27 augusti 2010

När ska solroser blomma?
Jag satte lite frö bredvid stallet i våras. De e höga - men när ska de blomma. Solroser betyder lycka säger min kära väninna på granngården, så.............de måste blomma!!

Åh nej, Ni behöver inte fråga vad det är för växt bredvid ....sanningen är att min trädgårdsmästare "finns bara i mina drömmar" där av ogräs i mitt stenparti. Tänkte så här!!!, om folk ser ogräset kanske de förbarmar sig och kommer in o rensa av lite. Förstår att min tid inte räcker till allt. Som lockbete har jag satt ut världen gulligaste

Funkar det inte med honom som lockbete, har jag fler trix, jag sätter ut den här.
Den kan absolut ingen motstå.


Jooo, ibland drömmer jag om när GÅRDEN är klar, eller gör jag inte det...kanske blir de för mycket fri tid då. Hur som. När de gäller människor ser vi alltid till insidan. Utsidan har mindre betydelse. Så får de bli med gården också "tills vidare" Välkommen in på insidan där är ordning o reda och vi kan nu lugnt ta fredag!!

11 kommentarer:

 1. Jag tror nog att man har en gård som ett livsprojekt, som lixom aldrig blir riktigt klart eftersom man kommer på nya saker att göra hela tiden!? :-)

  Trevligt med gäster, men visst blir man lite sinkad i det vardagliga arbetet då! ;-) Men ni brukar ju gno på så hiskeligt jämt, så det är nog på tiden att ni får en lugn helg! :-)

  Ang dotterns flytt så får jag nog erkänna att skillnaden inte är så stor, för hon var inte hemma så ofta innan heller. Bodde mycket hos sin pojkvän. :-) Och så har jag träffat henne varje dag ändå, utom igår (fast då pratades vi vid i telefon istället), och antingen kommer hon hem hit en sväng ikväll eller i morgon. :-)

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Först vill jag tacka dig för alla dina fina hälsningar hos mig. Åh, du anar inte va de hjälpt mig sista veckan!!! Tack snälla söta du!!

  Detta med arbete med hus/går.. det blir nog aldrig helt arbetsfritt. Vi har bara ett litet hus.. men där finns alltid arbete som väntar, så jag kan ju bara föreställa mig hur det är att ha en hel gård =)

  Solroserna kommer nog ska du se!!

  Hoppas att du mår bra & att du får en underbar helg.
  varm kram Tina

  SvaraRadera
 3. Kan inte förstå om inte någon "går på" dina söta lockbeten.....men du, är solrosen inte liiiiite sen...eller....*fniss*
  Önskar dig en skön Helg.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ju tid för Solrosor att blomma nu och hoppas dina gör det snart också.
  De är ju så vackra och gör verklige skäl för sitt namn.
  Söt liten hare och ekorre.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Bara lugn .....för mycket fri tid....no way!
  Ha en riktigt bra helg nu ;)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar kaninen på stenen mycket bättre än ekorren, de kan se ganska elaka ut.

  Solrosor brukar blomma på hösten men tycker nog att det är dags för dina att skynda sig. Lite ogräs är väl som lite skit i hörnen ... det är ett friskhetstecken.

  SvaraRadera
 7. Lite mera sol så blir det nog blommor i dina solrosor med,själv har jag ca 20 st och alla blommar sen 2 veckor tillbaka och själv blir jag glad o pigg av solrosor,idag har det vräkt ner regn men sen 17 tiden är det strålande sol,ha de gott.

  SvaraRadera
 8. Morning Skonisten! Jisses vad med skor du har! Det ena paret efter det andra...finare än finast!
  Såg små bubblor på ett foto...hur gör du?!
  Solrosor...nog ska dom blomma nu! Men det gör inte mina heller! Hm...!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 9. Jag är ledsen om jag tar dig ur illutionen.. på en lantgård blir man aldrig färdig.. är det inte det ena är det det andra.. Men tror det är lite av tjusningen också, man blir lika glad när man klarat ett nytt projekt.

  SvaraRadera
 10. mina solroser blommar nu men ett par stycken har inte slagit ut ännu, en del är lite seg av sej. :) mycket sol ska dom ha vet jag...

  man blir aldrig klar på en gård, som tur är kanske, alltid något att göra :)

  regnar här idag, så det blir en inne dag

  ha en skön måndag

  SvaraRadera