15 maj 2012

I söndags bjöd vi grannarna på gammaldags söndagsmiddag.
söndagsstek med grönsaker, sås och potatis och så gjorde jag mig till lite och och bakade små sötisar o godisar till kaffet

De skulle åka till Östersund så jag tänkte de skulle få lite mat innan de for. Så nu är jag häst och kattvakt.

Igår blev en full dag, alltså dagen inte jag. Först så vaknade jag "skittrött" ja jag har varit så trött sista veckan o yr i bollen. Eftersom jag genom livet då och då haft väldigt låg blodvärde, ringde jag VC,  för jag var trött på att va trött helt enkelt. Fick komma dit och kolla värdena. AJ..AJ
jag är van men hoppar alltid till ändå:) dröm om min förvåning när de sa blodvärdet var högt, för högt!!!!!!!!!!!!! Alltså som sämst har jag varit nere på 62 i blodvärde, då fick jag faktiskt lite nytt blod. Nu var de 149 - de säger inte mig någonting men hon sa de var för högt så de blev en tid till farbror doktorn om nån vecka. Oh trött, ja de är jag fortfarande:) och orolig naturligtvis....man ska aldrig googla om sjukdommar:(

Så for jag till mamma och hämtade henne. Hon går på något som heter Café Ale men andra som har samma sjukdom som hon. Men hon vill inte själv - så jag följer alltid med. De flesta har någon anhörig med sig också. Idag var det dragspel och klarinett,
två goa gubbar som spelade all skön musik, inte min musikstil precis men de var trevligt en då och mamma gillade de skarpt, de e huvudsaken. Så var de gofika o snackel back!!

Så for jag hem o lämnade mamma och körde hem till mig. Ut med hundarna och plockade ihop ridkläder, in med hundarna i bilen och så iväg till Moa o Islandshästarna. En blåsig ridtur på Liv - fick mig faktiskt att piggna till lite:) På något konstigt vis blir man alltid pigg och harmonisk när man är med hästar.


På vägen hem fick jag uppleva något jag aldrig upplevt tidigare sedan jag flyttade hit.
Bommarna var nere på E22:an
Det är inte ofta de händer, eftersom de faktiskt inte går några tåg till Köpingen. Eller, nja uppenbarligen gör de ju de ibland:) de var nog godståget till Bruket.

Oh nu - är en ny dag......................fortfarande trött MEN full av hopp o glädje!!!!!!!!!!!!!!!!17 kommentarer:

 1. För högt blodvärde, tänk allt kan man ju ha...
  ja inte allt för Rantafar sa igår att han iallafall inte har förlossningspsykos...
  näe kanske inte d dådå...
  Hoppas iallafall att dom hittar en orsak hos dig...
  Ja men du det ska ju vara bra att umgås med hästar man blir lugn och go...
  ja djur överhuvudtaget gör ju en harmonisk...
  ja inte för Rantafar då som får andnöd.... =(

  Hoppas du piggar på dig av våren...

  Tjingelingen vännen.

  SvaraRadera
 2. Bra att du kollade upp blodvärdet, det är ju liksom kroppens första signal om något håller på att ändra sej i kroppen. Sen får vi hoppas att det inte är något allvarligt, jag ligger alltid rättså högt, men för mej är det ju naturligt. Kommer jag ned mot 100 så kan jag knappt stå på benen...så olika är det!! Men sen när jag läser hur mycket du hinner med på en dag...ja då undrar jag hur resten av kroppen hinner med också!! Milde tid, jag skulle bli stressad för mindre!! Men jag är som Nalle Puh, ibland när jag är ledig så förtar jag mej inte direkt...tiddeli-pom...
  Ha en bra dag vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Oj, kan man ha för HÖGT blodvärde, det hade jag ingen aning om!! Där ser man, nu har jag fått lära mig något nytt idag också:)
  Kram♥

  SvaraRadera
 4. Ja dessa krämpor som kommer och går..HÖGT blodvärde? I mina öron låter det bra mkt bättre än lågt..men jag veeet ju inte?? Hoppas du blir piggare och de hittar vad din trötthet kan bero på..Inget kul att känna sig trött..fast man sover, och sköter sig, känner man sig trött..det är knepigt. Gäller kanske att stressa av, lugna ner hjärnan lite från alla måste, och allt man har lust att göra..KANSKE man inte är, som en ung tjej längre?? :-)
  Önskar dig en bra dag..Kram Karina

  SvaraRadera
 5. För högt blodtryck har jag hört men för högt blodvärde det visste jag inte att man kan ha, jag har då alltid haft lågt blodvärde och väldigt lågt blodtryck, haha läkaren trodde inte det var sant när jag har som en 20 åring! Är ju alltid något att se ut som 20 invändigt när man är 50+ utvändigt!!! Hoppas nu du får ett svar om vad det kan vara! Kram iréne

  SvaraRadera
 6. Ja, inte är det bra med för högt blodvärde heller. Men man kan ju du alltid få bli blodgivare :)

  Hahaha, den hästen var väl för KANON SÖT :))
  Kramen vännen♥

  SvaraRadera
 7. Härligt med go Sönda'middag!
  Vilken underbar Häst :)
  /Kramen från mig!

  SvaraRadera
 8. jag visste inte ens om att man kunde ha för högt blodvärde, tänk
  härlig söndagsmiddag :)
  Sv: nog är jag rädd om mig, jag skulle aldrig kunna göra som den där tanten att jag äter kakor med vanligt socker i och jag äter egentligen inte kakor överhuvudtaget, de här marängerna var ett undantag, jag har haft diabetes-1, alltså inte ålderdiabetes, i många år och MÅSTE ta hand om mig annars kommer följdsjukdomarna som ett brev på posten, det skulle vara som den värsta mardröm för mig
  bamsekramar vännen

  SvaraRadera
 9. Hejsan!

  man brukar säga att blodvärdet hos en vuxen kvinna ska ligga mellan 120-155 så du ligger inom gränsen men något högt. Det behöver inte betyda att du är sjuk. Men jag tror när du får träffa doktorn kommer han att ta ett långtidsvärde där man delar upp blokropparna. Jag hade högt blodvärde på snabb provet men inom marginalerna när man tog ett "riktigt prov"
  Rökar du? Det kan oxå göra tt blodvärdet blir högt...
  Dricker du för lite? Vätskebrist kan ge högt blodvärde...
  Men såklart ska du bli utredd eftersom du känner dig så trött. Har man högt blodvärde så kan det bli aktuellt att medicin behandlas eftersom det finns en risk med blodproppar

  Håller tummarna :-)

  Vilka söta bakverk du bjöd på :-)

  Vad trevligt att det har café stunder med musik & sådant. Vad bra att du har möjlighet att följa med din mamma :-)

  Hoppas du har en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Kan tänka mig det är jobbigt att ha problem med blodvärdet och att du känner dig trött
  Hoppas besöket hos farbror doktorn går bra och att du snart känner dig piggare igen
  kul foto på hästen :-)
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Var med och lämnade av lite blod igår... lite tester innan reumatologremiss. Plus att jag få min "Svanstipp" MR-röntgad.
  Vi får väl se hur det blir med vår lilla tripp, är ju något annat litet som "knackar på" och vill ut i samma veva! :)
  Tänkt på det där ibland om man plötsligt skulle stöta ihop, vi är ju några som inte bor sådär jättelångt ifrån varann och rör oss lite på samma platser emellanåt.. om man skulle känna igen varann?!

  SvaraRadera
 12. Inte roligt att vara så trött. Hoppas nu att det inte är något...
  Oroa dej inte i onödan.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hej hej!
  Ska du hänga på min 2 v utmaning?

  SvaraRadera
 14. Det var inga dåliga godsaker du bakat....så fina och goda de ser ut:) Kanske du var bagare i ditt tidigare liv:)? Fast jag vet inte du kanske är det nu:).

  Härligt så godissugen jag blev nu!
  Kramar om dig

  SvaraRadera
 15. Jag säger som flera andra, visste inte att det var en nackdel att ha högt blodvärde, lågt vet man ju att det inte är så bra (blodbrist).
  Men det är ju bra att din trötthet kollas upp.
  Att träffa hästar är självklart uppiggande. Jag saknar dom emellanåt, men allt arbete och slit man hade med dom, det saknar jag inte.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Som sagt, jag låg på 149, men då var jag rökare så det klassades som ett "falskt" och gav inte upphov till fler spekulationer..:-). Jag låg däremot på 75 när jag hade fått barn och de som såg mig sa att jag hade en tämligen gråblå ton i ansiktet.... Känner mig rätt sliten oxå..;-)

  De kommer nog en bra förklaring snart..:-)

  Kram

  SvaraRadera