27 mars 2015

Nya rutiner

Jo jag vet .......

Min kära blogg har fått stå åt sidan lite sista tiden. Jag försöker få ordning o tid till allt. 
Nya rutiner. Kurser på annan ort, träning, gympa  hundar och familjen har tagit  de mesta av lediga tiden. Men nu ska jag få ordning på allt, så jag även får en stund över till lilla bloggen o alla Er vänner i denna världen. 

Måste berätta, trots att man kommit ganska långt "tidsmässigt" i livet så dyker det då och då upp nya grejer man aldrig tidigare gjort, hört eller smakat. Och det hände mig här om dagen  jag blev bjuden på en god dricka på jobbet. 

Jag hade inte en aning om vad det var, utan vi fick alla en mugg att smaka o säga vad vi tyckte o det var väldigt friskt o gott. Det var Björksav. Jag hade faktiskt inte en aning om att man kunde tappa ur björkar o dricka saven. Men de var väldigt gott. Tänk va, jag som bor i skogen o inte hade en susning om detta :) 
Bild lånad från nätet


Nu står helgen för dörren igen. En vecka till så är det påsk. Tiden går fort men nu ska jag skärpa till mig o se till så även bloggen får energi och näring. 


8 kommentarer:

 1. Hej du välkommen till ett liv i bloggen =) Det där du skriver om angående Sav, Fy fan säger jag bara så jävla äckligt....borde inte få säljas som bubbel på bolaget och dyrt är det också. Tänk att det ska vara så bra de grejer som kommer från naturen...
  Nej jag vet att det finns och har smakat ett antal gånger men gott tycker jag inte att det är.
  Ha en fin helg =) / Monica

  SvaraRadera
 2. Vi har druckit björksav de senaste vårarna. Men har man ingen egen björk, så får man inte tappa, det ingår inte i allemansrätten, läste vi i veckan!

  SvaraRadera
 3. Inte lätt att hinna med allt! Björksav visste jag om Men jag har inte smakat det.................................Jag får ta av mej mina linser på natten! Du får ha senilsnöre till glasögonen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Klart det är en omställning för dig! Å det verkar som om du har antydan till bloggabstinens. Bra! Den ska botas!
  Björksav - har jag aldrig hört talas om. Än mindre att man kan dricka den. Kan inte ens föreställa mig smaken. Men precis som du säger - man måste våga att testa/prova något nytt! Å du som gillar skogen vet kanske nu vad du ska göra för att framställa "saften" alldeles själv!

  SvaraRadera
 5. Du har ju fullt upp just nu så det är inte så konstigt att du inte hinner med bloggen också. Men nu är du ju på G igen här :). Björksav har jag hört talas om, men aldrig smakat. Det finns visst bubbel som är gjort på det också på bolaget. Jag frågade efter det i fjol men det var beställningsvara. Dyrt var det också! Kram ❤️

  SvaraRadera
 6. Björksav låter lite spännande ...
  /Kram fina du ♡ & ha en underbar Lördag!

  SvaraRadera
 7. Ja, du får naturligtvis svårare att hinna med nu när nya arbetet kräver sitt.
  Jo björksav har jag både tappat och druckit. Vi har en björk i tomtgränsen som jag skulle vilja tappa, det ska ju vara så nyttigt. Men det är viktigt att plugga igen hålet som man gjort, så inte björken "förblöder" dessutom måste man göra det innan björken fått musöron.
  Tidigare tog jag från en björk på sonens tomt, men har bor inte där längre.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej och tack för dina rara ord. Gulle dig. Jag klarar mig, jag är bara lite förskräckt över hur fort kroppen förfaller när jag ännu har så mycket spring i benen! Fasan är ju att bli sittande här i mitt lilla pörte och inte klara av skogspromenaderna...
  Men nu målar vi inte f-- på väggen! Björksav vet jag allt om, nä inte alls, men jag kände till att man tappar björken på sav och dricker det och nyttigt ska det förstås vara. Däremot har jag aldrig försökt mig på det själv och smakat har jag inte heller. Vad smakade det? Björk? Jag har ju gjort dricka av skira björkblad så jag vet hur det smakar men då var man allt tvungen att söta med socker för det var väldigt beskt.
  Ha nu en fin ny arbetsvecka, tänk, nu landar vi strax i vårmånaden april
  Kram från pörtet

  SvaraRadera