15 oktober 2012

Möss jävlar

jag har fått in möss i min bil:(hade en mjölkdunk med vatten till hundarna i baksätet. Tar alltid med det när vi åker iväg till promenadplatser en bit bort. Efter den här promanden så var korken uppäten o vattnet uthält. Och vid närmare kontroll var skinnet runt växelspaken ätit på, kanterna på särtena, sittsätet bak söndergnagt. Möss - jävla möss, kan de inte hålla till långt bort från mig??

Oh mot de små gnagarna gäller inga försäkringar, så får man bilen förstörd eller ändå värre huset inne i väggar, elledningar o annat .- ja då får man pröjsa skadorna själv.

Varför är man egentligen
 försäkrad upp över öronen???

Nåväl jag fyllde golvet i bilen med fällor, en fångades en sedan har de varit lugnt, men de finns fortfarande ett minfält av musfällor på golvet i min bil ifall någon kommer in igen.
Dom ska inte förstöra mer, bilen är trots allt bara fem år gammal.  Grrrrrrrrrrrrrrr.
---------------------------------------------!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Från läskiga möss till annat trevligare..........

Annars har vi haft en skön helg. Kalaset i fredags var toppen. Rosa blev jätteglad för sin present vi köpt till hennes nya kök och vi fick underbar mat, direktlevererad från Kinarestaurang o lite tårta på de!!  Oh deras nya kök var underbart.

Måste berätta.
För några år sedan målade jag en furuskänk som jag satt undan i ladan, den blev sedean placerad i hallen min.  
Till den skänken fanns en överdel som var ett vitrinskåp.


 
Den där överdelen tog Rosa hem, för jag skulle inte ha den. Nu hade den blivit vit och bakats in i det nya köket - kanonsnyggt, ska ta o plåta de någon dag - hon får verkligen till det den damen:) Trodde väl aldrig att den skulle komma längre än till hennes lada:)

Kul när saker kommer till andvändning
- de gäller bara att ha fantasi o se möjligheter:).

19 kommentarer:

 1. Usch, nej! Jag gillar inte möss! Blää..vi brukar i skåpet;('


  Ha en fin dag i alla fall!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så glad jag är för att vi inte har möss i bilen..DE FÖRSTÖR ju allt som kommer i deras väg... vattnet i dunken, hade det runnit ut i bilen eller?

  Ja det där med bloggar och besök.. sant det du säger...
  Jag lovar att skärpa mig! Helt ärligt! Ska försöka få till ett nytt inlägg idag.
  Ska försöka ta mig i kragen när det gäller besök hos andra med. För blogga ÄR skoj!

  Nu ska jag se om det kan bli någon frukost här i huset... Ute regnar och blåser det... Men de hade sagt det skulle snöa idag, så det här är bättre i alla fall.. gubben funderar på om han ska lägga på vinterdäcken... Ska pendla till Oslo hela veckan.... Vi får se...

  stor kram från Digernes.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 3. Nä, jäkla möss! De är verkigen rediga marodörer!!! Tur att du fick en. Så trevlig helgen din har varit annars. Kul idé att integrera vintrindelen i sitt kök. Blir kul att se en bild nån gång sen. Så snygg den nymålade skänken blev där i hallen. Tur att man har ladugårdar/bodar att förvara gamla möbler tills dess att man vill fixa till dom eller annat. Tänk att annars hade man väl skänkt bort eller slängt det :) Hoppas att du får en fin start på veckan, kram Milla.

  SvaraRadera
 4. Visst är det bra när saker kommer till användning.Och vissa människor har förmågan att piffa till det mesta.
  Just nu har jag ingen tid för uppiffning,hehe..jisses att det är sån fart på valpar,man glömmer fort.
  Jag har ju blivit bortskämd med Peppe som är en sån lugn hund.
  Vädret är ju inte muntert heller med allt regnande.Ingen valp som tycker det är njutbart att göra i från sig då ute.
  Kram vännen och ha en fin dag♥

  SvaraRadera
 5. Fy för dessa gnagare. Som tur är, har jag inte haft någon inomhus, inte vad jag vet i alla fall!

  Oftast kan man alltid hitta saker som man kan använda igen :)
  Ha en fin dag vännen!
  Kramen♥

  SvaraRadera
 6. Gha...usch för möss,men...Waooo för skänken sååå snygg/Kram pårej!

  SvaraRadera
 7. Huuuuu för möss....och även om dom är små så nog kan dom gnaga alltid!

  Jag är också sån som gärna vill använda möbler om och om igen....på andra platser och i andra färger. Tyvärr har jag sällan (aldrig) tid nuförtiden att slipa och måla om. Hoppas att den tiden kommer...när tiden räcker till.

  Måndagskram till dig min bästa bloggvän//Carolina

  SvaraRadera
 8. återvinning är alltid kul och kan bli så fint. gillar färgen på din skänk. Ha en fin dag. kram

  SvaraRadera
 9. ***ASGARV***en bilburen mus!! Eller nej...det är ju inte speciellt roligt...jag vet ju hur det känns...men nu är Anticimex inkopplade, på fredag kommer de, med förhoppningsvis stora artilleriet inkopplat...
  Jädrans va snygg furuskänken blev!! Du skulle nog ha behållit överskåpet också...***fniss***, kan ju vara idé att ta tillbaka det, nu när det är i ordninggjort och allt...!! Eller...det kanske frestar på vänskapen lite väl mycket...
  Jag har nog allt tänkt på det där med resa till Småland...kommer vintern tidigt med halka och annat jävulskap, ja då får det bli till våren, men annars hoppas jag att det kanske kan passa nu i november...Nu törs jag nog ge mej ut på lite längre färder, med "nya" bilen...Tyckte att den drog lite väl mycket bensin i början...ända tills mannen i huset förklarade att ligger man på lagstadgade 90 så är det inte värre än den förra...och så rätt han hade!!
  Ha en skön måndagskväll vännen, snart är torsdag igen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Usch sån otur med möss i bilen!!
  Tycker jag hör flera som har problem med möss i år kanske är det ett riktigt råttår!!
  Blir spännande att få se överdelen på skåpet...tror säkert att det blivit jättefint :)Kul när grejerna kommer till användning.
  Ha en finfin vecka
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 11. Härliga, härliga favvo Anki! Vad vore bloggeriet utan dig? Du är "bara" så härlig och får mig alltid att sitta med ett leende framför datorn( ser troligen knäppt ut)
  Hoppas nu att du har det bra och var rädd om dig!
  Varma ärliga kramar från mig.

  SvaraRadera
 12. Jomen det finns ju BRA möss också. Datormusen och ja, musen ;-)

  SvaraRadera
 13. Nej du, möss är definitivt INTE trevliga. Vi hade en i fällan i fredags. I förrådet då. Den dåren hade gått på årsgammal ost. Då får man allt vara sugen!!! Fick för mig att jag hade möss i bilen i morse och hur jag skulle få ut den/dom i så fall, hihi. Hade nog varit kul att se mig härja runt!!
  Snyggt ditt skåp (eller byrå?) var. Ska bli kul att se vad hon gjort med den där överdelen.
  Här är det ensamma kvällen ikväll, men jag ska inte klaga, gubben kommer hem redan i morron!
  Ha en fin kväll damen.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 14. att så små varelser kan ställa till med sådant otyg, vi har sådana där små som springer utanför köksfönstret, de bor i stenmuren utanför och som tur är har vi bara haft möss i källaren en enda gång
  kramar

  SvaraRadera
 15. Hujeda mej för möss och råttor och än värre om man får in dem i en bil!
  Tänk vad lite färg kan göra underverk på furumöbler. Jag har tre skåp här i köket som är avlutade och jag är så in i bängen less på dem men nu ska de få lite färg på sig så kanske de får vara kvar... ;)
  Kram

  SvaraRadera
 16. Ja du! Här har vi en far som fått hit 5 barn. Nu är bara kruxet att han har två (!) fruar kvar hemma. Så då ska väl dom också komma hit. Känns lite orättvist mot de ungdomar som redan finns här.

  SvaraRadera
 17. Men kära nån, möss i bilen! Gah, trodde jag inte var möjligt! Vi hade ju möss som åt upp halva husvagnen för några år sedan...det var inte kul att märka när våren kom och man skulle till att börja campa. Förtältet var förstört och sängkläder och annat smått och gott. Hur tar dom sig in tro, genom avgasröret eller? Hasse hatar möss och råttor, ska skrämma honom ikväll då han kommer hem. Mitt förslag till dig: skaffa katt, eller leasa en katt som får sitta inne i bilen en natt! Har inte grannen din katter?
  Kram på sig

  SvaraRadera
 18. Fy sjutton för möss som invaderar. Vi hade också en mus eller råtta i vår förra bil, men den dog nånstans under huven, sen luktade det apa i bilen ett tag innan den försvann.
  Du berömmmer grannen din för att göra fint, men där är du ju lika duktig själv det har man sett många bevis för.
  Vilket härligt gammalt hus, jag förstår att du är sugen. jag gillar stora hus med mycket fönster och brutna tak. Så det där kommer inte långt från mitt drömhus.
  Självklart ska du titta i fönstrena, vad är det som hindrar?
  Kram

  SvaraRadera