Pages

05 november 2014

750 i onde...........&

inlägget här hos blogger följer här och är precis som de övriga 749 inläggen författade av mig :) 
det är ju jag som är Herr Nilssons   Fru!! 

Jag tycker de känns lite som om bloggvärlden håller på att dö, det är många av de gamla bloggvännerna som har låtit sina bloggar tystna.  Man hör inga tangentslag längre och inga bokstäver bildas i deras bloggar - de e ledsamt....snyft...!! 
Man får hoppas de vaknar till liv igen. De finns väl få saker som är så roligare  som att skriva, se fingrarna dansar längs tangenterna o bilda ord, långa meningar. 

De finns kanske massa nya bloggare man inte sett, hittat eller ens letat om, man gör ju inte de, eller varjefall gör jag inte det. Däremot kan de hända man av en tillfällighet slinker in på en blogg för man sökt något helt annat. De är kanske som i de "vanliga livet" man är helt enkelt inte ute och jagar nya vänner om dagarna. 

Hur som, jag tänker inte sluta blogga - jag älskar att skriva, däremot händer de ju "på grund av orsak" att man gör lite pauser emellanåt. 
Så om jag inte tappar fingrarna,
blir så fattig att jag ingen dator har råd att ha, 
eller dör 
- ja då lär fortsätta  skriva här!! 

...från de till något helt annat H Å R !!!
Jag var hos frissan igår. Jag bara älskar hennes sätt. En gång när jag var hos henne pratade vi flätor, en av mina svärdöttrar gör ofta flätor på mig "så här"
och då ville min frissa visa en speciell fläta, den blev så här

Gången efter jag var där och klippte mig gjorde hon en fin uppsättning  

Den här gången gjorde hon en annan fin uppsättning. 
De kom så mycket folk precis som jag var färdig så jag glömde be henne plåta, så ja de fick jag göra själv o hur lätt är det att fota sig själv bakifrån :) 
Jag ber henne aldrig göra mer än klippa mig men ändå går jag alltid extra fin därifrån. 
Att gå till frissan är ett litet extra guldkorn för mig. 

Önskar jag kunde göra så där själv - men jag har inte ens ro att träna :) 

Jag har små hjälpsamma barnbarn, förra helgen var prinsen här och han hjälpte gladerligen till med att få in ved i huset. 
Den här helgen var mellanprinsessan här och då fick jag hjälp med lite bak.
Lite extra guldkant på tillvaron, att få ha sina barnbarn att rå om emellanåt. 


27 kommentarer:

  1. Åh,så vackert hår du har & uppsättningarna/flätorna är så fina ♡ ...
    Underbara barnbarn har du mé & härligt att du forts blogga/Kram fina du

    SvaraRadera
  2. Hoppas verkligen du fortsätter bloggandet... för fy så tomt det skulle bli annars! Tror fler och fler bara roar sig på FB och Instagram och då kommer bloggandet lite i skymundan...
    Härligt med barnbarnen... och så himla fin du blir i håret hos din frissa! Snyggt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du Anki för mig är FB eller Instagram något helt annat, alltså jag använder de två på ett helt annat sätt än bloggen. De vet ju du för vi är ju vänner där :) Fast visst jag har ju sett att en del har sin FB som en bisida till sin blogg o rent av använder sitt bloggnamn där. Så är de inte för mig...vi är alla olika och använder saker på olika sätt. Kramiz fina Du

      Radera
  3. Hoppas att du fortsätter med bloggandet..längesen jag kommenterad, men nu så :)
    Ha en fortsatt bra dag!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det stämmer att en hel del av dom "gamla" bloggvännerna lägger ner sina bloggar och använder sig av FB istället. Men det blir inte samma sak tycker jag. Bloggen är ju mer som en dagbok som man kan gå tillbaka och läsa lite mer ingående vad man gjorde vissa dagar. Mer personlig också om man vill.
    FB blir bara lite snabba inlägg och nån bild,och visst det kan vara roligt när det dyker upp nån gammal vän eller släkting som man inte hört av på länge..
    Visst kan man ha pauser från bloggen ibland när det finns annat som kräver sin tid. Men jag kommer alltid tillbaka om det inte händer nånting väldigt extremt.
    Det finns inget bättre än den hjälp man får från barnbarnen, härligt och bäst att passa på och njuta medan dom fortfarande tycker om att hjälpa till.**..
    Kram vännen o ha det gott♥

    SvaraRadera
  5. Jag har också märkt det. Många av mina favoritbloggare har slutat blogga. Visst, de finns (iaf några) bland fb-vännerna, men det är ju en helt annan grej!
    Så hittar man, som du beskriver det, några nya, men de faller också ifrån. Själv bloggar jag ju anonymt, då länkar man ju inte precis till fb!

    SvaraRadera
  6. Har bloggat ungefär ett år nu och fortfarande känns det ganska nytt. Så nog håller åtminstone jag på ett tag till.

    SvaraRadera
  7. Vi följer kanske inte samma inriktning på bloggar, för jag har inte märkt att några försvinner. Men jag vet att många går över eller dubblerar med Instagram.
    Skriva är ju hur kul som helst!
    Å vilket fint långt hår du har! Riktigt snyggt!

    SvaraRadera
  8. Du var verkligen en skrivande färgsprakande person *gillas*
    Tack för besök hos mig!
    Har Facebook men gillar inte att vara där speciellt mycket. Tacka vet jag bloggar!
    Fint hår du har och fina flätor fick du också plus fin uppsättning/ kram

    SvaraRadera
  9. Det var då ett löfte som gör mig glad! En efter en tacklar dom av, bloggarna, går över på fb, instagram, twitter, ja inte vet jag var dom håller hus. Och så trist blir det, även om de fortsätter läsa min blogg och även kommentera så blir det ju envägskommunikation när man inte kan svara på kommentaren! En del kommenterar ju kommentarerna, men jag tycker det är för omständigt. Då ska man in o läsa samma inlägg flera gånger, så¨nt har man ju inte tid med. Haha,
    Du är jättefin i håret, själv har jag kortare än nånsin men jag trivs ypperligt med det. Kräver inte ens borstning...o ingen föning, det står rakt upp i allafall.,
    Det är ekonomiska spöken hos mig nu, finns vissa som fått upp ögonen efter skilsmässan och börjat höra av sig om urgamla skulder från nittiotalet! Det dränerar all energi och jag har känt mig väldigt kränkt. Tack o lov stöttar exet, det var ju vår gemensamma ekonomi då det hände...Nog ska du väl ta en tripp norrut till våren om inte annat Anki, oj vad vi skulle tjöta...
    Kramen

    SvaraRadera
  10. Söta barnbarn!
    Visst är det tråkigt när bloggar som man verkligen gillar dör ut... Och det är ju så svårt att hitta nya som passar ens smak och humor. Det borde finnas någon form av sökfunktion där man kan skriva in sina "önskningar".

    SvaraRadera
  11. Trist när bloggvänner bara försvinner. Kanske de ledsnat eller så? Men visst är det roligt att skriva, och de slutar väl inte vi som gillar det. Härligt med skrivarklåda tycker jag.
    Jag brukar skutta runt på bloggpromenader ofta, och då hittar jag många gånger många fina nya bloggar. Men jag tycker man ska vårda sina trogna besökare som hälsar på hos dig. Vårdar dig just nu. Tack för besöket fina du och ps......jättefin i håret är du. Fina bilder.
    Kramkram från TantGlad

    SvaraRadera
  12. Det går lite upp och ner med bloggenergin... Så är det ibland.. Man känner kanske att man inte har så mycket att dela med sig av... Eller så har man bata tappa lusten.. Men det kommer o går lite för mig :-)

    Du har så fint hår!!
    Kul att komma från frissan o känna sig så tjusig :-)

    Ha en fin torsdag!
    Kram ❤️

    SvaraRadera
  13. Många bloggar har tystnat och alltför många dragit iväg till FB...jag skriver inte så mycket men visar gärna bilder...fast nu har jag varit ofrivilligt heltyst i en veckas tid...:)

    SvaraRadera
  14. Åh vad härligt!! Fint som snus!
    Jag kommer nog aldrig sluta blogga, hellre slutar jag med FB :P

    SvaraRadera
  15. Letar oftast inte aktivt efter nya bloggar..men ibland halkar man in på det beryktade bananskalshelvetet och så "fastnar" man.
    Gillar bloggvärlden jag..man får perspektiv på sin egen lilla värld..och samtidigt lite roligt ofta.

    Kommer nog blogga många år till.

    Ha de bäst :)

    SvaraRadera
  16. Bra att du fortsätter att bloggar för jag gillar det jag läser och ser här.. Nu hinner jag tyvärr inte gå mina bloggrundor så ofta, men jag tittar in lite då och då. Otroligt fina håruppsättningar. Ha nu en skön och rolig helg.
    En stor Kram till dig.

    SvaraRadera
  17. Jo jag var väl också på väg bort ett tag...inte riktigt samma glöd som förr men det är lättare när höstmörkret faller än på sommaren. Sen har jag fått en del nya vänner, och det är också roligt.
    Du har så jäkla fint hår så man blir riktigt avundsjuk!! Tacka sjutton för att frissan tycker det är kul att fixa fina frisyrer på dej. Det var länge sen jag hade långt hår, mitt är så tunt så man kan tro att det sitter på en bebis.
    Vad vore livet utan barnbarnen...??

    Ha det gott vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  18. Jag älskar att blogga och kommer nog göra det väldigt länge till, för mig så är det som min receptbok :) Och vilken snygg uppsättning :)

    SvaraRadera
  19. Visst e det härligt att bli ompysslad o som du säger barnbarnen sätter guldkant på tillvaron.
    ha de Fia

    SvaraRadera
  20. Vilket fantastiskt hår du har! Och grattis till så långt bloggande, fantastiskt!

    SvaraRadera
  21. Håller med dig! Visst är det härligt att få rå om barnbarnen ibland! :)

    SvaraRadera
  22. Jag tillhör ju dem som ja, inte slutat men trappat ner på både det egna skrivandet o hoppinett till andra bloggar. Vet inte egentligen varför känns bara som tiden orken inte finns. Men ibland kommer jag inhoppandes när ni minst anar!!
    Har inte haft så mycket ork för barnbarna heller det sista, den eländiga hostan har tagit på orken. Trött efter mina jobbdagar.

    SvaraRadera
  23. Tack för att du inte lägger av med bloggandet.
    Jag följer bara ett fåtal bloggar, dom har jag följt i flera år (bl.a. din), så jag har inte märkt av att många slutat, men jag kan tänka mig att det är så.
    Eftersom jag egentligen bloggar för egen del, som vilken dagbok som helst för minnets skull, (även om det är trevligt att ha läsare, som dessutom kommenterar).
    FB kollar jag sporadiskt, även om det händer oftare nu att jag länkar mitt blogginlägg där.
    Instagram vet jag knappt vad det är.
    Kram/Kicki

    PS
    Du har jättefint hår med fina uppsättningar.
    DS

    SvaraRadera
  24. Ja lite upp å ner i mitt bloggande har det blivit det senaste halvåret men så kan de vart ibland. Vad tjusig du vart i håret.
    Hoppas du haft en skön helg/kramen

    SvaraRadera
  25. Var du med på Gekås idag?
    Visst är det häftigt att Volvo är så generösa mot lojala anställda :-)

    SvaraRadera