30 augusti 2010

Har Ni tänkt på vilket stor användningsområde träd har?
De började jag tänka på, bara så där!!!!....................En del kan verkligen fascinera och fånga ens uppmärksamhet. Ja man kan rent av slumra in i dem i fantisera. Det här påminner lite om månens yta.

Många dekorerar sin träd med allahanda små saker. Saker som vajar i vinden och låter (illa)

Jag har ju som bekant "folk" i en del av mina träd. ((eller hur man ska presentera dem))
Gammelgubben som har full koll på allt och alla som rör sig på gården. Jodå, han kan vända sig, men de får vi aldrig se!!!


Lillkillen som mest busar och pockar på folks uppmärksamhet. En redig lite spjuver de där.Jag har ju inte bara folk i träden, jag dekorerade ju ett äppelträd med en Ikeakasse förra året. Lite ovanligt men snyggt!! eller??


Jo den hänger kvar där och jag kan lova att i stort sätt ALLA lägger märke till den. Trädet står nere i en av hästhagarna så den syns väl från vägen. Gillar jag att dra blickarna till mig? nää igentligen inte men om de är lite småtokigt, då gillar jag det! ((den är inte lika fin längre, väder o vind har gjort sitt))Lyktor i träden tycker jag är himla fint och stämningsfullt. MEN nix jag har inga själv. Mina träd står för långt från huset och är för höga. Den här lyktan har jag fotat hos lillagrabben. Där finns många härliga lyktor i träden, han bor ihop med fröken VIT!! Ja Ni vet de där som har i stort sätt allt i vitt.

Däremot har jag väl adrig funderat på att hänga upp min cykel i träden. Men uppenbarligen finns de ju de som gör det också.

Man kan ju faktiskt tillverka andra saker av träden och sedan hänga upp dem i ett annat träd. Expempelvis en uggla, som några av våra vänner har.

Om man är väldigt rädd om sina saker kan man låsa fast dem runt ett träd. Precis som den här båtägaren, ja båten är han nog inte så rädd om den är inte sjösäker...


Faktum är att man kan ju till och med ha sina djur i träden. Då får träden en extra charmig utstrålning.Ibland behöver man gräva upp träd. Har man då en grävglad Golden tjej, som jag har, ja då tar man hjälp av henne.Ja det finns många olika saker i träden runt om, alla är vi olika och använder dem på olika vis. MEN de finns en sak som vi alla har gemensamt när det gäller våra träd. När de så är dax så blir de dekorerade av sig själva, helt utan vår hjälp.  Med snö
Sanningen är väl att den där dekorationen nu är närmare än vad nästa sommar är!!!

14 kommentarer:

 1. Hej igen.. nu är det väääldigt länge sen jag var in här hos dej ( längesen jag besökte bloggar överhuvudtaget).
  Jag längtar nu tills träden drar på sej hösttäcket.. i alla dess sköna färger!
  Att prassla i löv är en av mina favoritsysselsättningar :)

  När sen isdamen dyker upp och frostar alla grenar.. då blir man nästan religiös ;)
  Såååå vackert!!

  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt inlägg om Träd! Där fanns det mycket som satte fart på fantasin....roligt....stimulerande....
  Tack! Ha en bra med dina "folk" i träden i dag.

  SvaraRadera
 3. Och snart är det dags att dekorera jul-trädet (granen...) också!! ;-)

  Hräligt inlägg om ett minst sagt udda ämne - gillas!!! :-)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om att "hänga" upp vännerna på väggen....tror jag vet vad du menar....men jag har inte målat av någon av mina vänner. Men jag kan väl försöka på något annat sätt....hi,hi,hi
  tex. kroka upp någon i tröjan eller så.....
  Må väl.

  SvaraRadera
 5. Haha, roligt inlägg och bilder :)
  Snön är absolut den vackraste dekorationen tycker jag!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det är inte bara julgranar som dekoreras. :)
  Kul inlägg!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Krukan i trädet, bilden med katten....precis en likadan kruka har jag.!! Hoppas att allt är bra! Har inte haft nät på länge så jag ligger helt klart back på vad som händer;)

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig betraktelse !
  Har varit dålig på att lämna kommentarer men jag har varit inne och läst hos dig ofta. Ibland orkar man bara inte skriva men nu är tanten på G igen med det mesta.
  Kramis ewa

  SvaraRadera
 9. Hejsan!

  Ja, tack och lov är inte sommardagarna slut ännu - idag har det varit en helt perfekt sådan, även om det väl itne har varit jättevarmt (med det är inget behov jag har, så). :-) Dagens tripp till IKEA gick bra - kostade bara 400. ;-) Men då fanns inte det dottern egentligen skulle ha hemma... Hm! Så snart blir det väl till att åka dit IGEN, kan jag tänka!?!

  Det finns tvättstuga i huset där hon bor, men det verkar enklare att ta hem tvätten hit! ;-)

  SvaraRadera
 10. Vilket kul o tänkvärt inlägg...vackra bilder
  kram pia

  SvaraRadera
 11. Här hängs det ibland upp saker som hundarna inte ska nå... men de lyckas oftast få tag på det ändå. En är väl mer eller mindre trädklättrande ;)

  SvaraRadera
 12. jo jag tänker ofta på det..gillar träd dom är magnifika och mäktiga...

  SvaraRadera
 13. springer bara in för att säga HEJ och GOD NATT.. kram kram

  SvaraRadera
 14. Vad många roliga träd du visar - eller snarare träd med roliga saker i :D Man kan ju undra vad som får en människa att hänga upp en cykel i ett träd. parkeringsproblem, kanske ;)
  Soliga kramar!

  SvaraRadera