Pages

10 maj 2010

Lite annorlunda...

Tänk i går hade jag min första sovmorgon på "ja jag minns inte senast" men i höstas var de nog. Det var verkligen skönt att sova ut lite. Klockan stod så elegant på 09.45 när jag slog upp mina bruna o såg dagens ljus. Nu har hästarna släppts ut i sommarhagen och då finns inget morgonpass för fru Nilsson vilket gör att hon kan sova till det lite då och då. Ja de får inte bli för ofta - man ska ju inte sova bort sitt liv!! Nix hundarna är inte så tidiga av sig, de tar gärna sovmorgon de med!!















I lördags fyllde vår lilla blondin Ebbha 5 år. Minns tillbaka till den dagen hon blev min. Så liten hon var.

.

















Hon Har växt lite. Här är hon tillsammans med kompisen & hanen på granngården. Kompisen till vänster och hon själv till höger.

Igår gjorde vi lite annorlunda saker. Vi var på utflykt med vännerna i granngården. Vi har ju inte hunnit med att se så mycket i vår omgivning här, eftersom vi mestadels roat oss med att jobba och bygga på gården sedan vi köpte den. Men i förra veckan opererade älsklingen sin axel o måste vara i stillhet en tid med den. Vad passar då bättre än att göra sånt där som man inte hinner annars. Exempelvis utforska sitt närområde!! Känns lite skamligt att ha bott här i två år nu i maj o inte vet vad närmaste lilla avstickande väg från huvudvägen tar vägen!!

Vet Ni vad - jag fann ett ROSA HUS...snyggt va?! eller nja jag skulle nog inte vilja måla vårt hus i rosa även om jag ÄLSKAR färgen på prylar och ett hus är väl ingen pryl så....















ja fast ja lite rart var de att finna en rosa kåk i skogen.

Vi var en runda på Oknö, tänk där hade vi aldrig varit förut, oh jag som faktiskt är Kalmarrit i grund o botten. Otroligt men sant. Inte nog med det, vi har bara 1,5 mil dit. Ja där ute var vackert, dagen var inte solig men ganska varm o go endå.














Skärgårdskrogen den var stängd, bara kocken var vaken.
















Så for vi vidare ut till Nabben. Ja de som bor här säger Nabben., men övriga Svenskar säger förmodligen Timmernabben. Hur som o vad vi än må säga så är det vackert här ute vid kusten.  Vi slank in och tog en fika, man blir alltid sugen på fika när man är ute och far.
Mycket gott fanns i disken















Men vi hade pratat våfflor en stund så det blev var sin våffla till kaffet.















Fiket hade ett himla läckert gökur, i en underbar färg......



















Den blev ofta fotograferad lät servitrisen meddela!!!

Ja de får väl vara allt från mig för denna gång. På återseende. ((håll nu tummarna för att allt blir rätt o redigt när jag trycker på Publicera inlägg)) pust.

14 kommentarer:

  1. Sitter och fryser inne. Det är kallt som attans.
    4 plusgrader ute.
    Av bilden att döma på Torsten och Pärla har du det varmare.

    En operation ja, hoppas det läker bra. Han får säkert svårt att hålla sig stilla hihi.

    Härligt att göra utflykter i närmiljön. Vi hade planer om det med. Men eftersom vi har sommardäck på bilen så får det vänta till sommaren kommer....
    Vilket den inte ser ut att göra på den här sidan av nyåret...

    Ha nu en helt fabelaktig måndagskväll. Jag ska vänta på gubben. Han jobbar...
    Kramen från kylskåpsfilialen Digernes.

    SvaraRadera
  2. Gökuret....himmel o pannkaka !!!!! En sån uppenbarelse..... Då tycker jag att din lilla hundfröken är finare...hihihi.
    Kram på er
    Margaretha

    SvaraRadera
  3. Det såg ju riktigt sommrigt ut med hästarna på bete! Här har det inte gått släppa några djur ännu. Men idag skiner solen iallafall man får vara glad för det lilla.

    SvaraRadera
  4. Gökur à la Anki minsann, nice! Sovmorgon sa du ja det hade man ju inte sagt nej till just nu...men min tid kommer väll, eller?
    Kraam//Carolina

    SvaraRadera
  5. Hej vännen!
    Tusen varma tack för din hälsning hos mig. Jag blev så glad. Bara den gjorde att jag känner mig bättre =)
    Å, vilka underbara hästar & hundar!! Älskar djur!!
    Mmmums.. ser gott ut ...
    Hoppas du mår bra & att du får en fin Onsdag!
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  6. hej där
    och va kul att du hittade mig och deltar i min utlottning =) får önska dig lycka till. nu ska jag kika runt i din fina blogg, ser en del intressant redan ...fina hundar =)
    kram pia

    SvaraRadera
  7. sött med rosa huset i skogen och den knall rosa klockan :)

    skönt med sovmorgon samt att även hundarna gillar det,, lika här med mina :)

    ha en fin kväll

    SvaraRadera
  8. å vilken härlig klockren blogg....söta lilla blondinen....ååå va jag vill ha en ny vovve nuuuuuuuuuu

    SvaraRadera
  9. Det gökuret...! Wow.. Vilken...färg!
    Vilka fina golden!
    Och tack för rundturen, alltid kul att se lite nya områden.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Underbart med avkopplande och nya upptäckter lite då och då, att se sig runt i närområdet kan ge mycket nytt och njutningsbart.

    Ni verkar ha haft en härlig dag.

    SvaraRadera
  11. Sovmorgon ... det är detta fenomen som vi bara upplever på somrarna när vi har jobbare och kan skiftas åt att sova ibland ;o)
    Hoppas att Hr Nilsson blir snabbt bra i sin axel.
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

    SvaraRadera
  12. Go´morron!

    Ingen sovmorgon här idag - och sällan några andra dagar heller, men jag tycker inte heller att man ska sova bort livet. Så det är okej ändå! Men ibland är det ju underbart skönt att få snusa tills långt fram åt middag till - men bara ibland!! :-)

    Tror inte ni är de enda som inte har utforskat allt i er omgivning - det är nog rätt normalt att man har missat en eller annan "turist-attraktion" enkom för att man bor för nära!? :-)

    SvaraRadera
  13. Ja det er deilig å kunne sove ut av og til og i morgen er det viledag her i Norge. :-)

    SvaraRadera
  14. Du e så välkommen....men jag varnar dig... Det PISSREGNAR !!! Så vi blir blöta om vi skall fixa nässelsoppa idag...hehe.... Kan ta det imorgon istället kanske... ;o)
    Kram
    Margaretha

    SvaraRadera