26 april 2011

Jaha, då var årets Påskhelg till ända. Vilken helg, vilket väder, de kunde nog inte bli mer perfekt. Första solbrännan sitter som ett smäck på kroppen, eller ja varjefall de delar som varit synliga har gått från lite blekhet till gyllenbrun nyans. Oh björkarna är fullt utslagna!!

På skärtorsdagen kom en av mina svågrar, för honom hade vi lovat att sätta i arbete under helgen. Måste alla vara lediga? Nä jag tänkte väl de. Fast dagen när han kom var vi bara lediga, åt gott, drack och så sjön vi och han spelade gitarr. Han är en sån här ”gammal” dansbandskille. En mycket trevlig 4 årsdag firade vi gubben o jag.


Påskhelgen var min ”hästlediga helg” och de kändes ju lite extra gott att inte behöva rassla upp i ottan och väcka de andra. Men några längre sovmornar blev de inte. Man är så van att stiga upp tidigt så man vaknar av bara farten. På långfredagen började ”helgens arbetspass för herrarna” och vi fick en ny infiltrationsbädd till vårt avlopp.


Becka ramlade in så hon och jag satt på altan och slet som djur genom att titta på och njuta av solen när gubbarna arbetade. Tror de kallas moraliskt stöd!! Lite svettigt, vet inte om de var av solen eller av de moraliska stödet vi gav. Gott hade vi det varjefall. De var bra de var en   l     å   n    g    fredag, för då hann gubbarna massor. På kvällen tog vi de bara piano och spelade spel och hade allmänt trevligt.

Påskafton avslutade de arbetet, alltså bädden var klar och då tog vi en tur till broder och havet.

Busade lite med lammen,

vem kan låta bli de? De är lika kärvänliga som hundar.
Man ska inte glömma de vila djuren, de måste man ju och hälsa på och önska Glad Påsk.Nere hos brossan finns en ön jag gärna vill ha. Den vore helt perfekt för en liten (väldigt liten) sommarstuga. Visst är den vacker?

Svägerskan bjöd på gott Påskbord. Mmmm...
På söndagen kom Jimme (näst älsta) och hans sambo Brenda hem och förgyllde dagen, så kom kompisar förbi och fikade och njöt lite av solen på vår altan. 

På måndagen planderade mannen en sida av tomten, undrar så, ska vi få lite tomt i år? lite gräsmatta? Kanske,,,blir de så!!

Igår kom Tobias (näst yngsta)  hem med sin tjocka sambo Fia!! Ja hon är väldigt tjock, men bara på magen. Om några veckor ska ju deras babise födas. Så spännande så. Jag tror de blir en flicka till i barnbarns klanen. På kvällen var jag äntligen ute hos hästarna igen, sedan tog jag en varm dusch och avslutade kvällen med final i Körslaget - oh Andreas vann, precis som jag ville. Tänk ibland blir de precis som man vill!!


10 kommentarer:

 1. Ibland får man som man vill :-)

  Låter som om ni haft en kanonpåskhelg :-)
  Det har vi oxå... Vädret har ju varit helt fantastiskt :-)

  Dags att bygga stuga på ön nu då? Hade varit så perfekt...

  Ha en finfin tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter härligt!

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 3. vilken härlig påskhelg du haft :) jättefina bilder
  snart ett nytt barnbarn alltså, spännande och så vann Andreas, det tycker jag också var bra
  Sv: tack min påsk var också bara fin
  kramar

  SvaraRadera
 4. Ja, nu är Påskhelgen över för denna gång...så fort tiden går.
  Men vilket helt underbart väder det blev, och våren gick snabbt över till försommar
  det går nästan lite för fort..
  och visst är det ljuvligt med denna första skira grönskan på träden

  Mysiga foton från din påskhelg.
  ha en bra ny vecka som börjat...och snart är det helg igen :-)
  kram

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig sammanfattning av er påskhelg, i bilder. Kram

  SvaraRadera
 6. Tänk att det är en sådan njutning att se andra arbeta...!! Likadant här, mannen har hållit på med veden i helgen, och jag gav två alternativ, antingen är jag med och hjälper till och det blir väldigt enkel mat (jag la´betoningen på enkel...) eller också blir det full service och jag gör det jag hinner sen med veden...Tack och lov valde han det sista alternativet...
  Ha´nu en bra start på veckan!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Låter som du haft en kanon helg.
  Jag tror banne mig att hela Sverige har haft fint väder i helgen.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Mmmmm Anki det låter som om du haft det great..det är makalöst härligt nu och du bor ju mitt i klorofyllet kan man säga..små lamm..oj du det är väl så pass gulligt det..

  SvaraRadera
 9. Hallå favvo Anki, ser att du har haft en underbar Helg. Spännande att gå i "väntans" tider....du tror på en tjej? .....jag har trott på mååååånga tjejer i vår skara....Av fem har vi en tjej som heter Miranda( det älsta barnbarnet som fyller 6 år)....*fniss*...
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.
  Kramar från mig.

  SvaraRadera
 10. Läser att du haft en underbar påskhelg, härligt ! Och att ni har kunnat börja sola också, det var inte dåligt ;-). Lär väl dröja ett tag här men det lovas visst fint väder i helgen så vem vet ;-).
  Sköt om dig !
  Kram

  SvaraRadera