18 augusti 2011

Varför vinkorkar?

Jo jag gillar dom.


Jag såg ju en sån fin korktavla på ett värdshus för några år sedan, jag har aldrig kunna glömma den, så kanske tänkte jag, kanske skulle jag göra en.


Men nu har jag fått klart för mig de inte finns sånna där fina korkar på så många vinflaskor idag. Så är de dax att skrota korköppnarna nu då!!

Eller sparar dom till kommande generationer, så de förstår hur de var på vår tid när man öppnade vinflaskor.

Jag gillar att ha små samlarobjekt, de bor nog en liten hamster i mig.
När jag börja samla något så går jag in för det stenhårt. Jag har en del små objekt som jag samlat på en gång i tiden. Även om jag inte samlar längre, eller rättare sagt ser till att objekten ökar så har jag naturligtvis dem kvar i mina ägor.

En gång i tiden samlade jag kylskåpsmagneter. Si så där runt 600 styck ligger här i små skokartonger, en gång i tiden hängde de uppe.
Tur man kom över den lasten.

Men tack till Er som från o med nu tänker på mig och samla på Er vinkorkar när de dyker upp på Era flaskor!!17 kommentarer:

 1. Håller bara med det var tur att du kom över den lasten....
  men vykort måste ju ändå vara kul att spara på....
  finns en hel del bara i Sverige...
  lovar att skicka flera om vi rör på oss ...
  vi ska ju ner å hälsa på vårt nya barnbarn så då ska jag se om det finns något kort att skicka...
  blir ju mindere å mindre bara mms å sms kvar....
  konstig värld vi levet i juh....

  tjingeling...

  SvaraRadera
 2. På tal om kylskåpsdörrar som uppvisningsplats för samlingar... I barndomen samlade min syster på klistermärken, och dem smetade hon fast på just kylskåpet!

  Korktavlan är ju helhärlig, så det hoppas jag verkligen att du ska få ihop korkar till att göra en egen sådan! :-D Om inte annat så en liten... :-)

  SvaraRadera
 3. Hahah...jag ser att du är en liten hamster ;)
  Klart att jag ska spara korken. OM jag köper en flaska med kork. Men som sagt....här blir det oftast bag in box.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jodå, det har samlats en hel del här också under åren...En del lite mer udda laster kan man tycka såhär i efterhand!! Ramar tex, vanliga billiga svarta fotoramar, har två bananlådor fulla!! Sätter upp en hel del bilder på väggarna, visst, men man behöver ju inte köpa varje gång man rusar igenom Ikea och Ullared...Å nu är jag lite sugen på att föra över bilder på canvas...så nu ska väl det inhandlas och samlas på hög...
  Nej, det stod ju ingen kaffekopp framme när du kom...jag tänkte att fint besök ska få dricka ur fina muggarna från Nittsjö, och dom törs jag inte ha stå framme hur som helst ifall kattdamerna skulle göra en "flying start" eller så...
  Ha´en bra fredag...ska ta ett sista ryck i pappershögen...jag draaar på det!
  Kram

  SvaraRadera
 5. hahaha du hade behövt ytterligare kylskåp OM den lasten funnits kvar ;-)

  Häftig korktavla,,,

  Man måste väl kunna köpa korkar där man säljer produkter för hemgjort vin? Kanske kan du då gära ngt liknande som korktavlan...

  ha en underbar fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 6. hej anki
  tack snälla vad glad jag blir att du gilla min tavla ;) kul med din samling de bor nog en liten hamster i mig med ibland, korktavlan va jätte läcker..ska kolla i mina gömmor efter korkar ;)
  ha en skön helg
  kram pia

  SvaraRadera
 7. wow :) det var inte lite kylskåpsmagneter det inte
  jag samlar på Kina-saker och det tänker jag nog inte sluta med, det är ju så fina prydnadssaker samtidigt så jag har dem i hyllor lite varstans härhemma
  kramar

  SvaraRadera
 8. Tjingeling på dig din lilla hamster...*fniss*...du är bara för härlig!
  Här samlas det för "fulla muggar" så du ska allt få ett lass korkar sen!
  Var rädd om dig nu favvo Anki.
  Ha en riktigt skön Helg!
  Kram o puss i pannan från mig.

  SvaraRadera
 9. Å himmel och pannkaka vilka kylskåpsmagneter!
  Jag måste säga att korktavlan var riktigt läcker.
  Kram

  SvaraRadera
 10. jojo det kommer drickas vin i helgen...så du kan vänta dig korkar från mig..Hoppas jag, men vet ju inte om det är skruvkork..förrän efteråt.-tänker inte på det i affären..Oj vad kylskåpsmagneter du har..va kul..Korktavlan var så snygg..kul idé..inte korkad..ha ha
  Önskar dig en bra helg//Kram Karina

  SvaraRadera
 11. Åh, du milde tid vad med kylskåpsmagneter.
  Korktavlan var "fräck", men om det ska vara äkta korkar till den, så kommer det nog ta sin modiga tid innan du får ihop till en tavla.
  Kram Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Hallå där. Och jag glömde att tacka dig för dom fina orden jag fick för mitt kort. Det är min dotter som har knäppt mig :)
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Var KORKat...inget nytt inlägg ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Har nog aldrig varit någon riktig samlare, inte ens som ung. Tycker det är mindre och mindre vinkorkar -mer kapsyler igen sen köper vi nog oftast bag in box -och då är det ju kört på korkfronten. MEn om jag hittar vet jag vem som vill ha dem!!

  SvaraRadera
 15. Läcker korktavla!! Nu fick jag ett bra tips på vad jag ska göra med mina.
  Korkar - i synnerhet från champagne finns det en del av. Tändsticksaskar handlade det om ett tag. Nu står mortlar högt i kurs! Och kokböcker.
  Det bor en lite ekorre i mig också....
  :-)

  SvaraRadera
 16. Men Djeeeez, va många kylskåpsmagneter!
  Hamster ja, hamstrar gör vi nog alla, fast jag håller mig till det ätbara, haha, bär o svamp kan jag inte sluta hamstra i skogen fast jag har så det räcker o blir över. Men inte går det att hänga på väggen direkt...
  Hoppas ni får en höst utan slit och släp nu när allt börjar bli färdigt på gården. Ni är väl värda att bara ta hand om varandra och mysa nu tycker jag!
  Kramen

  SvaraRadera
 17. Vad bra att jag fick vet för lite nyfiken blev jag allt. Kylskåpsmagneter - en svår allergi jag har. Tur att du gett upp det. =) Men faktiskt så var det snyggare på din bild än de som har någon och sedan hänger upp papper på kylskåpet. Vad har vi anslagstavlor till?

  Jag har förstått att du också samlar på vykort - är det några speciella eller får de se ut hur som helst?

  SvaraRadera