26 april 2010

Award o smått o gott...eller kanske lite surt..vem vet?!

Lilla JAG Har Fått en Award. (Ni ser den till Höger här bredvid) Den kom så vackert o mjukt från min kära vän Lill-Paula. Jag tackar o niger så hemskt mycket.


(Till den här följde en liten uppgift att berätta 7 Saker om sig själv, sedan sända den vidare till 7 Vänner - men det har jag gjort tidigare så den här gången hoppa jag det.
Mina tidigare bekännelse om mig själv kan Du se här!

Så .................
Tänk när solen och våren kommer då kommer också otroligt mycket GÖRA! Åh som vanligt blir bloggen lidande, ja den kommer Alltid i Sista hand den stackaren. Men någon ska ju komma sist och i mitt liv blir det bloggen.  Men då och då smiter jag in och gör ett litet inlägg och hälsar på alla mina bloggvänner. Förmodligen är jag inte ensam om detta lilla vår-fenomen. 

Och så.........
Förra veckan körde jag mamma till frissan.Hon hade samlat på sig sånna där 1700-tals lockar som behövde komma bort o modernisera henne lite. Varje gång man såg på henne så tänkte man på reklamen från Alecta på TV. Nja så var det minsann.Men nu är hon klippt, vacker o enligt frissan 10 år yngre, inte illa. Snart är hon väl jämngammal med mig.. Pigg och alert är hon varjefall som få i hennes ålder. Jag tror hon lär dansa omkring till hon är 102 år, men hon fnyser mest åt den tanken – ja att hon skulle bli så gammal, men de tror jag.
På väggen utanför frisörsalongen hängde de vackraste dekorationer, de var jag ju bara tvungen att föreviga på bild.
Vad hade hon köpt dom – undrade jag? Jo i Karlskrona minsann, där hon hade en syster, vad tror ni vårt samtal slank in på då? Ja, Karlskrona minsann o hon sa med ett lite leende, jag hörde att du kom därifrån!!! Hoppsan, jag som trodde jag lagt av mig Blekingska.

I lördags var de KO SLÄPPET. …(Bilden lånad från BLT)
en fantastisk dag för alla kor kan jag tro. En kul grej som massor av folk deltar o ser varje år. MEN inte jag, men däremot gjorde vi ett litet HÄSTSLÄPP, ja de var så fint väder så vi släppte ner hästarna i den stora sommarhagen över dagen bara, en är de lite för tidigt att släppa dem dygnet runt.Precis som korna får glädjefnatt när de släpps ut precis så fick hästarna också. De var fart utan dess like, framför allt på Torsten som for rakt igen elnätet så stolparna for all världens väg. Vi hade delat av hagen lite men de observerade nog aldrig han, första gången jag sett honom hoppa o det var med besked. Man kan lugnt säga att det var två uppvevade hästar med mycket spring i benen som vi ledde upp till stallet sedan. Pärla hon blev nog lite trött för hon la sig o vilade en stund.

Den gamla tjocka damen!! Behöver nog röra på sig redigt ordentligt nu...fast hon ser allt tjockare ut på den bilden en vad hon igentligen är, konstigt nog gör alltid jag de oxå...*ler*


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt för denna gång. Njut av våren, ta vara på alla ögonblick!!!
På återseende!!!!
 

14 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Ja, nog njuter man av våren nu - varje dag och så mycket det bara går! :-)

  Grattis till awarden! Jag har också fått den och funderar på om jag ska göra som du - länka till gamla svar på sju frågor, eller försöka tänka ut sju nya grejer... Phu!

  Härligt för kossorna att få komma ut igen efter en vinter i lagården! Undrar just om grannen har fått ut några av sina ännu? Får kanske gå och kolla nån dag. :-)

  SvaraRadera
 2. Godereftermiddag i hästhagen.
  Skulle gärna sitta där i hagen bland hästar och vårfärskt gräs och humlor...

  Ja jag har ju sagt att det är bara att komma. 17 Mai närmar sig vet du...
  Då kan vi äta både glass, korv och annat snadder och titta på utsikten över sjön medans grillen blir varm haha....

  Sänder en rulle torkpapper i posten för säkerhetsskull haha.
  Kramen på dig.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 3. Men du vilka härliga dekorationer på väggen..helt i min smak..nice..kosläpp..det är underbart härligt att se..mmm kan tro att även hästarna blir lite galet glada..liksom Anki när hon kommer lös.

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Verkligen kanonsnygga väggprydnader!
  Hade man varit lite mer händig med tjock ståltråd (???) så kunde man kanske "snattat ide´n"...Hehe!

  Roligt att jag också fick vara med på din "lista"! Tack!
  Och du finns nu på min, vettu!

  Så fina raringar du har i din hage....
  Jag känner stark samhörighet med henne på sista bilden som ligger där och maggen som vill "flyta ut" åt alla håll och kanter...*asgarv*
  VARFÖR blir man alltid tjockare på bilder???
  Huvva....det RÄCKER ju som det är i verkligheten, menar jag.

  Ha det gott, så "ses" vi snart igen!
  Mellan allt "vårnjutande", för det är helt rätt....njuta måste man efter denna långa och snöiga vintern!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 5. Precis som jag tänkte idag; Nu kommer snart den tiden när mina bloggkompisar inte längre har lika mycken tid över för sina bloggar för de har ju VÅR !!
  Men det är ju bara som det ska vara, IRL ska gå före och vi försvinner ju inte ;0).
  Underbara bilder som vanligt och så roligt att din Mamma är så pigg.
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  SvaraRadera
 6. Man måste ju få prioritera, får inte bli ett tvång.. Våren måste få komma i första hand. (säger jag som sällan hoppar över..) Men jag gör det samtidit som jag kopplar av/vilar vilket är ett måste för mig varje dag efter jobb etc. Kosläpp brukar vara roliga grejer! Tänk att få springa ut i det fria efter stått inne en hel vinter!!!!

  SvaraRadera
 7. Så härligt med ko och hästsläpp !
  Här dröjer det nog en månad till innan våra kossor får gå ut. Det är fortfarande mycke snö kvar och backen så tung och blöt. Nog längtar vi efter det gröna nu.I morse när jag vaknade snöade det. Typiskt Aprilväder.
  Kram på dig
  ewa

  SvaraRadera
 8. härliga bilder och grattis till awarden :)

  alla djur blir som tokiga när dom kommer ut på bete, ,hoppar och har sej :) och tacka för det, vi blir ju lika på våren..

  var soligt här men mulet nu,, :)

  blir lätt att bloggen blir lidande, så mycket man vill hinna med men inte hinner eller orkar :)

  ha en skön dag

  SvaraRadera
 9. Kosläpp, har jag aldrig hört talas om då hade jag nog varit dit med kameran någongång. Däremot brukade jag förr vara på hingstutsläppet samt på en del fårvallningar, nu är det något år sedan sist.

  Jag gillade också de där myggen på väggen. Bättre som dekoration än i verkligheten. Vad mysigt hästarna verkar ha det. Visst blir det lite så med bloggen och det har det varit hos mig under längre tid.

  SvaraRadera
 10. Man kan riktigt känna "sprittet" i deras ben när de får komma ut för första gången efter en lång, lång vinter!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag ser minsann ingen tjock dam här inte.. rent blankt .. men kanske gör du så med viljekraft;)
  Kosläpp, frissa, mamma, hästar, ett riktigt kul inlägg du fixat till:)
  Visst ser man liten aning yngre ut med ny frissa.. jag hade mitt långa i svans i många år.. för så där två år sedan tog saxen tag i det och det har jag aldrig ångrat.. alla sa så.. men du så ung du blivit på en timme;) Nåja, det är väl si och så med det, men frisyrer kan göra hela skillnaden:)
  Ha de gott nu med hästsläpp och allt.. Tjocka damen tror jag inte existerar;)
  Kramiz

  SvaraRadera
 12. skuttade hit i från Doris blev nyfiken på din blogg. Oj vad fint du hade det super. ja vi människor är nog lite som hästarna och korna skuttar ut i vårvädret efter långt vinteride,massor att göra och härligt med sol och värme.

  SvaraRadera
 13. Morning o tack för härliga vårbilder! Släpp som släpp...underbart!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 14. Guld för hästarna att få komma ut och fnatta av sig det värsta!
  jo det är inte utan att bloggandet blir lidande när solen skiner ..samma här, men tids nog blir det säkert regn :)

  SvaraRadera