20 oktober 2014

Tillbaka till 50-talet Svart och vitt "svartvitt"

jag skulle ut i garaget för att röja fram en gammal byrå som skulle in och bli målad MEN framför byrån stod en resväska, en väska som vi tog hem från svärmor när hon blev en  
Hon finns ju inte kvar hos oss längre 


Det är lätt att bara ställa undan grejer, så blir de bortglömda. De bara står där och ingen går igenom de. Ja så kunde de ju bli med den här väskan också men något fick mig att öppna den och  den var full av gamla fotografi. Så jag tog den med min in och så var byrån glömd för den gången :) de blev en tur tillbaka till 50-talet

Härliga svartvita foto från slutet av 50-talet, de var då vi föddes, min älskling och jag!! Jag var bara med i 9 månader under 50-talet så från den tiden minns jag naturligtvis ingenting. 


Dåtidens fotograf fann jag i väskan
Ett foto på svärmor och en väninna ute med båt, gillade bilden så skarpt att den fick bli omslagsfoto på min FB. Visst är de underbart 

Bilstolarna var inte så säkra och fina som de är idag:) här åker min älskling  bil

den där bilstolen hade jag mer än gärna haft kvar!!
Råsunda 1958, undrar vad de var för match :) 


Året där på var de i Göteborg på Ullevi och såg på fotboll

Familjen semestrade ofta i Norge och i Norge är de vackert värre, 

de vet jag med, för där har jag också varit dock inte på 50-talet. Campingplats, ja så började man kanske säga när de fanns mer än tält att slå upp eller? På 50-talet sa man kort och gott TÄLTPLATS de ser man ju på skylten :) 

Skidor åkte man också och de även när man var finklädd, kanske på väg på fest. Hur som, en underbar bild 


50-talets svärmor!!


Med lite sorg i hjärtat kan jag säga att de inte finns en enda bild på mig från 50-talet. Men i början av 60-talet blev jag fotograferad varjefall :) och då såg jag ut så här. Jag är mig precis lik, nu är jag bara lite äldre, har längre hår och är längre till växten. 


Fotot under här är min mamma och mormor på 30-talet. Är vi lika? 

Ett foto där vi är ungefär lika gamla kanske


Ja de är kul med gamla bilder. Hittade ett fiskekort från 1958 :) det var något billigare att införskaffa ett sådan då. 
18 kommentarer:

 1. Det är något visst med svartvitt. Ändå blir det bara färg man tar och spar. Jo, visst är ni lika.

  SvaraRadera
 2. Åh, så roligt med gamla svartvita bilder, där kan man verkligen bli fast. Ja jag kan sitta länge med min mammas gamla skokartong med gamla kort i. Jag och min syster ska nån gång skärpa till oss och göra i ordning och dela upp korten mellan oss...
  Fina bilder du lagt ut,och visst är du dig lik,fattas bara..**och du är väldigt lik din mamma...
  Kramiz♥

  SvaraRadera
 3. Vilken bildskatt du hittade där i väskan! Älskar gamla bilder och har massor... tyvärr så är det många foton med personer som jag så gärna skulle vilja veta vilka de var och nu finns ingen kvar att fråga.
  Du är dig precis lik! Och du är din mamma upp i dagen!
  Kul att du la upp det här på bloggen - tack allra bästa Anki... nu måste jag nog ta mig en ny titt i farmors gamla album :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh,så fantastiska Foton ♥ ..
  /Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart att frossa i gamla kort, o du hittade ju några riktiga pärlor. Nu förstår jag varifrån FB-kortet kom ifrån, kunde inte redigt begripa..
  Han som åker skidor i kostym borde ju förstoras upp och sättas inom ram, superhäftigt. Käck mössa som din mamma har, säkert moderiktig då det begav sig.
  Kram kram från pörtet

  SvaraRadera
 6. Hej! Tack för titt hos mig! Bilden på svärmor och väninnan är fantastisk!!! Den hade jag nog gjort en tavla av!
  Jag är en annan Herr Nilssons fru... /Ezter

  SvaraRadera
 7. Du har hittat en guldskatt! Finns det något roligare än gamla, svart/vita foton att titta på? Har sagt många gånger till maken att om det skulle börja brinna hos oss så är fotoalbumen det första jag skulle försöka rädda.
  Å vilken sötsak du var = är, då du inte har förändrats alls;-)

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara foton.
  Sv: skulle oxå gärna velat ha stolen på min bild, foto e taget i Singapor.
  ha de Fia

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga gamla svartvita bilder. Vi har tittat igenom gamla bilder från mina föräldrar för en tid sedan. Kul med minnen från barndomen.

  SvaraRadera
 10. Det är underbart med dessa gamla svartvita bilder!! Vilken skatt du hittade...Sen kan man ju undra vad vi lämnar över till kommande generationer när det gäller bilder...de flesta ligger ju på en hårddisk numera, och det kan väl hända mycket med tekniken känns det som. Jag har en liten kartong med bilder efter min pappa, han fotograferade mycket, och dom är jag jätterädd om. När jag tittade här i datorn hade jag närmare 35000 bilder låg, undrar just om mina barn tycker det är roligt och normalt...*gapskratt*...
  ha det gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Vilket underbart inlägg! Jag förstår mycket väl att du glömde bort byrån när du kunde få botanisera bland alla dessa foton! Jodå, vist är du dig lik...nästa i alla fall! Kramiz

  SvaraRadera
 12. Vilken nostalgi, helt underbart för dig och din man att ha dessa foton! Råsunda 58 var Sverige-Brasilien i VM-final, min pappa var också där. Tyvärr vann Brasilien... Ett tips kan vara att fota av fotona. Det har jag gjort så nu har jag alla gamla foton digitalt i datorn och på extern hårddisk. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 13. Vad kul med alla gamla foton!! Och undrar om det inte var VM-finalen de var och tittade på då 1958!? :-D

  Rätt bra när det är skrivet något på baksidan på foton, så även framtiden får veta. Fast i så fall är det ju bra om det står RÄTT på baksidan förstås!! Vi kikade nyligen på foton som hittats i makens farmors hus (hon gick bort förra året) och hon hade tyvärr skrivit fel på en hel del när det gällde namn och så där. Kunde vi se - men när nästkommande generation får tag i dessa foton om 50 år lär ju ingen märka det... Lite synd kan jag tycka, men kom inte för mej att ändra så det står fortfarande tex att vår son är med på foton som i själva verket föreställer hans nästkusin. <:-) Ja, ja...

  Har brevet kommit fram??? :-)

  SvaraRadera
 14. Härligt att titta på gamla bilder. Förstår att det väcker många glada minnen. :-)

  SvaraRadera
 15. Fint att brevet kommit fram, men det bekräftar min misstanke om att posten i Osby segar mer än i Älmhult! Postar jag i Osby (vilket jag gjorde med ditt brev) tar det nämligen oftast två dar numera för breven att komma fram, medans det går på en dag om jag postar i Älmhult. Måste ta reda på varför det är så! För det SKA INTE vara så...!? >:-)

  Hur som helst! Odla på nu - eller lite längre fram, om du kan hålla dej! :-D

  Kram-kram!!!

  SvaraRadera
 16. Åh vilket roligt inlägg ! :) Har alltid velat leva på 50-talet själv , men sprack då jag föddes 88. Underbara bilder och så söt du var :)

  SvaraRadera
 17. Fantastiska fina gamla foton!

  Men vet du?! Jag minns (eller har sett mej i en sådan på foto) denna bilstol!

  Kram

  SvaraRadera
 18. Godmorgon i stugan denna torsdag! Rätt häftigt att åka skidor i kostym! Kramiz

  SvaraRadera