vet att dom är väldigt besprutade,så det blir inte alltför ofta dom äts...
  Godis är gott,hihi...säger godisgrisen nummer ett. Vilket gott och vackert godis du gjort. Jag ska väl göra knäck och valnötsblock. Men det lär väl bli en och annan chokladkartong också, så det räcker nog till.
  Säg den glädje som varar. Den lilla snö som kom igår, ja den är bort idag. Istället är det blött och ishalkigt. Senare på eftermiddagen ska det komma regn.
  Jag säger som du, det räcker med att det är lite fruset för då blir hundarna inte så smutsiga. Nu är det rent bedrövligt.
  Och snart kommer tomten, han lär väl sätta hjul på släden,hoho.....
  Kram vännen och ha det gott♥

  SvaraRadera
 13. Tack söta du...hade du inte skrivit "herr Nilssons fru" hade jag aldrig listat ut vem det var ifrån...glad blev jag !!!
  Den där tomten som du har fotat en sån hade jag också när vi bodde i vårt hus, men glömde kvar den när vi flyttade, hoppas han har det bra och får stå å njuta av julen framför trappen varje år.
  Bananer ja det äter vi inte heller ofta, brukar köpa när dom två små bröderna kommer, då brukar jag skiva åt dom på en tallrik och säga att det är bananpengar.
  Vindruvor älsade dom ända till att man fick läsa va mycket gift dom innehåller efter besprutning, nu får dom allt bli kvar i affär`n.

  Tjingelingen kram från Rantamor, och go`jul på dig också.

  SvaraRadera
 14. Precis som BP skriver, de tejpas för att hålla bättre. Man kan själv linda in i plastfolie om de inte är tejpade. Om det funkar eller inte vet jag ej. :D

  SvaraRadera