Pages

13 oktober 2014

Man ska ha husvagn - det har jag sett att alla har!

Nu ska jag berätta 
något "sensationellt" ,  de var väl ungefär så jag avslutade förra inlägget !!

Det har inte hänt någon världssensation, men ändå något väldigt oväntat och osannolikt för att vara JAG!! Jag tillhör inte dom som drömmer om  campingliv, tält, husvagnar och husbilar, de ska jag lova. 
Men vi har husvagn ja, de e ju så!!! 

 Vi haft den länge, men de är inte mycket jag sett av den för den har mest varit i Stockholm, min älskling och jag bodde ju åtskilda i veckorna några år, jag bodde på  gården med djuren  och han bodde i husvagn i Stockholm  - bra fördelning:) nåväl han fick komma hem och bo hos mig på helgerna så de så :)  Men när vi flyttade hit bestämde den sig för att flytta med och min älskling flyttade in i huset på heltid. Så sista året har jag sett både gubben och husvagnen varje dag. De e ja glad för  

Vi hade lovat  att åka och hälsa på våra gamla vänner som flyttat till Lidköping. Dom har redan varit hos oss två gånger sedan vi alla flyttade åt var sitt håll för ett år sedan. De har ganska litet hus , så två vuxna och två stora hundar kunde nog bli lite trångt, så varför inte ta med ett eget hus på hjul!!  
jag la de sensationella förslaget att vi skulle åka på husvagns weekend innan vintern slår till, vi har ju knappast varit utanför länet i sommar.  För stor tomt har dom och även lite skog och i den skogen fann jag husvagn på bilden här ovan, Tur de inte var en gäststuga vi skulle bo i :) den såg lite dragig ut tycker jag, men den var ändå söt och charmig, eller hur 

Hundarna anpassade sig bra, Ebbha hade sin dator med så hon var nöjd
Lillan sov väldigt bra och gott i vagnen

Men vi tillbringade inte helgen i vagnen - nej vi var ute på lite galej och såg oss om i omgivningen. Vi var vid Kinnekulle stenbrott. 
 Så var vi på höstmässa på Hjelmsäter utan för Götene. Det kostade 50 kronor per person då fick man soppa med macka och kaffe med kaka för biljetten - mycket bra!!  Oftast kostar de bara o man får köpa sitt kaffe själv :) Biljettförsäljarna hade kortterminalen så man kunde ta ut kontanter för att kunna handla där inne. 
Måste ge denna mässa 10 poäng !! 

De var försäljare både ute 

och inne. Här bakades även tunnbröd och de köpte vi med oss hem till söndagsfrukosten.

Jag har aldrig gillat honung, jag tycker det är alldeles för sött. Eftersom jag inte gillar det brukar jag heller inte smaka när de bjuds, men den här gången gjorde jag det och två sorter tyckte jag smakade redigt gott och inte så sött, de var choklad och pepparmynta. 
Så vi köpte de sorterna, god ost, lite korv och senap. Så pengarna vi tog ut i entré de gick åt - :) 

Nu har vi pålägg en tag fram över. Jag testade honung på min knäckemacka idag MEN nej de var inte så gott som jag tyckte i lördags, men nu måste de ätas upp och inte stå och bli förstört - så de så!! De håller ju länge..........

Så var vi och tittade på Läckö slott, där passade vi att gå en runda med hundarna i omgivningen. En ståtlig byggnad.
Vi var även uppe på utsiktsplatsen för att se ut över Vänern. Vackert men tyvärr väldigt disigt väder denna dag vilket inte gjorde bilden jag tog speciellt upplyftande.
Jag tog inte så mycket bilder, min kamera har blivit gammal o dålig :( de är inte ofta den får följa med ens, men denna helg fick den tjänstgöra lite.  Mest mobilbilder nu för tiden.
Sen for vi mot Lidköping för att kolla stan, här blev vi bjuda på middag på en jättetrevlig restaurang Troja. Efter att ha upptäckt och sett en hel del i vännerna hemtrakter tillbringade vi lördagskvällen hemma hos dom i trevlig samvaro och kortspel fram mot natta. 

Efter att för första gången bott i vår husvagn 
kan jag säga så här.
Ett bra litet hus att ta med, man har sitt egna fast man är borta.
Man kan stanna var som helst på vägen och gå på toa. "Kanske inte var som helst, men där utrymme gavs". 
Litet och kärleksfullt. 
Ett bra alternativ till boende när man hälsa på vänner på annat håll. 
Jag är glad att det inte var jag som bodde i den i Stockholm, de kan jag erkänna :) även om den är stor och en bra vintervagn. 
Jag är inte född campare:) 

Vi hade dock en väldigt trevlig och kul helg o sov gott i vagnen!! 

14 kommentarer:

  1. Hihi...Så härligt & visst är Lidköping fint & Läckö slott är otroligt vackert ♡...

    /Kram

    SvaraRadera
  2. Verkar som ni har haft en trevlig helg. Den där marknaden hade jag gärna besökt också.
    Hoppas allt är bra med er.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  3. Det var ett riktigt roligt inlägg. Är ingen campare alls men måste medge att en husvagn ger en stor frihet. Å vill man åka in i någon stad kopplar man bara bort den. Sedan är det en helt annan sak att fickparkera eller backa med den;-)

    SvaraRadera
  4. Ser ut som om ni haft en riktigt mysig helg!! Och husvagn är ändå lite mysigt, tycker jag! Och hyffsat bekvämt, jämfört med tält.

    SvaraRadera
  5. Men oh så mysigt! Jag är en inbiten campare som du vet...
    Hundar brukar gilla det fria livet och anpassar sig också bra i en liten husvagn. Oftast får dom ju springa så mycket i omgivningen ändå. Minns en hemsk vinter 98 tror jag det var, Hasse jobbade i Stockholm o veden tog slut i kåken. Då bosatte jag mig i svärföräldrarnas husvagn som stod på tomten. Där bodde rottisen och jag en vinter...ja jisses
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
  6. Glömde förstås, jo, jag blev tillfrågad förut om jag ville stå på loppis tillsammans med en väninna. Man brukar vara två, mest för att ha sällskap. Det är bara några timmar i veckan, men jätteskoj, och alldeles lagom!

    SvaraRadera
  7. Husvagn är inte dumt när man ska iväg så där! Läcköslott är fint, som ett sagoslott.
    Jag gillar sådana där matnyttiga maknader! Kramiz

    SvaraRadera
  8. Att det var husvagn som var det sensationella hade jag aldrig kunnat gissa - men toppen att du/ni gillar det, för då är det ju bara till att campa vidare!! :-D

    Husvagn är ju onekligen både en frihet och en väldigt praktisk grej, och väldans bra särskilt när man vill ta med sina djur också. :-)

    Chokladhonung lät verkligen som en spännande smakupplevelse - fast jag skulle inte heller vilja äta det på bröd... Men det går väl lika bra att sleva i sej en sked då och då direkt ur burken!? ;-)

    Förresten... Tänker du odla en massa nästa sommar också - och är du isåfall sugen på att ha en eller ett par chiliplantor? Tänkte att jag kan dela med mej av frön till dej isåfall... :-) Bara hojta till om du vill ha, för jag har sparat på mej många-många fler än vad jag själv kommer att kunna sätta! :-)

    SvaraRadera
  9. Mysig marknad och mysig helg. Jag älskar att bo i husvagn,ja eller husbil. Men vi har varken eller, mannen är inte mycket för det, och jag skulle aldrig köra en sån själv. Fast ett par gånger har vi hyrt eller lånat och det är toppen tycker jag.
    Läckö slott är som ett sagoslott tycker jag,och det är vackert och vandra runt där.
    Men du, hembakt tunnbröd,oj,oj, vad det vattnas i munnen. Med smör och gott pålägg, mums är det...
    Kram,kram..♥

    SvaraRadera
  10. Det verkar som om ni hade en toppentripp. Jag blir sjösjuk i en husvagn om den inte står 100% i våg.
    Sneglar gärna på dom små husbilarna, vore perfekt att åka på hundutställningar med, men alldeles för dyra. Dessutom är väl dom ännu svårare att ställa absolut vågrätt.
    Vi höll på att hamna vid Läckö slott en gång när vi körde fel i en rondell och vi skulle till Trollhättan. Vackert var det, men fel.
    Kram/Kicki

    SvaraRadera
  11. När jag läste först trodde jag att du tänkte bo i husvagnen du lade ut bild på...*gapskratt*!! Sen förstod jag...och se, det bor en liten campare i dej också!! Så nu kanske vi kan träffas nästa sommar någonstans på vägarna, ihop med Anki. Och visst är det praktiskt, särskilt om man har husdjur också.
    Fina trakter ni besökte, Läckö slott har jag varit men inte Kinnekulle. Men ser att det är något som vi måste planera in.
    Ha det nu gott vännen och glöm inte att ha lite honung i thé...
    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Jag har varit med dottern i deras husvagn och det är fantastiskt så mycket som får plats i ett ändå relativt litet utrymme! Kramiz

    SvaraRadera
  13. Åh så roligt inlägg. Ja lite dragit såg det ut, tur ni hade er egna :)

    SvaraRadera
  14. Härligt!.Man ska ha husvagn.......Man ska ha husvagn....tralalaaaa ..

    Kram å en fin torsdag till dig.

    SvaraRadera