31 oktober 2012

I våra trakter

på FB finns en egen loppis sida, där de som säljer bor i trakten. Här kan man ge bud om man tycker de är för mycket och snabbt få kontakt med säljaren via PM. Ingen bor speciellt långt bort. Kanonbra!!

Gick med i den för lite sedan och här är några av mina köp. Lite prylar till mitt skafferi. Fyra Ikea burkar i glas - ja, jag gillar glasbrukar:)
En Gevalia plåtburk, plåtburkar gillar jag också:)
 
 
 
Så köpte jag en magarin-trä-låda. Den var lite extra charmig tycker jag.
 
En del saker har jag fått levererat hem till dörren, ingen dålig service de:) Dom här tre sakerna kostade 85:- tillsammans de tycker jag inte man kan klaga på. 

Idag  Den 31 firars ju Halloween enligt amerikanskt stuk, de kom ju hit till Sverige på 1990 talet och jag har faktiskt aldrig friat det. Men här i Sverige firar väl många en annan dag innan helgen:)  

 Angelica på granngården är en redig hejare på de här med pumpor, måste bara visa några - så söta så man smälter :) nästan så man får lust att fira och rada upp en hel hög här ute:)


 

 
Idag var jag ute och fotograferade sist morgonen i okterber. Första gången var jag uppe vid fyra, men de var så tidigt så jag la mig igen o steg upp vid sex istället.
 Himmlen var som ett eldhav - helt underbart vackert.  
 
Så steg solen upp och gav oss en fin onsdag.  
 
Som många andra, går jag lite på halv fas, jag är förkyld o allmänt hängig, men försöker hålla mig på benen så mycket som möjligt. Så jag kan sova gott till natten. Men vila kan man göra utan att sova:) och det gör jag, så mycket jag bara orkar ((hålla mig still)) Hundarna tycker jag är jättetråkig - oh de får de faktiskt tycka:)
 

 


21 kommentarer:

 1. Wow....Fina saker & foto ♥...
  Glada myyysiga Pumpor mé härligt :)
  Ha en fin kväll/Kram

  SvaraRadera
 2. Jaså..finns det på FB...kul hade jag ingen aning om..ska kolla...sen.Underbara eldhimlar..snyggt..tur du gick och lade dig igen...sova sova på beställning det kan va svårt..Kram Karina

  SvaraRadera
 3. Vilken himmel... sååå fin...

  Som jag skrev på fb är jag orolig för att du kanske drabbats av den manliga typen av förkyklning som tydligen är döjobbig ;-)

  IKEA burkarna har jag oxå. En som hundmatsburk & en som frolic(godis) burk. Kanon med sina täta lock :-)

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag bara säger: inte undra på att Anki är min FAVVO !!! Goa dig! Så vackra bilder du visar! Det där med loppis och fb är väl jätte bra. För snacka om att du gjort ett bra fynd!
  Var nu rädd om dig...annars kommer jag och drar dig i örat...det vet du!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 5. Åh, vad kul med en loppis. Jag som bara älskar loppisar och vilka fynd du gjort.....go och glad i hjärtat blir man:).

  Kramar om dig

  SvaraRadera
 6. Det var då rackarns så billigt du har loppat dina grejer...men facebok är jag ju inte ens med i så jag kan inte loppa där heller.

  Vilka sötisar till pumpor.

  Tack för din röst och du krya på dig vännen...

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 7. En sådan pumpa vill jag oxå ha...=D

  SvaraRadera
 8. WOW vilka fynd till riktiga fyndpriser!
  Klockan fyra?! Då ska man sova inte vara ute och fota! Men det var tur att du kunde somna om... ;)
  Kram & krya på dej.

  SvaraRadera
 9. Herregud är du ute och fotar så okristligt tidigt, men så vackert motiv du fångade. Soluppgångarna på vinterhalvåret är verkligen färgsprakande..*
  Burkar gillar jag också, jag får nog ta mig en titt ute på Ikea..
  Att hundarna tycker man är tråkig och suckar och tycker synd om sig själva känner man igen,jag får alltid dåligt samvete. Men det är tur man kan släppa ut dom och göra ifrån sig i nödfall om man är dålig.
  Krya på dig vännen
  Kramar**

  SvaraRadera
 10. Vilken bra idé med en fbgrupp där man kan köpa och sälja prylar i närområdet. Hm...undrar om det finns där jag bor?
  Fina saker du köpt!

  Kämpar också med en förkylning som aldrig vill ge sig. Drygt:-)
  Hoppas du känner dig bättre och piggare snart!

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 11. Mycket vackra kort!! Tog några i helgen som gick så visst kan man få fina kort här i Sverige...fast skillnaden mot Side är ju att där kan det njutas nästan varje kväll.
  Fina burkar, måste försöka hitta till all min torkade svamp...kramiz

  SvaraRadera
 12. Oj...nu kan man alltså fynda även på FB??!! Fast jag ska inte fynda, jag ska sälja...Om du bara visste...det är tur det, att inget ser hur mycket som nu står och väntar på vidare transport till tippen!! Gamla datorer, mattor, ja jag vet inte allt...Men sen var det en del riktiga fynd också, faktiskt.
  Firar inte heller Halloween, det har väl någon gång funnits en pumpa, som sen småfåglarna fått kalasa på, men så mycket mer är det inte. Å dom pumporna har då inte varit i närheten av din grannes!! Läckra!!
  Nu får vi hoppas förkylningen ger sej, det är ju inte roligt att vara snorig och eländig när mannen i huset kommer hem!!
  Ha det så gott vännen och krya på dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 13. Åh vilka fina pumpor!! Hoppas att du får en bra torsdag, kram Milla.

  SvaraRadera
 14. Vilka fynd du gjort, och till bra pris dessutom!
  Tala om att tjäna :)
  Krya på dig vännen!
  Kramen♥

  SvaraRadera
 15. Så trevliga burkar!!
  Jättevacker himmel...njuter...
  Du får krya på dig vännen, hundarna känner nog hur du mår och de brukar ju ha en fantastisk förmåga att anpassa sig och känna på sig hur man mår!!
  Ha det så bra
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 16. Jätte bra ide det där med loppis och hemleveranss - önskar att det skulle finnas här med - kanske får man starta en sådan själv ... fina fynd du har gjort!

  Vilka underbara och säger UNDERBARA pumpor! Vi skall fixa våra imorgon bitti - men tror inte att vi kommer ens närheten av dessa.

  Så fina natur bilder med! Vist är det vackert ute dessa dagar!

  SvaraRadera
 17. Det är nästan så du får mig att vilja ställa klockan på sex för att stiga upp och fota himlen....men bara nästan! Jag får ju se den här hos dig så då kan jag gott sova vidare. Före åtta går jag sällan eller aldrig upp fast jag har faktiskt börjat vakna tidigare, måste vara åldern!
  Du ska inte träna medan du är förkyld, det kan få hemska följder! Såg på Fråga doktorn härom veckan och där varnades mycket skarpt just för det så bli bra innan du börjar träna igen!
  Kramen

  SvaraRadera
 18. det var billigt det :) jag har en sådan där IKEAglasburk, jag tycker de är fina, häftiga pumpor :) men vi firar heller inte halloween
  vackra himmelsbilder
  krya på dig
  kramar

  SvaraRadera
 19. Det är kul med loppis och tänk att det finns på FB också.
  Så otroligt fina bilder på soluppgången.och så fantastiska färger när den började gå upp
  Trist att du blivit förkyld, och det verkar vara något som går eftersom många är drabbade
  krya på dig. Kram

  SvaraRadera
 20. Underbara pumpor och underbart vackra foton !
  Hoppas att du kryar på dig snabbt.
  Kram, Doris

  SvaraRadera