17 april 2012

Varför.....

gick jag in i syaffären?
varför köpte jag en vit och en svart trådrulle?
jag som vet att trådar är saker som bara trasslar sig, nålar är saker som bara sticks och symaskinen är en kamrat jag sällan kommer överrens med. Så varför?

Jo jag tänkte så här:
kanske är det jag som är klumpig och trasslar till tråden.
det är kanske jag som fumlar så jag sticker mig på nålen.
det är kanske jag som inte kan hantera symaskin,
det är kanske jag som bär mig dumt åt. 
sen bara skyller på de här stackas sakerna
- för att det känns ju bättre för mig, att det är dom som är dumma mot mig
och inte tvärt om:)

För att verkligen övertyga mig själv om att det är så här det är, la jag mig på soffan och verkligen diskuterade igenom de hela med mig själv.

Jag kom fram till att jag är en elak tant som skyllt allt detta på små försvarslösa saker. Allt är ju faktiskt mitt fel, även om det är lite svårt att erkänna:) 
MEN NU
har jag bestämt mig för att vara snäll och göra ett nytt försök att lära mig umgås med dessa små saker på ett lungt och sansat sätt. Det är ju så här
ALLT MAN VILL KAN MAN GÖRA VERKLIGT
(de har jag läst någonstans)
Jag vill verkligen lära mig skapa saker med hjälp av Frida, Fred och Freja, ja alltså de har jag döpt mina trådrullar o symaskinen till, för att de verkligen ska kännas som rediga vänner.


17 kommentarer:

 1. Jag ska tala om för dig att, jag och symaskinen är riktiga ovänner! Tycker det bara tjorvar med trådarna hela tiden. Så nu har jag ställt denna mackapär i skamevrån för att skämmas....
  Kramen vännen♥

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha, då önskar jag er ett lååångt och LYCKLIGT liv *skratt* (på dom bara)

  SvaraRadera
 3. hahaha - så du har döpt dem :) mm, kanske ett bra sätt att verkligen bli vän med dem :) lycka till vännen
  kramar

  SvaraRadera
 4. Lycka till med vänskapen. Jag har inget tålamod med nål, tråd och symaskin så det ska till mycket för att jag ska laga än mindre skapa något från början. hehehh .

  Hoppas din dag varit bra. kram

  SvaraRadera
 5. Haha... du är helt galen ;) Jag ställde undan min symaskin 1975 eller nå´t så´nt... vet inte om den står i något hörn fortfarande och jag tänker inte leta efter den heller - så det så!
  Men kanske lyckas du få en långvarig vänskap där med maskinen...
  Förresten du kan släppa den ena tummen nu... tack för hjälpen - besiktningen gick bra - nu är det bara reparation av gubben som ska gå bra också!
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Haha...tror faktiskt du kommer lyckas:-)

  Va? Jobbar du på skatteverket? Då vet jag ju vem jag ska fråga:-) Ringde dit och fick klarhet i mina frågor. Det visade sig att det förtryckta uppgifterna var fel på randiga sidan, vilket var tur. Annars hade jag blivit fattig:-)

  Lycka till med syandet!

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh nix, ett missförstånd där, ilar över o berättar:)

   Radera
 7. Vad är det du har sytt?
  Klart att det INTE är DITT fel.. nej det MÅSTE vara ngn annas fel... kanske ngn med en voododocka ;-)

  Vilken tur att du inte drog iväg hit för frukost.. Då hade du fått en dag "gamla" källarfranska.. & det är ju egentligen inte heller så dumt :-)
  Välkommen när du har vägarna förbi :-)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Önskar er lycka till, kanske du visar vad ni fått ihop.
  Ja de är ju om ni kan va vänner.
  Lycka till kram

  SvaraRadera
 9. Ja, man kan ju undra vad du skulle in där och göra????? Det där Frida Fred och Freja är troligen inte så lätta att handskas med...*fniss*...skriver av egen erfarenhet!!! Men var glad över att det är så måååååånga andra som kan det där med symaskiner! Du KAN SÅ MYCKET ANNAT!!!!!!
  Nu ska favvo Anki ha en bra kväll och var rädd om dig!
  Kram & vink från mig. Som tröst får du en puss i pannan också!

  SvaraRadera
 10. Jo, jo...du ger dej inte i första taget!! Jag ska inte kaxa upp mej, jag har haft syateljé och sykurser men syr inte ett stygn nu för tiden, lägger inte ens upp byxor utan pressar upp med fållband...Tycker inte det är ett dugg roligt längre med symaskinen, hur jag än försöker att intala mej det, men jag kanske skulle prova att döpa om den...trådrullar har jag flera hundra så dom får nog vara namnlösa...
  Däremot tror jag inte att du är nån elak tant...skulle verkligen förvåna mej om så vore fallet!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Det var då ett riktigt, riktig roligt inlägg:-) Inte minst att du döpte dina rullar. Brukar också döpa allt i min närhet - det funkar faktiskt;-)
  Tack för titt-in på min blogg och tack för tipsen ang. kallingarna. Måste bara visa upp dom, men tänk om det bara är jag som gillar dom;-)

  SvaraRadera
 12. Hahaha...skam den som ger sig ;)
  Jojo...man ska försöka att vara vän med alla ;)
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 13. Vilket gott skratt jag fick mig när jag läste hos dig! Ja skam den som ger sig! Det kommer till att gå galant, andas djupa andetag och ha inte fingrarna under nålen i symaskinen så går det som på räls! ;) Kram Iréne

  SvaraRadera
 14. Vilket bra inlägg! Hoppas nu att ni blir vänner.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jag köpte mig en symaskin för 25 år sedan....Vi har varit superkompisar, jag har sytt klänningar till töserna, vinteroveraller, jackor, yoy name it, så har jag gjort det. För ett tag sedan så tyckte jag det var dax för en ny. Sagt och gjort, inhandlade en ny. Den syr gööörabra, men när jag sak sy knapphål så får jag ett felmeddelande, C2, blinkar ilsket..!!! Och inte FAAAN vet jag varför, jag läser manualen bakifrån och framifrån, uppifrån och nedifrån men det hjälper föga...

  Lilla Aztrid, en stabil tös på 3,5 kilo, så nää, så himla stor har hon nog inte blivit..:-)

  Trevlig onsdag önskar önskas från västkusten.

  Anne

  SvaraRadera
 16. Sv: jag brukar titta på någonting på datan när tv:n är upptagen med sport :) eller annat som J vill se, vi tycker heller inte om samma program
  kramar

  SvaraRadera