Pages

02 februari 2011

De ena o från de till de andra o kanske de tredje med........


Ja då är vi inne i en ny månad igen. Då tänkte jag så är...snart är de vår och barmark, precis som förra året så där i slutet av februari.......MEN så kollade jag lite på foto som jag tagit sista dagarna i februari förra året.
Fick hicka...hick, hick...





Oj då.....










men fy o uch vad
snö de var....

Nåväl vi kunde varjefall dricka kaffe ute, även om vi inte direkt kunde sitta i trädgårdsmöblerna.


Nog är de väl konstigt att de flesta människors hår ändrar färg när de blir äldre. Mitt får ibland små stänk av någon lustig färg jag inte vill ha. Så jag köpte en burk färg o färgade över det. Älsklingen skulle ta foto, han tycker jag är "puhhh", när jag har färg i håret. Men jag vet inte, jag tycker han är  "puuust"som fotograf.


Igår gjorde jag INTE kroppkakor, men jag serverade stuvade kroppkakor till middag. Som stuvade gör sig faktiskt kroppkakor bäst,((tycker jag)) så lite räksalland till. Men de hade jag ingen hemma så de fick bli senap, de går ju också.
Visst ser de gott o aptitligt ut?
När jag var liten på Dinosaurier tiden, då gjorde mormor ofta kroppkakor i massor. Då fick man kokta kroppkakor första dagen, skivade och stekta andra dagen och tredje dagen var dom stuvade. Sen gick de många, många år innan jag själv försökte mig på dem, men nä jag blir aldrig nöjd så jag brukar leta upp färdiga Blekinge- eller Ölandskroppkakor i affären. De enda godkända!!! ((där tyckte jag till igen))








25 kommentarer:

  1. Oj...vilken snö ni hade då.
    Har ni mindre i år då?
    Stuvade kroppkakor??
    Det har jag aldrig provat.
    Att steka upp palt med mjölk...det har jag gjort måååånga gånger. Men kroppkakor...
    Det kan vara värt att prova en dag.
    Ha det bäst!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Kroppkakor... där sa du något... måste ta och göra det endera dan!

    Kramar från mig <3<3<3

    SvaraRadera
  3. hhhnej bara det inte blir så mycket snö under februari iår... :-(

    Jag har ALDRIG smakat kroppkakor i hela mitt liv... vad smakar det?

    Jasså ditt hår får oxå en konstig nyans.. ja det problemet har jag oxå ;-)

    Du får gärna kika in hos mej varje dag.. Det blir jag glad av :-)
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Kroppkakor...ska villigt erkänna att jag aldrig har ätit det...Varför vet jag inte, något man kanske måste lära sej, tycker inte det verkar så aptitligt...ska jag skämmas...*skrattar*??!!
    Milde himmel, var det så mycket snö förra året?? Jag som börjar hoppas nu att vägarna ska bli isfria efter flera dagar med plusgrader. Men jag såg i tidningen i morse att de hotade med mer snö till helgen, hmmm...undrar förresten vilka de är som hotar...?? Ja, ja, tycker det räcker med det vi haft, så det så!!
    Ha en skön torsdag!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hejsan!

    Ja, tack och lov var det ingen långvarig magsjuka vi drabbades av - men man blir minsann rätt mör ändå... :-( Men lite längre fram på dagen hoppas jag att jag ska vara som vanligt igen! :-)

    De enda kroppkakor jag har kommit i närkontakt med var såna som bjöds nångång ibland i skolbespisningen, och de var då nätt och jämt ätliga... Att en "riktigt" kroppkaka smakar annorlunda (och 100 gånger bättre) tvivlar jag inte en sekund på! Däremot hade jag inte en aning om att man även kan stuva dem?? Tror nog jag får börja med att lära mej äta de vanliga, innan jag eventuellt går på de stuvade... <:-)

    Ha en fin dag!! :-)

    SvaraRadera
  6. Snön faller inte här kan jag säga...
    Inatt vaknade jag av att det spöregnade.
    Eftersom allt sluttar här så blir det att krypa till postkassa idag. Med knäskydd, broddar och hjälm. Funderar på att fästa en lina från huset, till en björk och i grannens hus. Så man kan dra sig fram. För risken är stor att jag hamnar nere i ladan när jag ska ut... Nedförsbacke...
    Kommer väl upp igen lagom till mars tänker jag...
    Det regnar ännu....

    kroppkakor är gott. Men det gillar inte maken. Stuvade har jag aldrig ätit måste jag säga. Men kokta och stekta. Joda, fast de heter raspeball på norska.

    Jag ska nog sjutton ge håret en ny färg snart. KNALLRÖTT! Det är en skön färg tycker jag. Men måste nog klippa det först. försökte göra som man gör på hästarna, rycka manen. Gick inte kan jag säga.

    Måste säga att din gubbe är en superfotograf hihi.

    Nu ska vi äta frukost tänkte jag.
    Har jobbat sen 8 och är lite hungrig.
    Men det blir inte kroppkakor.
    kram syster yster.
    Synnöve.

    SvaraRadera
  7. De var ju synd att man inte såg färgen på håret men bättre lycka nästa gång. Kroppkakor har jag aldrig ätit men det kanske är gott. Nä det blev inga blommor efter städningen får ta o köpa det en annan dag. Hästhår, jo det kan allt finnas inne de me men förhoppningsvis bara på kläderna men har haft i stallet. Ja dessa hundhår finns i mängder just nu men har man hund får man stå ut med det. Skulle inte byta ut ett hårfritt hem mot min lilla go Kajsa.
    Önskar dig en bra dag/kramizar

    SvaraRadera
  8. vi tänker nog rätt lika tror jag. därför blir det väl så hihi.
    Jag är glad gubben INTE ska ut med storbilen idag...

    Hälsa din gube så gott.
    Hörs av snart tänker jag :))

    SvaraRadera
  9. Har aaldrig ätit kroppkakor....men så är jag inte från 'östsidan' hellre! Har du hela vårgarderoben som bakgrund nuförtiden....Nice!
    Kramar// Carolina

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig blogg du har!
    Hittade dig hos curlingmamman.
    Min bästa väninna kommer i från Öland och gör underbara kroppkakor.
    Kramar / Jane

    SvaraRadera
  11. Hej på dig! Åratal sen jag smakade kroppkakor! Nån gång kanske...
    Grattis till Awarden! Den satt fint den!

    Snön...nu till helgen så är det ett år sedan vi flyttade från skrutthuset i Trönö hit till Borg...var världens snöoväder då! Glömmer det aldrig! Det började snöa i slutet av januari o höll på i veckor kändes det som!

    Jag blir mormor till en pojke...!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  12. Hej,hittade hit från mormia,man blir glad av att läsa din blogg.
    Ja jisses vad snö det var förra året i Februari,stor skillnad mot nu.Men man ska väl inte ropa hej,*L*
    Kroppkakor har jag aldrig smakat,men däremot palt. Både uppstekt och stuvad med smör eller fläsk till.Sååå gott,men kaloririkt,hehe...
    Ha det gott.
    Kram Mita!

    SvaraRadera
  13. Kroppkakor har jag aldrig gjort -erkännes utan omsvep. Knappt smakat heller... eller jo en gång.
    Imorgon är det min tur att få i lite ny kulör i håret vill ju vara fin till alla kommande festligheter.
    -och lillsessan ska ju inte behöva skämmas för famor ;)

    SvaraRadera
  14. Jag gjorde som du och kollade foton från förra året. Nu var det som värst. Kallt och snö vareviga dag. Men den här vintern började redan i mitten av Nov med smassor med snö som fortfarande finns kvar, så därför är man ganska trött på den redan.
    Men kroppkakor kan man inte bli trött på, det är nåt man bara måste kalasa på ibland, mums.

    Ha de gött !

    SvaraRadera
  15. Jag älskar kroppkakor,men stuvade har jag aldrig provat..kram

    SvaraRadera
  16. Kroppkakor har jag aldrig ätit och än mindre gjort, det låter som något man gjort med kroppen...och så är det kanske, med händerna eller...
    Är säkert hur gott som helst men som sagt aldrig ätit.
    Och nu kör vi ju stenhårt på GI så kroppkakor är ju inte att tänka på....

    Ha en finfin kväll...

    SvaraRadera
  17. Nä tack Anki, när jag kommer på besök får du antingen laga egna kroppkakor eller bjuda på något annat. Har ännu aldrig ätit goda kroppkakor, och tycker det är lite trist..
    Själv har jag ätit tonfiskröra som middag, man tager vad man haver. Nog är det vårlikt alltid men det kommer ett bakslag var så säker! Bara att njuta så länge det går
    Kramen

    SvaraRadera
  18. Jag har aldrig ätit kroppkakor, fast det är väl ett måste nu när man har flyttat hit till småland:) Du kan väl maila mig några, fniss
    Kramis
    Camilla

    SvaraRadera
  19. Ja här i norrland äts det väl mera palt antar jag, inget jag själv anammat men min sambo äter dem gärna, dock med lingonsylt och aldrig stuvade va jag vet, är det ungefär samma sak tro?
    Icakassen är en helt fantastisk nyhet som provas här i Ume nu, man får en hel veckas matsedel (mån-fre) för fyra personer inkl recept somhämtas ut i affären och dras från kontot. Så bara att hämta på måndagarna efter jobbet och sen behöver man inte alls bry sitt snurriga heltidsarbetande/småbarnshuvud med vad som ska serveras varje dag. Massor med färska grönsaker och det bästa är att alla ingredienser finns hemma!

    Ha en trevlig fredag!

    //M

    SvaraRadera
  20. Det är lika med mig fast med palt. Jag har hittat så fina i affären och jag behöver bara staka eget fläsk vid sidan och koka de lite extra länge så blir det helt godkända, i alla fall bättre än de jag åstadkommer. Har inte gjort så många försök och första gången blev det gröt. =)

    Visst glömmer vi fort när det blev vinter, när vintern försvann osv. Åldern.

    Du ser riktigt söt ur med geggan i håret jag brukar alltid ha en platspåse på skallen. Antingen är jag en ICA gumma och det har även skett att jag varit systembolaget. =)

    Trevlig helg och njut av din nya hårfärg.

    SvaraRadera
  21. Synd att vi inte fick se din nya, fina hårfärg, kan han inte träna upp sig i fotografering ;-) ?
    Jag skulle också vilja piffa upp min hårfärg som har blivit så trist med åren men hittar ingen snygg färg ...
    Sköt om dig !
    Kram

    SvaraRadera
  22. ja du nu fick jag också hicka...trodde också det var vår på g-----

    SvaraRadera
  23. Hej Anki !
    Jösses, så många kommentarer Du fått, orkar Du verkligen med en till.
    Under 24 år har jag lagat till många, många kroppisar, min make ville ha bechamelsås m.fläsktärningarna som blev över, det blev aldrig några över, så jag gjorde dubbel sats.Han skulle ha matlåda med.Hans moster Ingegerd gjorde små och naggande goda.
    Det kanske jag skulle laga till åt honom, som tack för videokameran han betala 1.111:- minneskort saknas, det skulle våran dotter fixa åt oss.

    Nu ska jag titta på Gubbens foton.
    Kram

    SvaraRadera
  24. Hej å hå Fru Nilsson, du ska veta att jag följt dig!!!!!!! inget har jag missat....hi,hi,hi.
    Vill bara ge dig en riktigt varm lång äkta kram.
    Var rädd om Dig!

    SvaraRadera
  25. Nu har jag suttit och nästan sovit mig igenom Melodifestivalen.Kan det bero på tröttheten,eller var det dåliga låtar,*L*
    Mysigt att ha barnbarnen här, men man blir lite mör efteråt,
    Kramiz!

    SvaraRadera