18 april 2012

Cirkus

har jag INTE varit på!!
även om jag ser ut som en clown
men ibland är de ju rena cirkusen i tillvaron och då menar jag inte att det är roligt, nej tvärt om jag avskyr cirkusar o clowner är inget jag tycker är roliga alls!! Gillar Ni cirkus??

Idag hände något konstigt, jag fick en påminnelse på ett lån, som jag betalde in flera dagar innan det förföll. Så jag loggade in på banken och kontrollerade betalningen, allt stämde, bankgiro, belopp ocr nummer och ja de var betalt.

Så jag kontaktade banken o och ifrågasatte varför de skickade ut påminnelse på saker flera veckor efter det var betalt. Vet Ni vad jag fick för svar? 
Nej sa dom, det är inte betalt. Vi ser ditt kvitto men vi har inte fått några pengar??
haha, jaha vad gör man då, hur tusan kan de bli så? någon som varit med om sån sörja någon gång?

Hur som, jag har gjort mitt, betalningen är gjord i god tid, pengarna är dragna från vårt konto, mer kan jag inte göra. Så de skulle leta på sina felkonto..jaha ja, man får hoppas de finner de försvunna pengarna OCH några påminnelseavgifter eller annat tänker då INTE jag betala.

Idag har fläktarna gått för full härdet är inte utan än att det är lite konstigt väder. Solen lyser, molnen drar över, fläktarna slås på och stängs av, igår kom några minuters snö o virvlade i luften. Ibland sitter man ute i solen ibland vandrar man omkring i tjock täckejacka. Fast - april är väl alltid vädermässigt opålitligt, fast man glömmer från år till år!! 

Titta här!!! söt va? lite solkig men ändå:)

NEJ, jag har inte umgåtts med Frida, Fred och Freja idag.
De där är en av mina klänningar jag hade när jag var pytteliten:) den som spar hon har!!

Nu kommer det tips från Ankiis kök!!!

När man glömt att ta upp middag eller inte har något speciellt hemma till middag och man trots detta vill äta så har man alltid någon paket korv i frysen. Frusna korvar är inte lätt att hanskas med, de sitter liksom ihop hårt och kärleksfullt. Man kan ju inte laka upp en hel dröse korv i mickron för man orkar ju bara en eller max två.

Då gör man så här:
Man lägger korvarna på bänken

Så tar man fram kötthammaren, om man som jag inte hittar den, så tar man en vanlig hammare för de har väl de flesta.


Så slår man till .......tjong!!!
Vipps!! så har man ett gäng frilagda korvar.Nästa gång man upptäcker att man glömt ta upp mat eller inte har något hemma så man måste käka korv igen, ja då har man lösa korvar i frysen.

Varför man nu inte delar dom innan man fryser dom. De var säkert min älskling som frös in dom, jag skyller på honom för han läser aldrig här ändå:)

25 kommentarer:

 1. Hahaha, tackar för det fina husmorstipset:))
  Tur ändå att du har svart på vitt att du betalt räkningen, himla konstigt att banken påstår att du INTE betalt.
  Ha en fin kväll!
  Kram♥

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset om frysta korvar :)
  Det är klart att det inte var du som fryst in dom. Något sådant tokigt kan väl inte vi kvinnor göra :)
  Kramen goa bloggvän♥

  SvaraRadera
 3. Tack för middagstipset :-D

  Jäkligt irriterande med lånet.. SÅ får det väl ändå INTE gå till eller...? Hoppas det löser sig & det snabbt.. Annars får du hota med att byta bank :-P

  Söt solkig klänning ;-)

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Har också varit med om det på sistone att det inte var betalt - trots att jag hade betalt - och det är inte kul. Man känner sig kränkt på något vis när det kommer påminnelser om saker.

  Här är det alltid gubben som fryser in korv (hihi!) och han lägger HELA PAKETET i så det är inte lätt att få bort någon över huvud taget. Dessutom köper han oftast de där grillkorvarna som smakar blä så det gäller att han äter upp allihop själv, haha. (Han har dom med sig när han fiskar!).

  Hoppas du har en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 5. Usch...man är bra liten mot de där stora bankjättarna...Hoppas du får rätsida på det, eller rättare sagt det är väl dom som ska reda ut sitt kanske...
  Nu börjar jag tro att vi gått i samma husmorsskola...här åker hammaren fram också, ofta...fast jag kan inte skylla på mannen i huset för när det gäller frysen så är nog jag den skyldige. Förresten, korv går även att äta djupfryst...jo du läste rätt...för att inte tala om djupfrysta bär!! Bättre än glass!!
  Näe, jag går inte på cirkus, och näe...jag tycker inte om djur i bur. En av anledningarna varför jag inte går på cirkus alltså. Men OM jag skulle få till ett hönshus, så skulle det bli en STOR hönsgård åt dom, för inhägnat måste vi tyvärr ha, vi bor alldeles för nära skogen.
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Tack för hammartipset. Delakorvarproblemet känner jag nämligen till. Helt hopplöst att dela då de väl frusit fast:-)

  Trist det där med räkningen. Märkligt. Hoppas de hittar de försvunna pengarna. Ni ska ju inte få skulden i alla fall. Det har ni ju bevis för!!

  Måste va skönt att va expert på det här med siffror och deklarationer. Kan tyvärr inte skryta med det, med då är det ju tur att sådana som du finns som kan hjälpa till:-)

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Banken måste ha dålig koll - du har ju gjort ditt och har kvitto på att det är betalt... vad tror de egentligen... att du tagit pengarna och gömt dem i madrassen eller?? Hoppas det fixar sig!
  Bra tips med korven - jag brukar slå "korvbunten" i kanten på järnspisen - funkar också... om man har en så´n...
  Söt klänning, den randiga, lätt solkiga :)
  Ha en bra dag!
  Kram, kram

  SvaraRadera
 8. Och - sedan när skulle det vara ditt problem???
  (ang bet som du gjort och har kvitto på)
  Banken får leta!

  SvaraRadera
 9. Det var ett bra sätt....brukar ta brödkaveln:).
  Nä, jag tycker inte om clowner alls...tycker de är lite läskiga och töntiga;).
  Önskar dig en fina dag!
  kramar om

  SvaraRadera
 10. Men BLÄ för det som har hänt ang din betalning! :-( Du får kanske ta med dej korv-hammaren till bankkontoret, så det blir lite fart på tillrättningen av felet!?! >:-)

  SvaraRadera
 11. Anki, Anki...vad vore livet utan dina härliga Inlägg! Du är bara BÄST! Du får mig på så gott humör och lämnar alltid denna sida med ett leende på mina läppar! Tack "favvo" för att du finns och förgyller för oss ute i rymden!
  Vink vink och tro inte att jag glömmer ge dig en varm kram också.

  SvaraRadera
 12. Nu får vi verkligen hoppas att de rättar sig till med banken.
  Tack för den korvbankningen kanske något man kan använda sig av.
  Kramizar

  SvaraRadera
 13. Annars kan man micra dom lite ;)
  Hopas verkligen att det löser sig det där med banken. Knepigt.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Hoppas att banken hittar pengarna! Vad utsatt man blir som privatperson. Tur att både ni och dom har kvitto på det hela.
  Stor kram, Milla.

  SvaraRadera
 15. "Hellre brödlös än rådlös", och hitta på råd för både det ena och det andra verkar vara din speciallité.
  Detta med banken hände just mig, men då gällde det Tradera, jag kunde inte lägga ut nya annonser för jag hade en obetald räkning, men det var betald, så det tog några dar extra innan det löste sig.
  Såg att ni ska få snö idag igen enligt SMHI, hoppas dom har fel, för nu får det väl ändå vara färdigsnöat för säsongen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö?? vi - nej här faller stora droppar vatten:)

   Radera
 16. Hihi den korvdelning var bättre än min knivdelning... som resulterade i läkarbesök!! Ja du ibland kan man undra med allt om betalningar, hoppas nu de försvunna pengarna hittas, för de är ju bankens fel så inga avgifter för din del! Ha nu en skön helg! Kram Iréne

  SvaraRadera
 17. Hej tjejen! Inte för att jag annars kan skryta om att vara särskilt smart, men korvar dom fryser jag styckvis. Det händer att en liten Blinka vill ha en korv och då måste jag omedelbums tinar upp en åt henne, hihi
  Härliga helg välkommen, vi har en massa snö och gubben bara staplar ved...
  Jag vill faktiskt ha värme nu, finnkäringen har gått o blivit frusen på gamla dar.
  Och vilket elände med banken, men har du bara kvittot att visa upp så kan dom inte kräva dig på något mera.
  Helgkramen!

  SvaraRadera
 18. vad konstigt det där med räkningen, då blir man liksom lite svag i benen :( hoppas att det ordnar upp sig
  hahaha - hammaren kan man använda till mycket: fryst korv och mitt stackars finger till exempel
  kramar och en fortsatt fin helg

  SvaraRadera
 19. Men hur kan de bara "tappa bort" pengar så där? Man blir lite skrajsen...
  Haha! Alla sätt är bra utom de dåliga, då syftar jag på korvdelningen. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 20. Hoppas det löser sig med pengarna, inte utan man blir lite orolig för säkerhet.. och NEJ jag är ingen Cirkusgillare!

  SvaraRadera
 21. Åh jag älskar korv..och din blogg är så härligt levande tycker jag..Gillar heller inte cirkus..tycker det är ett elände i tillgjord glädje hela skiten.,.kram och kram hoppas pengarna blir hittade//Karina

  SvaraRadera
 22. Cirkus tycker jag inte heller om. Det där med pengar som försvinner har hänt och då betalar jag hellre två ggr än riskerar kronofogden men det är inte roligt när det sker!

  SvaraRadera
 23. Jag skulle bli galen på banken om man själv vet att man gjort rätt för sig. Banker är luriga så är det bara. Vi hade strul med en bank och bytte och det var den bästa affär vi har gjort.
  Är inte överdrivet förtjust i cirkus heller. Varje år får jag en hög biljetter och dom ger jag bort.Kramis

  SvaraRadera
 24. Kikar in å önskar dig en fin vecka/kramen

  SvaraRadera