Pages

14 november 2020

En vecka har gått

 

Tack för er omtanke och era besök här på bloggen.

 

En vecka har gått, en vecka sedan förlamningen blev. En tuff vecka, svårt att vänja sig, svårt att hantera allt det för med sig.

Jobbar hemma igen. De går lite långsammare, får vila ögat emellanåt. Har haft ögonskydd hela veckan, sånt man kan se igenom. Eftersom jag inte kan stänga ögat eller blinka gör de väldigt ont om jag inte har det täckt. Skyddes håller ögat fuktigt. Lärt mig äta bra så att maten stannar i munnen, sluddrar inte heller så mycket när jag pratar säger alla snälla som ringer både på från jobbet och privat och hör hur de är med mig. Man är lite som barn på nytt. 




Jag är inte bättre men jag kan hantera situationen nu. Idag gick jag till och med morgonpromenaden utan ögonskydd, men de gick bara en bit eftersom det småregnade och när dropparna kom i ögat så blev de aj, aj. Jag har ju alltid min goa granne med mig ute på promenaderna extra skönt nu när jag är lite småvinglig och ser sämre. Här har ju Covid19 tilltagit igen, så nu är de skönt att vi båda jobba hemma.

 

Jag klarar inte att köra bil nu pga av synen, så i torsdags bestämde jag mig för att testa att veckohandla online, så slapp mannen gå och handla efter jobbet. Tyckte de var kul att testa och måste säga att vi blev helnöjda.

När mannen körde hem från jobbet igår tog han rundan förbi ICA Maxi där jag beställt varor.

Han körde bara fram så var allt klart och han behövde bara sätta in kassarna i bilen och köra hem.  Alla varor var bra och allt var väl packat och sorterat – ja de kommer vi göra om. Helt perfekt.

För några veckor sedan beställde jag grejer på Jysk, de plockade ihop, jag gick bara in, fick varorna och betalade. Testa för jag ville se så de jag skulle ha fanns hemma.  Perfekt. Så borde alla affärer som har möjlighet göra nu, många gör det redan och de är ju bra för då får handeln trots Covid19 säkert massor av julsaker och klappar sålda. Den här tomten hade jag inte beställt men han stod i entré och viskade...låt mig följa med dig hem...ja man är ju svag så visst fick han de :) 

Jag har fått tid till en specialistläkare nästa vecka, så mannen ska vara ledig och köra mig. De är lite oroligt och konstigt och inte veta redigt varför de hänt. Ja frågorna är många och svaren få. Hoppas han har några svar och lösningar.

Min svärdotters cancerbehandling avslutades förra veckan och hon opererades. Allt har gått bra så här långt och hon är hemma igen. Trött men vid gott mod. 💗



15 kommentarer:

  1. Vi har ju handlat online i många år men det är väl först nu man verkligen ser fördelarna med detta.
    Vi får ju levererat till dörren här, verkligen bekvämt och i dessa tider med "Covid" säkert.

    Lycka till hos specialistläkaren där, såklart man vill veta hur det kunnat bli så här, åtminstone få en aning om vad det handlar om.

    Ha det så bra du kan nu.

    MVH: Micke

    SvaraRadera
  2. Så skönt att du har en tid hos en specialist för jag kan förstå att du har väldigt många frågor.

    Vi handlar alltid via nätet från en ICA Maxi butik och det fungerar alldeles utmärkt.

    Kram och ha det så bra som det bara går.

    SvaraRadera
  3. Glömde säga att det var verkligen skönt att det gått bra för din svärdotter och att hon är vid gott mod!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Skönt att höra att det går åt rätt håll och jag håller alla tummar (gubbens med) och tår för att du ska bli återställd.
    Skönt att allt gått bra med svärdotter också.
    Varma kramar till er alla och en go' helg. ❤

    SvaraRadera
  5. Trist att du inte blivit bättre, men bra att du kan hantera eländet. Hoppas specialisten har några svar att ge.
    Jag har inte testat att handla via nätet, jag har hitintills åkt en gång i veckan och handlat, men med spridningen som både ökar och kommer närmare så kanske jag får överväga alternativet att beställa och sen hämta vid affären.
    Jag gör så på apoteket, ringer och dom får plocka i ordning det som ska hämtas ut.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag har tänkt på dig hela veckan. Skönt du får träffa en specialist. Och så skönt med svärdottern.
    Näthandlat har vi inte gjort än, men vi har pratat om att prova.
    Var rädd om dig!

    SvaraRadera
  7. Så skönt med ett livstecken från dig. Och det verkar gå åt rätt håll, men ändå skönt att prata med en specialist nästa vecka. Sjukdomen är ju inte vida känt som du har konstaterat, så skriv upp alla dia frågor så att du inte glömmer nåt. Är h*n specialiserad på just den sjukdomen är det bara att passa på.
    Att handla mat online är kanooooon, vi gjorde det i våras, men sedan juli handlat vi irl igen. Funderar dock att återgå till hemleverans.
    Läste precis att Postnord förväntar sig en massa hemleveranser till jul i år, då folk lär beställa de flesta julklappar på nätet. Det rekommenderas att inte välja ombud på grund av köerna som förväntas. Hemleverans it is...
    Fortsätt krya på dig nu!!! KRAM!

    SvaraRadera
  8. Har tänkt på dig och det känns bra att du gjorde det här inlägget! Bra att du får komma till en specialistläkare, för jag förstår att det finns många frågor. Bra att du kan jobba - det skingrar tankarna!
    Perfekt att näthandla i rådande situation!
    Trevlig läsning att det gått bra så här långt med svärdottern!
    Många tankar och kramar från oss! Krya på dig!

    SvaraRadera
  9. Bra att du får komma till en specialist. Det är ofta ovissheten som är värst. Men det är tur att du har herr Nilsson!😉 Jag har inte handlat mat på nätet, men däremot har jag tagit ut mina mediciner den vägen. Det var väldigt bekvämt! Hem i lådan bara! Så skönt att din svärdotter är på bättringen. Det hoppas jag du också är snart! Kram!

    SvaraRadera
  10. Så fint att du kunnat göra ett blogginlägg. Har funderat så mycket på hur du har det. Fint att du nu ska få träffa en specialistläkare och kanske få några svar vad som hänt dig.
    Bra att du kan ordna med att näthandla och att det fungerat bra. Och jag kan förstå att du tog med tomten hem. Riktigt fin!
    Var rädd om dig. Skickar många tankar och en stor kram till dig.

    SvaraRadera
  11. Det är inte lätt, en stor omställning för dig, ofta svårt att acceptera. Jag vet hur det är då anpassningen, pga mannens sjukdom, inte har varit lätt. Kramar!!!

    SvaraRadera
  12. Men vad har hänt med dig ? Hoppas allt går åt rätt håll håller tummarna. Så bra med att handla på nätet och få hemkört det borde jag testa någon gång .
    Kram å hoppas du blir bra snarast 💖
    bians.bloggo.nu

    SvaraRadera
  13. Kära vän, hur är det med dig. Åter vill jag beklaga sorgen efter din lilla mamma. Som gick bort mitt i alltihopa med din egen sjukdom som inte är helt utredd. Fick du veta något mer hos specialisten? Orkar du med allt praktiskt nu som du ska ta hand om, du har ju gubben till god hjälp, minns inte om du har syskon som också kan dela bördan med dig? Ta hand om dig, när nöden är som störst är hjälpen som närmast. Du har många fina människor runt omkring dig, sönerna med familjer inte minst. Ta emot all hjälp de erbjuder för att lätta på din börda.
    Varmaste kramen

    SvaraRadera
  14. Hoppas att du fick ett positivt besked hos specialisten. Läser att din mamma gått bort så jag beklagar sorgen. Var rädd om dig <3

    Kram

    SvaraRadera
  15. Hoppas du är bättre. Såg att din mamma gått bort. Jag beklagar sorgen min vän. Kram.

    SvaraRadera