21 mars 2012

Kände Ni marken gunga...

Inatt kom inte
tilll mig. Utan honom är de svårt att somna. Så jag har varit mer vaken än vad jag sovit i natt. Var ute en sväng och det var så varmt o skönt ute i natt, de var väl en liten vink om hur denna dagen skulle bli. En stor sol och så varm o gutt så man kunde vara ute barbent.

Jo om någon kände marken gunga på förmiddagen så var det inte någon jordbävning, de var bara jag som föll av en häst i skogen. En rejäl duns:) Ja de var första gången jag upplevde de. De blåste lite, vet inte om han blev skrämd av nått, men av åkte jag med besked. De var den här killen som jag åkte av


Han heter Guttormur men kallas kort o gott Orm. Snygg kille. De gick bra med mig, jag hoppade upp och red igen direkt efter men efter en stund blev jag lite stum i benen o  ledde honom en stund så satt jag upp sista biten hem. Nu känner jag mig lite så där lagom mörbultad, men jag är väl lite trötter efter den sömnlösa natten också.

Så är jag lite låg i största allmänhet. De går trögt med försäljningen, eller rättare sagt de händer ingenting, står helt still. Trist när man har drömmar o de bara krossas, men jag sitter inte i sjön, jag sitter på en fin gård även om de geografiskt ligger helt fel för mig. Vi hade drömmar o planer när vi kom hit, men de mesta har gått emot oss.  

Gården vi tingat ligger helt rätt, men den går oss nog ur händerna snart, tyvärr. Man är ju frisk o kry (vad jag vet) så man ska väl inte gnälla. Men har man bestämt sig för något o det inte blir av, då blir man låg. Man är ju människa.

Jag hämtade en paket med ett stort gäng porslinsdockor idag som breder ut sig över bordet. 20 stycken var de - men jag har svårt att äns känna någon tjusning med dem just nu.
Imorgon är säkert en bättre dag

20 kommentarer:

 1. Såna dagar har vi alla när det känns som allt går emot en, och allt känns bara skit rent ut sagt.
  Men det är då en himla tur att det är övergående, man får se det som en prövning helt enkelt.
  Du ska se att ett tu tre så kommer en husspekulant som är intresserad!
  Sv: kronan jag köpte kostar 129:-
  En stor styrkekram♥ till dig

  SvaraRadera
 2. Hemskt att inte kunna få sova hoppas de går bättre inatt. Tyvärr är det väl så här i livet att allt blir inte som man önskar men jag håller tummarna att de snart kommer någon och vill köpa gården.
  Tur du inte bröt dig när du dratta av.
  Ha en fin fin kväll/kraaaamizar

  SvaraRadera
 3. vad ledsamt att det inte händer någonting med försäljningen särskilt om ni har ett annat ställe på lut, hoppas att marknaden lättar lite snart
  vad hemskt att trilla av hästen, tur att du inte slog i dig värre än du gjorde
  hoppas att du får sova bättre i natt
  kramar

  SvaraRadera
 4. Men vännen då...fast man måste få ha sådana dagar utan att ha dåligt samvete, det måste liksom ut. Sen kan man svära ve och förbannelse också, det brukar underlätta en del, sparka lite också, i smyg...När man väl bestämt sej för något, sälja eller vad det än är, så vill man ju också att det ska ske NU, inte sen. Har man sen hittat ett nytt drömställe så...Så jag förstår dej mer än väl!! Svårt att glädja sej åt det man borde då, så du är bara rakt igenom mänsklig!!
  Tur att det inte vart mer skador när du åkte av idag, det kunde ju ha blivit brutna ben och blåtiror...En snygging var det i alla fall du satt på, han ser lite busig ut där han tittar under lugg...
  Ha nu en bra kväll, och hoppas morgondagen känns lite bättre!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Va trist att ni inte får sålt...särskilt som ni har ögonen på något annat, urtrist...Inte konstigt att John Blund vägrar komma. Har själv haft svårt att somna häromnatten och ju mer man försöker ju mer stressad blir man och...ja du vet säkert.
  Du var mig en modig en som hoppade upp igen efter att trillat av, hade jag ALDRIG gjort ;)
  Idag har det varit en riktigt skön vårdag (iaf på eftermiddagen) fler såna dagar tack!

  Kram//

  SvaraRadera
 6. Tur att du inte slog i ännu värre. Hoppas att det händer något på försäljningsfronten för det är himla trist att gå och vänta in i det sista och sedan missa det man önskar :(
  Ibland kommer turen då man minst väntar den....Håller tummarna.Kram

  SvaraRadera
 7. Äsch att inte få sova inget bra alls...
  och så bli du avslängd av hästen också...attans,
  och att inte nån vill köpa ert vackra hus förstår inte,
  måste ju vara en dröm att få äga och så fint som ni har renoverat...
  och va många dockor...ska du sälja????

  Tjingelingen

  SvaraRadera
 8. Tur du klarade dig bra då du skumpade av Snyggingen Orm..man kan ju ramla av 100 gånger utan att det är nån fara är, av en häst ...som god ryttare?? ELLER hur var det nu```??
  Ja fy va trist, om inte huset blir sålt..irriterande i dessa tider.Hade jag pengar skulle jag köpa det, jag vill ju ha en gård..nånstans..Vissa dagar är ju bläh..och vissa nätter är också hopplösa...Man sover inget, eller väldigt lite..också irriterande..blir ju så trött och tråkigt...hoppas du sover bättre i natt...Hoppas också att huset blir sålt..Det kanske finns fler hus som Ni bokar sedan..då edert har blivit sålt..ju..tom ett änni bättre?? Who knows??..kram Karina

  SvaraRadera
 9. Så klart att det är bättre imorgon!

  SvaraRadera
 10. Jag hörde inte dunsen men har känt den många gånger när jag ramlat av min häst...det gör ont det där och lite stel blir man allt:). Det tar sin lilla tid men sen är det upp i sadeln igen:).
  Sova inget bra alls...jobbigt...
  Hoppas du mår gott!
  Kramar stora fina såna

  SvaraRadera
 11. Det var väl för att du fick en oplanerad sovmorgon på din uppstigarmorgon som du inte kunde sova natten efter. Jag hade också en sömnlös natt, kanske för att Berra var på lasarettet (men han är hemma igen nu).
  Tur att islänningarna inte är så höga att trilla av från, värre om det varit ett halvblod på 1.70.
  Men stel och öm kan man nog bli så det räcker. Man ska ju ha ramlat av ett antal gånger innan man räknas som en duktig ryttare ;-)
  Sicket skit om drömgården går er ur händerna på grund av att era husspekulanter sölar, förhoppningsvis händer det nåt nu när vintern är över.
  Vi tog en försäkring när vi inte fick köpare på en gång, men hittat ett annat hus som vi ville ha. Då hade vi nästan ett år på oss att sälja och hade fått ersättning för dubbla kostnader under tiden. Nu behövde vi inte det för gården blev såld i samma veva som vi köpte det här.
  Hoppas att allt löser sig till det bästa.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Stackars dig och din del du sitter på :) Men det kunde ha gått illa. Förstår att du är nere och så det skulle jag också vara. Försöker själv hitta något att satsa på så jag får lite inkomster men det är tufft, man vill inte behöva bli utan tak över huvudet. Håller tummarna för dig och sänder en varm kram!

  SvaraRadera
 13. Imorgon blir säkert bättre fina du!! Jag skickar över lite cyber cupcakes! Kram!

  SvaraRadera
 14. Ibland går det inte som man tänkt sig.. så är livets lotteri, tyvärr .. jag vill skifta boende, men det är inte så lätt att hitta rätt ..Nu eller aldrig tänker jag. Känns verkligen som det är dags för oss nu att göra något åt det och kunna fixa o dona på nytt.. som det är nu är inget kuligt känns det som. Hoppas det löser sig för dig. Stackare både du och hästen.. men som sagt ibland så får man vara med om oväntade saker här i livet.. Hoppas du inte får allt för stora "Blåtiror" av smällen. Ha de gott kram o hopp om en sovande natt nu då :)

  SvaraRadera
 15. Hej! Har precis startat en tävling du kan vinna valfri canvas tavla! Kika gärna in här: http://awagardi.blogg.se/2012/march/tavling.html#comment

  SvaraRadera
 16. Åh vännen... hoppas du kunnat sova i natt... och att du inte är alltför stel i kroppen efter den oplanerade avsittningen.
  Förstår att det känns tungt just nu och att det är svårt att känna glädje även för sånt du brukar gilla.
  Men nu kommer våren och kanske lockar det nya spekulanter till ert fina ställe - håller tummarna för det :)
  Det är klart jag provsatt den långa soffan;) Och om du söker i min blogg på Oskarshamn, så finns ett inlägg från i somras (delvis med samma bilder)
  Ha en så bra dag du kan!
  Kram kram

  SvaraRadera
 17. Ååååh..John Blund.."Titta kom å titta kom sätt er häromkring"...
  Det var inte igår man såg den inte ;o)
  Jösses vad du har dockor!
  Är det flyttnerven som håller dig sömnlös??
  Hoppas alla delarna löser sig snart så du får både flytta och sova.
  kram i torsdan!

  SvaraRadera
 18. Förstår att du känner dig ganska så mörbultad i dag!

  Finns det någonting värre än att inte få sova ordentligt, utan snurrar en hit än dit i sängen.
  Hoppas din blir fin och solen lyser på dig :)
  Kramen vännen♥

  SvaraRadera
 19. Suck, jag förstår precis hur du känner! Inte ens alla dockor i hela världen kan trösta dig, så är det. Men, våren har knappt börjat, och det är ganska segt med försäljning av fastigheter om man inte bor i storstad vill säga. Men om ni nu inte kan köpa den gård ni sett ut så är det förmodligen ett mindre problem för den dagen ni säljer så tror jag ni hittar något likvärdigt istället! Men visst, att det känns deppigt det förstår jag. Tänk om ni bara kunde lyfta upp huset med en kranbil och flytta det till ett nytt ställe!
  Kram

  SvaraRadera
 20. Nämen Anki.. Upp med hakan... plötsligt händer det :-)

  Det är farligt att rida.. det är därfö det aldrig har varit ngn hobby för mej.. tycker hästar är vackra mn stora & farliga... ;-)

  Inatt kan du säkert sova :-)
  KRAM

  SvaraRadera