11 maj 2012

Frusterande o sökande

löste vi efter några timmar problemet.
Fru Nilsson skulle ut och fotografera "alla" sina vackra blommor i trädgården "hon inte har" eller förlåt som är oplanerad. Men de blev trubbelens för kortet till kameran var borta:( Om bara en varit hemma i veckan om de bara en enda person i huset som använder karmeran - vem är då skyldig??

Nåja Herr Nilsson hjälpte trots allt till att leta o leta o leta i timmar:) Jag fotograferade senast i förrgår. Alltid "eller vanligen" tar jag upp kortet till datorn, tömmer de och bär ner det till kameran igen".

Den här gången har du nog inte gjort så sa herr Nilsson.
-jag gör alltid så sa jag (för de känns som jag gör så)
Han fann de till slut vid min arbetsdator "där hade jag också letat" ibland tror jag saker har fötter, busar o flyttar på sig när man närmar sig - leker kurragömma. Hummm
Så kom de naturligtvis
- Du gör nog inte alltid så älskling!!
Jo faktiskt varje gång utan då just den här:)

Hur som här är mina blommor:

Den vanligaste blomman på vår gård är denna vackra gula, den passar bra till färgen på huset och det är nog därför den trivs så bra.Jag har dock försökt få den att förstå att den INTE kan växa och bre ut sig som den gör, för då kan jag inte klippa gräset - oh de klippte jag för en vecka sedan, hur ser de ut nu??

Mina rosor som jag satte på slänten för några veckor sedan gillade inte frostnatten som kom samma natt som dom planterades - men de lever..så länge de finns liv, finns de hopp

Herr Nilsson la ju upp ett stenrös till mig "på begäran" för några år sedan. Jag köpte plantor och jag fick planter av Rosa o de växte o var så fint


(Så här såg de ut när
de började. Grannens hus kom väldigt nära, de är mer än 100 meter bort till de, men på fotot
ser de ut som de nästan står i
mitt stenrös:)

MEN sen vet jag inte vad trädgårdsmästaren som skulle sköta de här tog vägen.??
För nu tycker jag de e mest ogräs MEN lite blommor. Jag vet inte redigt vad de heter men de gör inget för jag tilltalar de aldrig med namn ändå.

Blått o gult  - ja minsann, de är kanske för det är hockyVM nu som bara de färgerna på blommor, blommar nu. Jag är helt övertygad om att de finns flera färger som väl tittar upp tids nog:) ur allt ogräs!!

Trevlig helg - de e ju inte så där jätteofta jag finns vid datorn på helgerna, men de händer, så man vet aldrig:)
18 kommentarer:

 1. Förutom maskrosorna så var det en hel del fint :)

  SvaraRadera
 2. Min kamera är nyss hemkommen från Skottland och jag skulle fota körsbärsträdet...men de har nästan blåst bort alla blommor.

  Underbara blommor du visar men inte de där första gula...de klarar man sig utan:).
  Kramis och ha en härlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Ha en skön kväll och fina blommor du bjuder på. kram

  SvaraRadera
 4. :) vad bra att herr Nilsson hittade kortet, de där gulingarna är ju egentligen vackra och växer och frodas gör de utan att man behöver anstränga sig en smul :)
  Sv: jag pratade med J om spegeln men han tycker att vi har speglar så att det räcker :( ingen förståelse för att jag tycker änglaspegeln passar till mina andra änglar liksom
  kramar och en fin helg

  SvaraRadera
 5. Vilken tur ni hittade kortet, eller din man gjorde det!" Visst är det knepigt när saker rör sig och ändrar plats, av sig själv ju..bara så där?? hehe..
  Vackra bilder..t om di gula maskrosorna, är vackra..
  Trevlig helg till dig//Kram Karina

  SvaraRadera
 6. Nämen har du inga nässlor i rabatterna, det som är så fint, och dessutom nyttigt att äta! Rosa får bjuda dig på nässelsoppa så du åtminstone har smakat! Någon maskros har inte ploppat upp hos mig ännu, men gullvivan har jag sett i gräsmattan. Därför får inte maken klippa gräset innan alla gullvivor blommat ut.
  Maskrosvin gjorde ju jag härom året, drickbart men inte värt besväret om du frågar mig!
  Ha en skön helg, vi drar till fjollträsk
  Kram

  SvaraRadera
 7. den som öker ska finna... och det gjorde ju herr nilsson :-)

  hoppas ni får en mysig helg!
  kram

  SvaraRadera
 8. Ja, så är det... ibland leker mina saker också kurragömma :) Så bra att herr Nilsson hittade minneskortet, så vi fick se dina fina blommor :) för visst är de fina - och maskrosor är faktiskt riktigt vackra... som små solar! (fastän i gräsmattan är de inte så kul)
  Ha en bra helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Här skulle jag behöva en trädgårdsmästare, skulle vilja så mycket men tid och ork.. har åtminstone fått ner ett par äppelträd i jorden (ok...mannen då..inte jag)

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att du...harkel...han hittade kameran :)
  Jag förstår dig. Det kan INTE ha varit DU som lagt den där ;)
  För är man säker så är man ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Önskar Dig en trevlig och SKÖN helg! Var rädd om Dig!
  Kram från mig i solen.

  SvaraRadera
 12. Så många inlägg du hunnit göra!!! Är allt en riktig slöfock numera när det gäller att både göra inlägg och besöka er andra.
  Jag tror det finns en liten tomte här i huset som gömmer sakerna jag letar efter. Är alldeles övertygad om det. Hur kan man annars hitta sakerna man letat efter på en genomsökt plats flera timmar senare???
  Ljuvliga maskrosor! Jag tycker så mycket om dessa solar som kommer så tidigt på våren. Sen får andra kalla dom för ogräs så mycket de vill. Här får dom stå kvar, utom i landen!
  Hoppas du får en fin helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 13. Det är så irriterande när man inte hittar saker där man lagt dem. För man vet väl vart man lägger sina saker?! ;)
  Vet du vad? Jg tycker att maskrosor är jättefina!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Du kanske har någon hemma som leker med dig. Härlig tid är de nu med allt som blommar. jag tycker maskrosen är en fin blomma men kanske där den bör vara utanför trädgården.
  Hoppas ni haft en fin helg/kramen

  SvaraRadera
 15. Härliga blommor du har redan ...och härlig läsning.

  Har läst ikapp efter en tids bortavarnade från bloggen

  SvaraRadera
 16. Men nog ser "dammkornet" precis ut som kronan du sålde på Tradera. Det var nog ett omen.
  Den där stenpartikullen kan säkert bli jättefin som rabatt, men det är mycket jobb.
  Jag märker här att ogräset spridit sig enormt. Förra året blev det mesta eftersatt p.g.a. gubbens sjukdom, och nu har jag inte fysisk ork att ställa allt till rätta. Tar en bit varje dag, men tror fasen att ogräset är snabbare.
  Kram

  SvaraRadera
 17. Visst ser man saker som "inte" finns ibland...och om man ser dem så finns de ju..eller..:-)

  Vårat spadtag som vi nu tar gäller vårt växthus som kommer på onsdag. Tror iof inte att vi hinner klart tills dess, men det kommer ju inte försvinna från oss så det kommer nog upp inom sinom tid..:-)

  Kram

  SvaraRadera