10 augusti 2011

Efter Norge blev de Sverige

av ganska naturliga skäl, vi bor ju här!!
När vi körde dit körde vi hållet över Karlstad, tänk va utan att äns leta så fann jag ett par snygga, praktiska o billig skor när jag var på Maxi i Karlstad, hur lyckas man?!

När vi körde hem körde vi över Torsby. Är man ute och far ska man ju se så mycket som möjligt av platserna man passerar. Varför byggde de 110 vägar?? Hur lätt är det när man har en man som vägrar stanna på motorvägar för att jag vill fotografera, att få bilder från alla platser?? Men här fick han bara köra i 50...(:-


När vi kom till Sunne kommun så fanns de något min älskling faktiskt ville jag skulle se "oh fotografera" så han tog mig upp för de brantaste och kurvigaste väg jag åkt på länge (tur de var sommar) upp på Tossebergsklätten, 343 meter upp i luften. Utsikten där uppeifrån var nästan som att se en levande karta!!


Här uppe tog vi en fika och bara njöt av utsikten. När vi kom ner

och körde vidare såg jag en skylt...oh skrek.......sväng vänster o tänk han körde inte fortare än att vi hann svänga och jag fick gå på Värmländsk loppis!!

Min älskling till lika man/gubbe är löjligt förtjust i gamla kokböcker eller snarare av att laga mat som de gjorde förr, på den tiden vi inte äns fanns. Vi hittade prinsessorna kokböcker här i fyra band från 1938 så nu är de våra och prisessorna ja dom har inga kokböcker längre.


Så for vi vidare mot


Förbi den där skylten gick de hiskerligt fort...de syns va? Dessa jä### 110 vägar...(:-
Vi passerade något kul som jag aldrig sett förut (förmodligen för att jag aldrigt åkt den vägen tidigare)


Kul sånt där får vara kvar, för jag antar att de inte används längre, men har jag fel - rätta mig!!

Så kom vi då till Eskilstuna och svärmor som ivrigt väntade på oss för att bjuda på kaffe o tårta minsann!! Hon blir alltid så glad när man tittar in o tittar in gör vi ju inte så ofta med tanke på avståndet emellan oss. Hon brukar däremot vara här någon vecka varje sommar men i år orkade hon inte med resan, tyvärr.

Sent på kvällen fortsatte vi så vår färd hem mot Småland. Oh faktiskt har vi ju fina platser i Småland också även om man inte kommer så högt upp, att vi är stenrika i Småland är ju vida känt men de krävs många småsten för att de ska bli berg o dom är ganska lätträknade, men finns "nog".

13 kommentarer:

 1. Så nära, så nära... ;-) Ja, det är fint att bara glida genom landskapen :-D

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 2. Jo..det finns HUR mycket som helst att se i vårt vackra land.
  Det gäller bara att man inte kör så snabbt ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. En av mina bästa semestrar tillbringade jag i trakter som du skriver om här, tex Torsby, Sunne och Kongsvinger. :-) Där är så himla fi-i-i-int - och många små vägar som man verkligen inte måste köra i 110 på! :-D

  SvaraRadera
 4. Åhh vad glad jag blir när jag får höra att lilla snutthästen har det gott. Har du tid och möjlighet får du mer än gärna maila vidare bilderna... om du vill.
  Mysigt med bilsemester. Jag och Gubben skaffade ju husbilen för att utforska Sverige men nu har familjen blivit för stor (eller för bekväm). Men vi tog oss ju iaf upp till Småland och fick se och njuta av ert hem =o)
  Verkligen fina biler du lagt ut!!!
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Jeg har kjørt mange ganger på disse veiene og det er fint å se de igjen. Den gamle kull-banen husker jeg godt.

  SvaraRadera
 6. Åh, vilka fina kokböcker! Härliga bilder över fina landskap med :_)

  SvaraRadera
 7. Men hallå!! Här fanns det ju kaffe också!! Ni måste ju nästan ha passerat mitt lilla torp på vägen från Eskilstuna...!! Å nej, jag tror inte de gamla korgarna på banan används längre, det går en historia om att sist de användes så när de skulle tömma ur sista korgen för dagen satt en luffare i där...sant eller inte, men helt otroligt skulle det väl inte vara! Däremot tror jag att de körs igång nå´n gång varje sommar när det är nå´n slags nostalgidag eller så.
  Jodå, jag vet hur det är med kamera och hastighetsbestämmelser...men nu har jag lärt mej att skrika i ordentligt när jag vill stanna, förr sa jag mer lite milt "..åhh, det där va vackert, det skulle man ha haft bild å...", och då susade vi vidare i 110....Män behöver klarspråk har jag förstått!!
  Ha´en bra onsdag vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Vilken fin resa genom vårt vackra land..förstår din situation där, när du vill fota men inte hinner..hahhah karlar förstår inte, de ser inte det vi ser...tur du fick en tur upp till utsikten. De där korgarna har jag passerat miljoner gånger och förundrats...aha..läste vad Rigmor skrev, kul. Småland ja, inte fel det heller..Överallt är det fint, har jag upptäckt denna sommar...då jag också varit på rundturer i Sveriges långa land...Kramis

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder! Det ser nästan ut som här...med berg vart man än ser!
  Så kul att titta till en liten loppis och göra fynd.
  110 vägarna är inget för en bloggare! ;)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Välkommen åter i cyberrymden. Jag förstår att det är mycket att stå i på sommaren för en som är så aktiv som du.
  Det var en trevlig resa att få "följa med på"

  SvaraRadera
 11. vilken utsikt!! däruppe har vi också varit, fast det var ett tag sedan nu, de där korgarna som går över vägen, såg jag ofta som barn, för vi tog den vägen till mormor och morfar
  kramar

  SvaraRadera
 12. Godmorgon på dig frun.
  Torsby är en mysig liten stad. Har ett av de bäste konditorierna jag vet om. Wienerkonditoriet heter det. Där brukar vi ALLTID fika när vi är i Torsby.

  Tossebergsklinten ska jag be att gubben kör upp på när vi är i de trakterna.

  Den linbanan är inte längre i bruk tyvärr. Tror att det var prat om att den skulle göras om till turistbana... Men det står stilla.
  Men det är lite roligt att den får vara kvar.

  Här ska jag nu jobba till 7. sen blir det sängen nån timme till.
  Trött og frusen. Idag visade termometern på hela 5,7 plus ute...
  Brrrr...
  Kram Synnöve.

  SvaraRadera
 13. Fin resa såg det ut som !
  Sicket fynd ni gjorde i kokböckerna, jag har en gammal kokobok som min Mormor ägde och sedan Mor, det är såå roligt att bläddra i den.
  Kram

  SvaraRadera