28 december 2010

Jul (afton) - den blev sannerligen inte kul.
Kort o gott blev de en julafton  med förhinder.
Första julen jag firat helt utan barnen.  
Tomt, konstigt och ja fullständigt innehållslös. (kändes de vid första kontrollen, MEN, aha de kunde varit värre, inte mycket att jama om)

Vädrets makter rå vi inte på och bara tanken på att de skulle köra 15 mil hit o 15 mil hem igen på livsfarliga vägar i snöstorm ger mig rysningar. De fick körförbud. De kommer fler jular. Man riskerar inte livet för att man ska fira jul.

Det var många i de här trakterna o neråt som fick stanna hemma istället för att fira jul där de tänkt o bestämt.

Nåväl, det är ju ingen katastrof. Vi klarade oss bra min älskling, djuren o jag.  Det kändes naturligtvis lite snopet och ledsamt när man planerat för en stor jul med barnen och de inte blev av. Hade man planerat för en ensam jul, ja då hade de ju varit en helt annan sak.

Granen stod så grön o grann i stugan
En liten ren lös upp tillvaronRöda tulpaner smyckade bordet..Vi ägnade faktiskt första hälften av julafton till skottning. Vi var insönade, de var inte bara julen som stod för dörren, även snön höll emot dörrarna. Hästarna var insöade, oh grannarna var insnöade så älsklingen körde runt o öppnade upp och jag gick med skyfflen och röjde undan framför dörrar och stall.  Vi gjorde oss väl förtjänta av julmaten som vi gottade oss åt samtidigt som snö fortsatte falla och yra omkring där ute.

Så kom vardagen, snöfallet upphörde, vinden sinade ut, solen sken och barn o barnbarn kom i knastrade -20 grader.

17 kommentarer:

 1. Ja vädrets makter ska man inte utmana, tryggare vara hemma.. Tur ni fick träffas lite sen. "Vår mage" ska med ut i Januari, de ska på bedömning om snitt eller ej på Torsdag. (Blev akutsnitt sist efter två kämpiga dygn..) så ska det inte behöva bli igen

  SvaraRadera
 2. Vädrets makter rår man ju inte på,tur att dom kom sen kram

  SvaraRadera
 3. Förståndigt att ge barnen körförbud i sådant väder som ni hade nedöver.
  Man överlever vintern iallafall, och huvudsaken att barnen och barnbarnen finns kvar.

  Ha ett trevligt slut och ett gott nytt 2011.

  SvaraRadera
 4. Ja, det var då maximal otur att det där hiskeliga ovädret slog till precis vid jul. :-( Men du gjorde verkligen helt rätt i att ge dem körförbud - jag hade gjort lika dant!! Det är ALDRIG värt risken att ge sej ut på vägarna i sånt väder, och särskilt vid jul vill man INTE att nära och kära (eller någon annan heller!!) ska råka illa ut. Hoppas ni kan träffas allihopa en annan helg snart, och köra lite julfirande postumt då! :-)

  Kramar!!!

  SvaraRadera
 5. Jag har ju fördelen att hä övriga familjemedlemmar på ön, tråkigt för er skull men med deta väder så skulle det varit totalt körförbud för alla!
  Skönt att ni fick träffas dagarna efter i alla fall.
  Och så håller vi tummarna för ett lungt nyår!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Nej men vad synd! Men helt rätt beslut att inte ut och åka i oväder.
  Tur att det kom en snöfri dag så ni tillslut kunde träffas :)
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Jag målar och målar och målar mitt kök... ;-)

  Kommer snart tillbaks...

  Kramizar Anne

  SvaraRadera
 8. Hej och god fortsättning !
  Ja man kan inte få allt här i livet som man vill.Du var en förståndig Mamma tycker jag. Jag fick en överraskning min Dotter o. barnbarnen kom helt apropå, jo en signal först att de var välkomna.Fattas bara annat.Min svärson som hade jouren fick åka till en av fastigheterna de har i Sörmland, så han släppte av dem här och hämtade upp dem på vägen hem.Jag som inget hade hemma mer än kanapéer.
  Madeleine tog med så hon kunde grädda plättar åt Filippa och Felix.
  Mormor,jag alltså, bor i en tvåa, blir trångt mot vad de är vana vid.Då låter två ungar som tio, och alldeles inpå oss vid datorn.Fick lite hjälp av Madeleine.Men vi lyckades inte lösa mysteriet.Du får fira Julen nästa år med Dina barn och en fin gran,som den Du har nu.
  Grattis till Dina awarder.Har Du haft dem synligt förut.


  Kram Mi

  SvaraRadera
 9. Ja, som sagt vädret råder vi inte över. Vi hade också en konstig jul, fick lämna hemmet för att åka till en parning som sen inte blev av!!!
  Vi kunde inte ta emot någon på hela helgen.
  Men nu ser vi framåt i alla bemärkelser.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja sånt är livet ibland ! Tur att man har tak över huvudet och mat så man slipper vara hungrig. Snopet förstår jag att det kändes för er.Ett rätt beslut också.
  Kramis ewa

  SvaraRadera
 11. Klokt att inte utmana ödet och ge sig ut med bil i ovädret som var! Här var vi nog rätt förskonade även om det kom en del snö. Det gör en också påmind om hur sårbar man är, att bo på landet utan möjlighet till att elda åtminstone någonstans i huset är inte kul. Nu har det varit bra några år, men tidigare kunde vi ha strömlöst dagar i sträck, och då var det tur att man hade en gammal vedspis i huset! Skönt att ni fick ha lite jul till slut med barn och barnbarn, det är ju tråkigt om man ska få sitta och äta upp allt gott själv...
  Ha det gott nu i mellandagarna!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Så kan det bli det bli och som du skriver ska man ju inte ge sig ut i sådant väder ! Men visst blir man lite besviken ändå ...
  Sköt om dig !
  Kram

  SvaraRadera
 13. Det var många som fick en annorlunda julafton i år. Här i byn några som har en lång nedfartsväg. Och vänner på Öland ska vi inte tala om !!! Men det går ju att fira jul en annan dag precis som ni gjorde. Klokt !!! Nu får det vara nog med snö !! Kram Eva

  SvaraRadera
 14. Jo du.....det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Den här julen kommer nog att gå till historien på flera sätt. Nu ser vi fram mot nyårshelgen........och då vill vi inte ha snö.....om man nu får önska!
  Kramar till fru Nilsson från fru Pålsson....massor!!

  SvaraRadera
 15. Det var ett klokt beslut att ge barnen "utegångsförbud"!
  Ett sån oväder är inte att leka med.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Men jisses! Sicken julafton ni fick! Den kommer ni nog att prata om länge! Tur ungarna lyssnade på dig o stannade hemma!
  Meeen...har du förfrysit dina fingrar pga all snöskottning! Stackars dig! Förstår om du har ont!
  Styrkekramar!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 17. Klokt av dom att stanna hemma. Men ändå tråkigt.
  Ojojoj...har ni så mycket snö så det är rakt ett problem.
  Visst har vi snö men nog kommer vi fram med bilarna.
  Tur att det snart är vår ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera