Pages

09 mars 2012

Nä vi fick inte

någon snö igår. Oh i helgen lovar de bara fint väder med många plus och sol. De hoppas vi och håller tummarna för att det är sant.

Här har ju de där små söta vårteckena kommit upp



















jag har inte speciellt mycket blommande växlighet på min tomt, men grannen har:) så jag får helt enkelt gå dit när jag vill njuta av de som ur jorden kommer och viskar om våren.






Kissen han jagar möss i vårsolen



Men även om jag inte gillar möss, så tycker jag nog kissen är lite elak



För han verkar ju inte vara speciellt hungrig och med min oerfarenhet av katter, vet jag inte äns om de jagar mössen för skojs och elakhetens skull, eller om de verkligen äter dem av hunger?!?


Fredag - och en orörd helg ligger framför oss. För vår del är det mycket på gång och något bloggande i helgen lär nog inte bli av. Så 



19 kommentarer:

  1. Hur kan du ens skriva att det blir sol och varmt i helgen.....
    här SNÖAR det och blåser så kallt att man blir stel bara av att gå ut å damma sängkläder...
    näe nu skiter jag snat i denna vinter och grannen som fortfarande har sin utejulgran tänd...
    ska klippa sladden åt han i natt om jag är uppe å vinglar på...
    SUCK....
    när kommer våren till norrland ???

    Ha iallafall en trevlig helg vännen...

    SvaraRadera
  2. "Rantamor" bor cirka tre mil norr om mig, så det är samma lika med vädret här. Har inget att tillägga på väderfronten alltså;)
    Hoppas du får en UNDERBAR helg, vi "syns" på måndag igen då!
    Kram♥

    SvaraRadera
  3. vad härligt med tulpaner och snödroppar, jag kan sakna den känslan när jag såg att trädgården vaknade till liv och det stack upp nya växtligheter ur jorden. Annars saknar jag inte husboendet mer en trappan med kaffekopp och solens strålar som värmde. Men det kan jag uppleva på min balkong också. :) Katten jagar det är naturens gång... strunt samma av vilken anledning. Ha en jätteskön helg. kram

    SvaraRadera
  4. De gillar nog att leka med musen... När vi hade katt så tog den in en mus & lämnade den inne levande, sen gick katten ut igen & där stod jag själv med en mus.... Jag får väl erkänna att jag var rädd för möss DÅ & ringde efter min snälla mamma som kom & räddade mig från den farliga musen :-D hahaha

    Ha en strålande fin helg :-)
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Katt o råttalekar är nog tyvärr ett faktum även om vår katt ibland lämnar sina rester på trappen. Häromdagen tog han en harpalt.Gissa om sonen coh jag blev lite ledsna.
    Men nu får vi istället tänka på allt det härliga med våren och här såg jag ett vårtecken då jag såg ett duvhökpar som hade en date över en middag :)
    Hoppas som du på en toppenfin helg,Kram.

    SvaraRadera
  6. Här gjorde vintern bara ett kort besök igår, och förhoppningsvis det sista också...nu är det plusgrader igen, men grått och småkallt. Men till helgen så...då kommer sol och värme!!
    Här slinker det nog ned både en och två musar ibland, sommartid vill säga, men sen är det nog mycket lek också. Har fått för mej att vissa sorter smakar bättre än andra, typ som vi tycker om årgångsvin...fast det var kanske en dålig jämförelse om jag tänker efter...
    Ha nu en riktigt bra helg, va du nu än ska göra...
    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Här har de också lovat snö, men det kom inte alls ngt. +2 grader hade vi visade bilen då jag o C kom hem. Men det blåser rätt så mycket...
    Ikväll blir det snart en dusch o sen fredagsmyyys....har så ont ;(

    Kramen

    SvaraRadera
  8. Så mysiga foton på de söta vårblommorna....ljuvliga tider som väntar nu..

    jo, man kan tycka det är läskigt hur katter leker med möss som de har fångat....
    undrar varför katte gör så ? !

    kram och ha en fin helg

    SvaraRadera
  9. Katter är väl det enda djur som förutom människan dödar för nöjes skull, men även för födan. Dom liksom leker ihjäl sitt byte för att dom tycker det är roligt.
    Längtar till vi också får vertecken men ännu ligger det under snö.
    Ha en skön kväll och härlig helg.
    kram

    SvaraRadera
  10. Så långt mot våren ni är där. Här är ännu mycket, mycket snö. Härliga vårblommor, som tittar fram hos din granne!
    Min katt Sara är knappt ute alls. Hon väntar tills det blir varmare väder. Det har mössen varit glada för. "Pust, en vinter till med livet i behåll", tänker de lättade där de kurar ihop sig i sitt lilla bo.
    Trevlig helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Vi hade minsann några cm snö här igår. Inte alls välkommet. Sen smälte det och igårkväll när jag var ute med Fia så var det rena skridskobanan på vägen. Var SÅ glad att jag inte skulle ut där och gå, haha.
    Paketet har kommit idag men jag har inte hunnit (läs orkat!) gå och hämta det. Men i morron ska det hämtas, var så säker.
    Ha en fin helg vännen.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  12. tycker gott att Kisse kan leka med den äckliga musen..det är ju deras rätt i samhället..mössen får la hålla sig i hålorna, så vi slipper se dem..Fast lite grymt är det, i alla fall för musen..
    Ja det är lurigt vädret , snö och regn blåst om vartannat..Men det ska bättre i helgen lovades på min tv...Fina blommor grannen har..bra att du får kika på..kram och god helg

    SvaraRadera
  13. Önskar favvo Anki en riktigt skön helg! Njut av de dina och ha det gott.
    Kram från mig i solen.

    SvaraRadera
  14. Hoppas din helg blir lat och skön.
    Här töar snön bort nu som kom i förrgår. I morgon ska det visst bli riktigt varmt och vårlikt. Då kommer jag vara sittandes i en körhall (störrre ridhus) på hundutställning.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Hej!

    Lördag idag - trevlig helg!

    SvaraRadera
  16. Ojojoj...blommor...NU?!
    Jaja...vi kommer väl också att få se blommor i rabatterna snart. Ja..om så där en månad eller så.
    Kram!

    SvaraRadera
  17. Härligt med vårblommor och sol och idag har det varit vårvarmt också :)
    Katter är lite grymma med sin lek... men det är bra att de håller efter mössen - åtminstone för oss som bor på landet :)
    Ha en skön helg!
    Kram

    SvaraRadera
  18. Mina katter får hemskt gärna se till att hålla gården musfri!!

    SvaraRadera
  19. Hoppas ni haft en fin helg/kramen

    SvaraRadera