13 maj 2012

Var det någon som ville säga nått??

ibland är man med om ganska märkliga saker i livet, saker som igentligen ingen kan förklara. Vi kallar de väl "de övernaturliga" oh de har vi ju mött några gånger här på gården.

En gång fotograferade jag och på bilden dök upp något som inte fanns, ja de passade inte ens in i bilden. Ibland kan man ju få ganska konstiga bilder, med dubbla saker, skuggor o så. Men de jag fångade i min bild har aldrig ens blivit fotograferat. 

Så vad ville de säga. Är det ett budskap?
Fotot tog jag under renoveringen av den gamla huskroppen, en kväll när vi skulle "ta kväll", alltså vi var färdiga för dagen.

Nog ser de ut som en peng.
Men varför är den där? Vill han "Petrus" tala om något för oss? Har han kanske gömt pengar någonstans i huset som han vill vi ska hitta?

Jag föreslog mannen att vi skulle riva igen, att vi kanske missat något, att de kanske ligger en förmögenhet någonstans, kanske någon stock i huset har ett lönnfack som vi inte såg.
Vad tror Ni han sa??

Du är tokig  fullständigt tokig!! De e damm som kommit i bilden.!! Några rivningar blir de inte ens tal om. Trist eller hur??

Nåväl när vi sen började renovera insidan på övervåningen, så fann vi ju faktistk lite pengar bl a en krona som jag nu sålt för mångt mycket mer en vad den var..alltså 1 kr.

Men var de verkligen de han ville säga, ja alltså jag är ju helt övertygad om att bilden vill säga oss något, men jag får nog aldrig veta vad:)  De e ju lite trist, men ganska vanligt med de där övernaturliga:)


18 kommentarer:

 1. Kul liten historia. Är den mystiska personen ner på vägen också endast ett dammkorn eller vet du mera nu? Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag gillar när det är lite mystiskt, ni kanske rent ut bor i ett spökslott med goda andar :)
  Men visst hör och ser man saker i mellanåt, men oftas bara bra saker
  och man behöver inte bli rädd!
  Kramen vännen♥

  SvaraRadera
 3. Du är nog den sortens människa som har ett öppet sinne när det gäller det övernaturliga, det tror då jag stenhårt på!!
  Synd att herrn i huset inte tog dig på allvar, tänk om det finns en förmögenhet där någonstans;)
  Kram♥

  SvaraRadera
 4. Det är ju DEN 1-kronan på bilden :-)

  Jag tror faktiskt på det övernaturliga.. För vissa saker är omöjliga att förklara...

  Hoppas du mår bättre nu?
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det fascinerande och lite kittlande det där med det övernaturliga?? Jag tror det finns så mycket som vi kanske inte ser, och inte heller "vill" se för vi inte riktigt kan tolka det. Tänk om det ligger en förmögenhet gömd i huset...?? Ni kanske ändå inte ska flytta...??
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Du har förmågan att SE, Anki - och möter livet med ett öppet sinne! Med såna egenskaper lär du få vara med om massor av spännande och intressanta saker, och allt som sker kommer dessutom alltid att ha en mening/betydelse. :-)

  Vi var i valet och kvalet om vi skulle åka väster- eller österut i lördags. Valde väster, och det visade sej vara lyckat. Kom ut till Ängelholm ungefär samtidigt som solsken ersatte regn. :-) Men en annan gång lär vi styra mot ostkusten till istället - kanske rent av mot dina trakter.

  Ha en fin start på nya veckan!

  (Och inte för att vara tråkig nu, men när det dyker upp såna där fläckar på mina foton så tar jag fram putstrasan och gnor väck ett intorkat regnstänk eller något annat kladd från linsen! :-D).

  SvaraRadera
 7. Tillfälligheter, öppna sinnen kalla det vad man vill. Visst händer det saker ibland som är svåra att förklara.
  svar; Det ska väl börjas i tid?! Ha, ha ska erkänna att bilderna tog farfar och Moltas på skoj för att visa mig hur fint Moltas gjort!! På riktigt var strålen allt för stark för att hålla..

  SvaraRadera
 8. Intressant. Men läskigt!
  Hoppas att det bara var enkronan "den" menade. Jag menar...vore ju väldigt synd att ni måste riva huset ;)
  Får vi inte veta hur mycket du fick för enkronan? :)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Önskar dig en fin Måndag vännen :)
  Kramen♥

  SvaraRadera
 10. haha men tänk om!! :D Kanske ligger en förmögenhet gömd! :)

  SvaraRadera
 11. jamen...det blir mer spännande och så, när fantasin och tankarna leker..vem vet vem vet? kanske det var så, ett tecken??..
  Kram Karina

  SvaraRadera
 12. det var kanske något som någon ville tala om för dig, vem vet?
  Sv: nej, inte var det lönt att försöka sig på att laga laptopen, den hade sina år på nacken
  kramar

  SvaraRadera
 13. Förstår inte fortfarande att du vågade sälja kronan...
  den hörde nog till huset av något skäl som du nu inte får veta...
  jag är ju så vidskeplig att jag nog inte ens hade vågat röra en peng jag hittat i ett gammalt hus...
  men det är ju jag det... =D =D

  Tjingelingen vännen.

  SvaraRadera
 14. Svar: Kullen, och Kullaberg, är ett naturreservat utanför Mölle - och det i sin tur ligger på Skånes nordvästra kust. Nånstans mellan Helsningborg och Ängelholm. :-)

  SvaraRadera
 15. Oj det där ser spännande ut! Dumt att sälja... tänk om nya ägaren hittar förmögenheten ;)
  Och Ankii, min vän, det är klart jag hälsar på om vi kommer åt ditt håll :)
  Kram!

  SvaraRadera