08 augusti 2018

Egen semestertripp


Jag tjuvstartade med lite semester på egen hand och faktum är att jag planerar att avsluta den så också, det har inte hänt ännu, det är en så länge bara planer. 

Jag ställde bilen hemma och tog tåget till en väninna i Jönköping. Vi ses några gånger per år, ibland hos henne ibland hos mig. 

Vi rörde oss ganska bra i hennes bil om dagarna och hamnade både i Gränna, Falköping, Ulricehamn och andra små samhälle. 
Mycket roligt
Många skratt
Mycket god mat, 
Läskande dricka 
Spännande utflykter 
och nya upptäckter & erfarenheter längs vägen. 

En dag var vi i Gränna det är en mysig liten stad, hade inte varit där sedan barnen var små. 
Några polkagrisar blev det inte, jag äter inte godis. Men vi var naturligtvis inne i varenda polkagris affär för det :) Vi njöt av en god lunch med denna vackara utsikten.

På tillbaka färden från Gränna stannade vi vid Rudenstams Bär & Frukt i Husqvarna & åt en underbart god äppelpaj. 
(och inspirerade mig att köpa nya små, en portions paj formar.

Inte utan att man är påverkningsbar)


I Ulricehamn hittade vi denna superläckra stegrande bronshäst i färgglad graffiti. Jag bara älskar den, tänk om jag finge ha den hemma i trädgården – vilken lycka. Shai Dahans hette han som gjort skulpturen. Vilket mästerverk.!!

Ulricehamn var ett färgglatt ställe, här fanns även bilar i vackra färger 😊
(kanske den inte hörde hemma där men ändå, läcker var den)  


Vi var på den internationella MATMARKNADEN på Vindbron & Kanalplan i Jönköping.
Så mycket folk!

Så mycket mat!  
Mat från mängder av länder och kulturer.  

Den här smakade vi, minns inte vad de hette, de såg godare ut än vad de var, lite smaklösa men söt som få, en redig sockerkick.

 & god dricka, stanna till på en mysig uteservering, vila benen lite & svalka sig, det får man unna sig på semestern och man kan åka kollektivt, åka kollektivt inget som funkar där hemma vid mitt  😊

Vi besökte Falbygdens ost i Falköping, där fick man smaka på de flesta ostar och de gjorde man, så köpte jag med mig ett gäng godingar hem

Det var fantastiska semesterdagar på egen hand med en kompis. Första kvällen satt vi hemma på hennes altan och hon bjöd på en underbart god paj med en härlig och frisk sommarsallad. 
Jordgubbar – mumma.
Och en svalkande välkomst drink


  
Tack min vän för fantastiska dagar!!10 kommentarer:

 1. Ser ut som en väldigt härlig semester med allt man kan önska! :)
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så mysigt ni hade det och vad mycket ni hann med!

  SvaraRadera
 3. Ser härligt ut! Semester som den ska vara!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tripp! Att träffa goda vänner är ju guld värt, att träffa massor av folk, tja, det går väl an det med, inte så ofta men ibland...
  Kramen

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig resa! Så mycket fint och strålande väder på det. God mat och dryck, god vän... ja, man kan inte ha det bättre än så :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken fin och avkopplande semestertripp! Och så myclet roligt ni såg och hittade på. Visst är Sverige fantastiskt! Kombinationen god matm dryck och fina vänner är svårslagen.
  Jättefina bilder!
  Stort tack för turen.
  kram!

  SvaraRadera
 7. Men Anki, angående boken Humlesäcken, jag vill ju bara göra läsarna nyfikna på boken, inte avslöja för mycket eller analysera så mycket mer än vad som står på baksidan. Sen hoppas jag att man följer min rekommendation att själv läsa boken, den är ganska tunn o mycket lättläst. Fortfarande på semester? Trivs du på jobbet? Kvar på samma som då vi träffades? Ha det gott, du har verkligen fått den sommaren som du önskat, varmt och soligt och molnfritt, kramen

  SvaraRadera
 8. Ja, det besöket var ju mera än hundra procent lyckat om man säger så. Å du slapp köra bil i hettan också;-)

  Så Shai Dahan, som jag faktiskt har träffat irl har flyttat från Borås till Ulricehamn. Underbart! Den killen är ju så himla duktig och faktiskt känd i hela världen. Visste inte att han höll på med skulpturer också. Förut var det ju bara högklassig graffiti som gällde, men uppenbarligen har han även lyckats med skulpturer. Hästen är ju en höjdare.

  Mat och dryck var väl en bonus där;-)

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig minisemester med din vän, fina och talande bilder som alltid hos dig.
  Kram

  SvaraRadera
 10. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera