Pages

06 februari 2011

Jag lät som en liten fågel idag när jag gick ut, kvittrade och sjöng.
Vilken härlig dag.
Solen stod högt på himmelen, vinden hade stillat sig och jag såg massor av
B A R M A R K!!! De milda dagarna har verkligen trängt undan snö och is.  De e så gott!!

Ni vet jag har ju två grannväninnor. En till höger och en till vänster. Ja alltså i förhållande till gården bor de så. De här båda har ganska ovanliga namn men endå ganska lika namn, vilket är lite kul. Min väninna till vänster, hon på granngården heter Rosa (hon är ingen ko) eller nja igentligen heter hon Rosemarie men de e det aldrig någon som säger. Till höger bor min andra väninna och hon heter Rosalie. Ett namn jag faktiskt aldrig hört innan jag lärde känna henne. Två kanongoda väninnor som jag är så glad att jag funnit. Eller igentligen var de nog så att dom fann mig. Men de spelar ju kvitta, huvudsaken är ju att våra vägar korsades.

Min väninna Rosalie och jag har haft lite fuffels för oss i helgen. Först var vi i Köpingen för att köpa rosa sidenband. Men hur ofta slutar en tur till Köpingen med de där lilla ärendet man hade? Nä precis, fram för allt inte när man är två. Så de blev en tur längs gatan och små instick i affärerna. Ett litet besök på kondis blev det som vanligt. Lite ny energi i form av chokladbeskvier är aldrig fel.



Jag älskar att baka lite mer avancerade kakor.
Typ chokladbiskvier. I något svagt ögonblick tror
 jag att jag lovade Rosalie att baka ett gäng,
någon dag. Tack o lov sa jag inte vilken dag!!

 
 
 
 
De igentliga ärendet var ju som sagt "att köpa rosa band" för på kvällen skulle vi göra iordning barnens dopklänning. Rosalie skulle göra rosetter och sätta i band och jag skulle titta på, en bra arbetsfördelning tycker jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här klänningen fyller 30 år i år. Den har burits av mina fyra yngsta grabbar till dopet. Min älsta kille hade en alldeles egen. Nu blev de ljusblå bandet bytta mot rosa
för nu är det en liten tjej som ska döpas i den.
(vem kan Ni kanske gissa)

När klänningen var klar bjöd jag Rosalie på en drink. Jag har lite noja på sugrör, nu hade jag hittat extra långa o rosa, så de blev ju var sitt i drinken. Nu uppstod lite problem. Hon är lite kort i rocken, eller är rocken för stor, kanske stolen är för låg, jag vet inte, men hon nådde inte riktigt upp, hon fick verkligen kämpa för att få i sig något. Vi fick oss ett rejält gott skratt de ska lova. 
Igår var vi och överlämnade klänningen till lilla fröken och då passade man ju på att gosa lite oxå, naturligtvis.

22 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med lite barmark,man får verkligen vårkänslor,hehe...
    Vackra namn tycker jag,Rosa och Rosalie,inte så vanliga kanske.
    Underbar dopklänning,och härligt tycker jag när den används om och om igen.Kanske går i generationer i släkten.
    Biskvier är inte min favorit,jo jag kan äta botten,den är mjukseg och härlig.Men smörkrämen,isch den får jag nästan hurves av,*L*..
    Idag strålar solen,helt underbart,bara att njuta,
    Kram vännen!

    SvaraRadera
  2. Men så skönt med vårtecken,,Här har vi allt för mycket snö för att ens minnas hur barmark ser ut!??! Men guuuuuu Biskwien ..sååå gott..ÄLSKAR såna. Och dopklänningen,,vilken karamell! :o)
    Drinkarna var ni mer än väl värda,,hoppas ni tog många ;oD
    Ha en skön Söndag!

    SvaraRadera
  3. Vad fin den blir dopklänningen... Jättefin. Kul när den kan gå i arv. När mina barn döptes har vi använd samma dopklänning som min maken är döpt i, bara bytt band som ni gör... FIN!!

    Jag håller med dig precis. ang FK och hot. Det är såklart inte handläggarnas fel och jag tycker inte att någon har rätt att hota ngn annan människa. MEN jag kan förstå utsatta människors situation. Det är ju faktiskt så att tack vare regeringens nya idiotregler känner sig sjuka människr misstrodda och felbemötta och felbehandlade. och det ju egentligen precis vad man blir... men det är inte handläggarens fel.. Buuu för Reinfeld och co som tror att alla KAN jobba..

    Hoppas ni har en underbar söndag!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Barmark jippi!Mysigt med dopklänningen som går i arv!kram

    SvaraRadera
  5. Kära älskade fru Nilsson.....först så skrattar jag så jag ligger dubbel över datorn......sen börjar jag gråta av lycka....(.eller tårarna rinner på min kind).Blir så rörd av denna bedårande dopklänning med rosa band....Tänk om den kunde tala.....Är sååååå glad för din skull! Du är allt en härlig Fru Nilsson!!!!!!
    Var rädd om Dig! Varm ärlig lång kram från mig.

    SvaraRadera
  6. Barmark??
    Vill du ha snö kan du får av mig.
    Vi har HUR mycket som helst kvar.
    Vilken fin dopklänning.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  7. Helt juvligt med dopklänningen som går i arv. Den som jag hade till mina töser, och som jag och mina två systrar är döpta i, är sydd av brudslöjan som min mormor bar när hon gifte sig.

    Kramizar Anne

    SvaraRadera
  8. Har ni verkligen barmark? Låter härligt! Här i södra Finland finns det massor av snö kvar och både storm, kyla och mera snö har utlovats till inkommande vecka :-(.
    Dopklänningen är jätte fin och chokladbiskvin..mmm, smaskens!
    Söndagskvällshälsning (blev långt ord det där :-) ),
    Kicke

    SvaraRadera
  9. Ja visst är det härligt när man börjar ana en vår..

    Vilken finklänning..du den blir ju helt underbar till dopet..så roligt o högtidligt..

    Aha..så pass med festande..:) Rosalie..himmel jag har aldrig hört nån som heter så..mer än min syster :)om än bara i andranamn

    SvaraRadera
  10. Ja, jag vaknade till fågelsång igår. Har alltid fönstret öppet men det var första gången i år som fåglarna väckte mig :)))

    SvaraRadera
  11. Redan dax för dop?? Jag kvittrar i kapp med dig idag för det är Måndag ;)....Näe nu blev det tokigt. Chokladbiskvien får snålvattnet att rinna i mungiporna....kan du baka sånt....det kan inte jag ;)
    Kram//

    SvaraRadera
  12. Åh, vad FIN klänningen blev - ochroligt när samma används i generationer. :-) Mina barn är förövrigt döpta i samma klänning som jag och min syster. Och om min systers barn hade döpts (men de "slapp" det) så kanske de också hade använt den klänningen. Nu återstår det att se om den kommer att bli använd nåt mer - den finns iallafall kvar om någon skulle känna för det i framtiden... :-)

    SvaraRadera
  13. Barmark, förresten! Det börjar det bli överallt runtomkring nu, vilket ju är så-å-å skönt! Men här i "dalsänkan" som vi bor i, ligger snön alltjämt kvar - och lär nog göra ett tag till. Tyckte dessutom att jag hörde nåt om att det ska komma ny snö om några dar...? Suck!! <:-I Men våren närmar sej ju trots allt, och nångång ska den väl hitta hit på riktigt!! :-)

    SvaraRadera
  14. Åh, den lille foten är ju för söt. Tiden går så fort och vipps har man glömt känslan av att gosa med de små. Klänningen blir ju extra fin när det finns en historia bakom. Lycka till med dopet.

    Ha de´

    ps/ gick det inte att klippa av sugröret lite eller låta din granne sitta på en kudde. Tack för dagens skratt :o)/ds

    SvaraRadera
  15. Vilken fin dopklänning till lilla raringen! Ja du kan skatta dig lycklig över att ha funnit två nya väninnor, jag önskar jag också gjorde det. Jag har ju massor av vänner här i cybern men i verkliga livet står det inte lika bra till. Mycket har ju att göra med att vi flyttat i en hisnande takt och har lämnat många goda vänner bakom oss så att säga. Även om man säger att man ska fortsätta träffas så kommer liksom livet emellan och det blir sällan av. Man vill ha vänner att umgås spontant med, utan långa förberedelser och planeringar! Vi har ett grannpar här som vi fikar med, bara det är mer än vad vi fått på de senaste ställen vi bott, men en såndär riktig älsklingsväninna har jag inte haft sedan Fredriksbergstiden...
    Nå vem vet vad som kommer fram under snön. haha
    Ha en underbar vecka min tokroliga nätvän!

    SvaraRadera
  16. Hej igen!

    Flinade gott åt din kommentar! :-D Kunde riktigt se för mej, hur du kastar dej i en taxi med en rykande varm fläskstek i famnen!

    Vi fick så mycket smörgåstårta över igår, så det finns säkert kvar imorgon också - du kan kika förbi nångång under tidiga förmiddagen! ;-)

    SvaraRadera
  17. Så slinker man in och tar en fika med chockladbeskvi till ja...Jo nog sjutton är det snadder alltid.

    Så vacker dopklänningen är.
    När är det dags?

    Ler när jag ser bilden på drink med tvåvångingssugrörer. Hon hade ju bara kunnat ta ner glaset i knät ju hihi.

    Jag ska ta mig en dusj. Är varm och småfrusen (jo det går faktiskt bra samtidigt)
    Har varit ute och gått prommis med Erri perri i 3 timmar.
    Sen blir det mat. Får se vad det blir. Ensam hemma, gubben jobbar.

    Hörs av snart tänker jag.
    Gotta dig med dina vårtecken nu.
    Här ska det komma mera snö hihi.
    Kram syster yster :))

    SvaraRadera
  18. Ja villken vacker dopklänning ! men de går ju aldrig ur modet utan blir bara mer och mer spännande ju fler i släkten som blivit döpta i den. Det kommer att bli en mysig och fin sermoni
    önskar er en trevlig vecka från Kristina

    SvaraRadera
  19. Men hallå,Vitapro som dom gör så fin reklam för.Då stämmer inte den,hihi...men den här Litomove funkar för mig tack och lov. Man provar ju allt när man har ont,
    Kramiz!

    SvaraRadera
  20. Vilken liten mys-tass!!! Vet PRECIS hur den känns i handen. Ja, vi är lyckliga du och jag..
    Vad gäller dopklänning har vi en här med som byter band. Syddes till mig 1961 och sen har den burits av minan söner, dottern och sist Adam. Moltas var 8 månader när han döptes så han kom då rakt inte i den, fniss. Får se hur de gör denna gång.

    SvaraRadera
  21. Här kommer jag smygande.....vill bara ge dig en kvällskram. Var rädd om Dig!

    SvaraRadera
  22. Mysigt med dopklänningar som används av hela släkten, Svärmor sydde en sådan när hon gick i "Husmodersskola", där byts också sidenbanden ut ;-).
    Sköt om dig !
    Kram

    SvaraRadera