25 september 2014

Fel sida på hålen..........

Ett gott råd , jag borde gett mig själv.

-Läs alltid hela instruktionen innan du börjar montera. 

Jag var på Ikea här om dagen. De var några små detaljer som behövdes
nu när vi gjort/gör i ordning i hall o kök. Framför allt en ny hatthylla.

När man är på Ikea är det stor risk att man köper något man INTE behövde köpa.  Så hände mig denna gång. Fast jag inte behövde köpte jag  en ny pall. Jag klättrar omkring rätt mycket i mitt hem, som aporna fast jag behöver pall för att lyckas. Jag hade en,  men den har fått vara med om så mycket annat än att bara vara pall :)  

Den började sitt liv hos oss på gården, i mitt stora skafferi (gud vad jag saknar de) och där fick den samma färg som väggarna, sen fick den vara med på lite andra målningar, ja den hängde med på de mesta så!!!  jag tyckte inte den passade in längre, dess skönhet hade gjort sitt liksom , de var billigare att köpa en ny än att renovera den. Den får flytta ut i garaget nu, ibland behöver man ju klättra där också. 

Som alla vet, köper man de mesta idag o monterat. Jag vill inte belasta min stackars älskling med monteringsarbete nu oxå, han har haft tillräckligt ändå när han kommit hem från jobbet. 

Så jag fixar de själv MEN JAG LÄSTE INTE HELA INSTRUKTIONEN :(

 jag kollade hur delarna skulle sitta (nja de såg jag utan instruktion) 
jag kollade så alla skruv o annat smått var med
Allt så bra ut så jag moderate ihop den ganska snabbt 
SEN SÅG JAG DET....HÅLEN....hålen på utsidan av benen...........då grät jag, skrattade svor en liten remsa "jätteliten"  (jag är lite känslig nu, nej jag erkänner, jag är väldigt känslig nu)
HÅLEN skulle ju vara på insidan av benen till fäste för fotsteget :( 

Plocka isär!!
börja om från början!!
 Nu gick de jättefort, jag visst ju precis hur allt skulle sitta, allt på sin plats, så även hålen. 
Så var min pall BEKVÄM klar att använda :)

Ett gott råd: LÄS ALLTID HELA INSTRUKTIONEN :) och köper ni en BEKVÄM pall , bara säg till så hjälper jag Er att montera den - jag är proffs!"!!!! 

Idag ska jag montera hatthyllan - MEN  först ska jag läsa HELA instruktionen :) 16 kommentarer:

 1. En sån pall fick jag montera när jag gjorde en försäkringsmedicinsk utredning via fk PÅ TID!!! Man skulle ju se om "idioten=jag" kunde följa instruktioner o prestera på tid... Till saken hör att jag inte kan dra åt skruvars så hårt.... Är svag i nyporna Nu känner jag jag tveksam om du verkligen R arbetsför ;-) haha

  Snygg blev ju pallen iaf. :-)
  Kram ❤️

  SvaraRadera
 2. Här är en som alltid läser instruktionen innan. Men vad gör det när hålen är felborrade. Satte upp en garderob med många delar och när jag skulle hänga på dörren var hålen för gångjärnen på olika höjd på dörr och skåp.

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Kan väl säga som så att jag tittar på instruktionen, men jag förstår den liksom aldrig om man säger så. Monterade ihop ett 1,50 högt CD-ställ en gång... ja, fick skruva isär det igen och lät maken ta över.

  Så om jag någonsin behöver en pall, köper jag en färdigmonterad variant. Annars återkommer jag gärna;-)

  SvaraRadera
 4. Ja det är verkligen viktigt :P

  SV: Vad gullig du är och håller med dig, själv får jag ge bort massa kakor om man inte ska få värsta sockerkiken :P hihi

  Kram på dig !

  SvaraRadera
 5. Å.....så irriterande att måsta göra om!
  Men den blev jättefin!

  Sv. nä, lilla Bea är sonens hund som vi sköter om ibland när det krockar med deras jobb.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Det där är ju nästan ett litet manligt drag, att inte läsa instruktionerna först...!! Mannen i huset gör precis som du, och jag ska väl erkänna, jag skummar mest igenom för att jag då TROR att jag har koll på läget. Snygg pall blev det iallafall till slut!! Sen förstod jag, efter att ha läst din kommentar hos mej, att energin du har, ja den är ett sätt att hantera vardagen. Så jag ska inte vara avundsjuk...Hoppas det löser sig för dej, att inte veta något om jobb är en stor oroshärd, det tär. Det är bättre att ha ett jobb att gå till och då längta hem, än tvärtom. Jag vet...
  Idag prövas jag som djurvän...ytterligare en flock med tranor har landat på ängen alldeles här utanför. Vilket liv...och vilket jobb Zambo har med att hålla koll på alla!! Måtte de flytta snart...
  Ha en riktigt skön helg vännen och var rädd om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Mm...Men fin blev den ♡ ..
  Själv köpte jag för x antal år sedan en sekretär & vet du.....Instuktionspapper fanns INGA - Tror du jag slet hm...Jaaa Om hihi men fin blev den ;)

  /Fredagskram

  SvaraRadera
 8. Det var ett gott råd!
  Det är också lätt att man får några delar eller skruvar över...

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 9. Jag har gjort precis samma fadäs! Så irriterad man blir på sig själv då...Så numera kollar jag allt och läser allt FÖRE montering. Kramiz

  SvaraRadera
 10. Gör om gör rätt, brukar min Gubbe säga till mig ;)
  Att man aldrig lär sig...
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jag är ju man..läser inte instruktionsböcker och sådant trams ;)

  Därav anledningen till att min fru sköter sådana ting....mindre svordomar i lägenheten då. ;)

  Ha de bäst.

  SvaraRadera
 12. Oj så man känner igen sig där. Visst Äre konstigt att ALLTID då man är på Ikea så hoppar nåt oväntat ner i kundvagnen. Ut kommer man med minst 1 pryl utöver det andra man skulle ha.
  Jag är jättedålig att montera Ikea saker . En kattastrof är jag. Otålig åxo.
  Ha nu en riktig skön och ny vecka.
  Kramkram.

  SvaraRadera
 13. Ang nagelönskningen ;-)
  Bara att beställa tid få "geleförstärkning" av den egna nageln. Då lägger man på ett lager gele som får härda så blir den egna nageln hårdare & blankare.

  Ha en fin måndag!
  *nu kör vi*
  Kram

  SvaraRadera
 14. Har en man i huset som vägrar läsa instruktionerna men jag är desto bättre (tror jag).
  Ha en fin kväll och början på denna nya vecka.
  Kramen

  SvaraRadera
 15. Hej, här har du en som inte varit på Ikea på tjugo år...och pallen min, den är helt i plast! Haha, visst skulle jag kunna shoppa loss om jag hade slantar till det, men det är inte högprioriterat med möbelinköp i pörtet.
  Nu börjar Dicte, måste rusa till tevefåtöljen, kram på dej

  SvaraRadera
 16. Vi kommer snart också att vara proffs på att montera ihop IKEA-saker. :-) Har en sto-o-o-or hög platta paket att ta i tu med.

  SvaraRadera