Pages

26 maj 2010

Tatueringar & sten...förlåt tvärt om var de nog!!

Jo Ni vet ju sedanmodell Gammalt Att DET finländarna gott OM sten i Småland. En dag var vi borta Hos vännerna i Granngården OCH where Fann JAG en rolig grej, gjord AV bara stenars.





























Man Kan ju gora en hel del AV stenar, Själv Ska JAG bygga / konstruera ETT troll SOM JAG Ska ha Bakom paddocken i skogen.
















((Den Börjar bli Färdig nu paddocken, sa fin sa ... blev den))
Letar trevliga modeller som kan inspirera mig till att få ihop ett gulligt troll. Vi har haft en del regniga dagar nu efter de stekheta o goa dagarna som var i helgen. En dag såg jag regnbågen över stallet o vipps var jag ute och fotograferade den.















Jag älskar regnbågen, den bjuder på så många fina och glada färger.

Min väninna i Granngården är en redig "häxa" ja det är sant. Hon har många trollkonster för sig. Men hon är en snäll häxa. Bilen visa henns senaste påfynd som vi fick ta del av. Vi var där och käkade Pingstaftonsmiddag och fick objudna gäster vid bordet. Mygg...i massor!! Då tog hon spaden och grävde upp en syren rot. Den skulle sedan glöda ((därav hamnade den över ljusen)) och skrämma alla myggor på flykt.
















Nu fungerade inte det där speciellet bra, det kan jag intyga. Men kanske var det som hon sa. Roten borde legat o torkat någon dag innan man använde den. Ja alla försök är ju bra utom de dåliga!!


Kolla här då!! Har fru Nilsson gjort en tatuering?




















Nej tyvärr pryder inte den mitt ben. Jag har alltid vetat ha en liten tatos men eftersom jag är överkänslig mot olika metaller vågar jag inte ta någora risker med nålar o grejer i huden. Den här tyckte jag var väldigt snygg.






















Vad står det här då? . Tro Hopp och Kärlek naturligtvis.


En tiger på armen passar bra på pojkar kanske. Härligt o vackert djur.




















Jag har alltid velat ha en tatuering på mitt vänstra brösts överdel. En liten snygg och diskret lilja. Men som sagt. Idag finns ju tillfälliga tatueringar som är redigt verklighetstrogna och vill man då klä sin kropp i bilder kan man ju alltid införskaffa en sådan då och då.

Jag måste säga att jag blir lite impad när jag ser en ung kille som snabbt som en vessla knopar ihop ..........................

En liten näverkorg.
 

Fortsatt trevlig vecka!!

 


28 kommentarer:

  1. Man kan göra massor av konst av stenar du.
    Visst är det ett kul material.

    Regnbågen är fint, fann du krukan med guld i änden av den? Synd om du inte gjorde det menar jag.

    Sola skiner här idag med. Det är härligt ute.
    Nu ska tvätten ut. Torkar och doftar så gott.

    Mygg har vi, värre med syrenrot då....
    Inget dumt tips.

    Take care och må så gott.
    Kramenfrånnabolandet.
    Synnöve.

    SvaraRadera
  2. Så fort sonen hade fyllt 18 beställde han tid hos en tatuerare... Innan fick han inte, för mej! <:-) Kanske var jag bara avis!?! ;-) Hur som helst så har han numera en stor fisk på ena överarmen. Rätt fin faktiskt - inte direkt nån gammelgädda iallafall, utan mer guldfisklik. Koi, kallas de väl för. :-)

    Kom att tänka på när jag satt i väntrummet på tandregleringen med dottern häromdagen. Och bläddrade i tidingen Gods & Gårdar... En artikel handlade om en sadelmakare, och han hade bland annat gjort en rosa sadel. Gissa vem jag tänkte på då!? :-D

    SvaraRadera
  3. åh katten, syrenrot mot mygg... kanske man skulle prova någon gång.. :)

    kallt här och mulet, lite sol på kvällningen här men inte mycket.. :)

    så vacker regnbåge och stenarna, så sööööta... ditt stentroll kommer att bli så fin så.. hoppas på bild sen.. :)

    ha en skön kväll

    SvaraRadera
  4. Mmm jag skulle oxå vilja ha en tatos..eller oxå inte..nääe Anna det får nog vara bra ändå..men det kan vara coolt..jag vet en tjej hon har en liten man med gräsklippare just nedanför troslinnigen..hajar du vad roligt det ser ut?

    Du vilken fin paddock..urtjusig..

    SvaraRadera
  5. Jo, det finns många snygga tatueringar.
    Och den med blommorna som du visar en bild på här är jätte-snygg.
    Synd att du inte kan tatuera dig.
    Själv har jag i många år tänkt på att göra en, men det har aldrig blivit av.
    Ha det så gott
    Kram

    SvaraRadera
  6. Den första tatueringen du visar är jättejättesnygg..själv har jag ett hjärta som strålar på armen...

    SvaraRadera
  7. Fina stenar. Tänk vad man kan skapa av det vi har i naturen.Vi brukar torka en ticka som växer på björken. Det ryker så där lagom så myggen hålls borta.Tatueringar är snyggt på andra men har ingen längtan själv efter någon..
    Ha en bra dag.
    kramis ewa

    SvaraRadera
  8. Jag gillar inte tatueringar.....men det finns ju som tur är tillfälliga.....jag tycker att du ska skaffa dig en sån. En som är målad och håller i kanske 1 månad....Finaste paddocken i Småland finns hos dig det är då ett som är säkert!!
    Kram//Carolina

    SvaraRadera
  9. Tror vi är rätt många som funderat på en tatuering har varit nära göra en delfin på axeln MEN gillar inte helt det här med metaller i färgen heller. En sådan ljus grej med masa småstensfigurer på har min väninna Lena med! Den är häftig. Samlade lite material en gång för att testa men det blev aldrig av.
    -Det heller.. fniss

    SvaraRadera
  10. Ååå, jag hoppas jag få se ditt troll när det är klart =) jag gjorde lite sånt för några år sen..det va jätte kul.
    Å, det måste jag prova med roten =))
    Jag har en tattuering runt min vänstra arm som symboliserar mig, min man & vår son!!

    Hoppas du mår bra & att du får en fin dag!
    Varm kram till dig från din vän Tina

    SvaraRadera
  11. Oj... vad duktig du är.. vilka stenkonstverk;)
    De är sååå söta dessa förvånade uttryck i sten;)

    Jag vill oxå ha en litenliten tatuering...
    Kanske mina söners initialer?!
    Men .. jag vet att jag ADLRIG skaffar nån, för tänk om man ångrar sej?!

    Ha en go da'

    SvaraRadera
  12. Vilka gulliga småtroll! Vad kul att du ska skapa ett själv att ha vid paddocken.
    Själv skulle jag inte ha mod att tatuera sig men käre Mannen i Mitt Liv har symbolerna för Tro, Hopp och Kärlek tatuerat på ena underarmens insida. Den gjorde han utomlands i ungdomens glada år - och ångrade sen i vuxen ålder. På den tiden var det inte alls lika accepterat som idag. Idag känner han inte alls likadant.
    Soliga kramar!

    SvaraRadera
  13. Guuud så söta stentroll!
    Jag är ingen "pysselgumma" så jag skulle nog aldrig kunna göra något sådant...
    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej på dig! Nu hade jag lite att läsa igen hos dig! Bara trevlig läsning var det och härliga foton! Får väl gratta alla jubilarerna i efterskott också!
    Men jisses...vad du planterat! Kommer att bli sååå fint! Men har ni haft frostnätter klart?!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  15. tack för sången. Blev genast lite piggare av den är just nu förjävligt trött Jobbar nog för mkt å för lite sömn. Du vet sommaren närmar sig å då kan inte jag sova... Men snart har nog kroppen vant sig... Snyggt staket runt paddocken... kram kram tvillingen

    SvaraRadera
  16. Tatuering skulle jag inte vilja ha själv. Nån liten diskret kan vara snyggt på en tjej/kvinna, men jag har riktigt svårt för stora tatueringar.
    Vilken jättesnygg paddock!. Grattis till hästarnas födelsedagar. 25 år var en aktningsvärd ålder på Pärlan. Inom travet (och kanske alla ställen när hästar tävlar), så blir hästarna ett år äldre 1 januari oavsett när de är födda på året. Men det var ju smart att ge Pärlan samma födelsedag som Torsten.
    Kram

    SvaraRadera
  17. Tur vi har mycket syre´n buskar, nästa helg har sonen sin 30 års fest ihop med bästa vännerna som också fyller. Ca 70 pers och utomhus!! Stort partytält och en loge MEN risk för mygg om nu vädret blir bättre (vilket vi ju hoppas!) de bor ju nästan mitt i skogen.

    SvaraRadera
  18. Visst kan det göras mycket fint av stenar, jag tyckte att din stenbädd ser mycket lovande ut med blommor och små fåglar !
    När jag var yngre ville jag också ha en liten tatuering men det blev aldrig av och nu tycker jag inte att det skulle bli snyggt.
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

    SvaraRadera
  19. Hej du goaste Anki i smålandsskogen! Souvenirer gjorda av stenar sålde vi i vårt värdshus i mitten av nittitalet, såg mycket liknande ut som dom du visar. Jag gillar stenar som målats till katter, har du sett dem?
    Visst växer svamp oftast på sensommar och höst men se murklan och vårmusseronen är vårsvampar som poppar upp alldeles just nu! Jag har inte hittat några större mängder, men värdet av skogspromenader ökar när man har något att kika efter...
    Jag har nickelallergi och kan i öronen inte ens ha rent guld längre. Dock hade jag inga problem med min tatuering, så jag är mer än sugen på en till! Den kommer bara så lågt ner på prioriteringslistan, konstigt nog prioriterar inte Hasse det överhuvudtaget! Men en vacker dag så...blir det nog några små papillontassar ingraverade i huden.
    Hoppas första sommarveckan blir så solig o varm som Anki önskar sig, själv nöjer jag mig med lite mer "lagom"väder, sisådär 15 grader är helt okej
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
  20. Mycket fina bilder och lite kul funderingar du visade idag,har en granne som gör troll av stenar och annat hon hittar i skogen och säljer som bara den,klart du ska göra en riktig tatuering det finns så många kirurgstålsverktyg ida att ingen får allergi av nålarna,ha de gott.

    SvaraRadera
  21. Hej på dej! :-)

    Tänkte bara kika in och berätta att jag än en gång har gjort ett litet skutt i bloggvärlden. Denna gång tillbaka till annakk.blogg.se

    Ha det fint! :-)

    SvaraRadera
  22. Hmmmm...Mygg och Syrenrot..... Jag har båda delarna så det kanske är värt att testa ;)
    Tatueringar däremot är jag lite mer tveksam till.... Jag håller mig nog till avtvättbara sådana ;)
    Kram på dig
    Margaretha

    SvaraRadera
  23. Oj, oj.... Du börjar bli som mig, långt mellan uppdateringarna eller så har du fullt upp "livet".

    Flytten har gått till vårt "slott", gå i hos mig och kolla ;-)

    Ha en go dag i solen.

    Kramizar Anne

    SvaraRadera
  24. Hejsan!

    Studentfesten är avklarad och idag firar sonen vidare med att tävla i folkrace igen! :-D Men jag är hemma och diskar och plockar iordning lite... Trevligt nog är det nästan lika rent och fint efter festen som innan den började - fantasktiskt fina och trevliga gäster hade vi här! :-)

    Trevlig helg!!!

    SvaraRadera
  25. De steinene var morsomme og tatoveringen din er fin.

    Jeg har tatt over http://blopp.no og gjort den nordisk, så jeg anbefaler deg å legge til din blogg i listen.

    Ha en deilig kveld.

    SvaraRadera
  26. Morning! Hoppas allt är OK med dig o de dina?!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  27. Du får gratta sonen i efterskott! Allt OK med dig?!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  28. "Exakt" sådana där stenar har funnits i en stuga i närheten av oss. Jag har fotat dem en gång för mycket länge sedan, roliga.

    Tatueringar är något som jag inte gillar men den på foten var snygg trots att jag själv aldrig ens skulle komma på tanken.

    Häxor är trevliga och häxkonster (de goda) är spännande. jag har en häxa i min närhet och trots att jag inte tror så vill jag tro för att jag tycker det är kul.

    SvaraRadera