18 september 2018

Beslut o ingenting
Jag tänker då och då att jag måste bättra mig och underhålla min blogg mer.
Men tiden o orken räcker inta alltid till, man har lite annat när man kommer hem från jobbet o vipps är det läggdax. 

Men jag vill ju så gärna skriva, älskar att skriva. Sitter mycket vid datorn på jobbet också, men där har jag inte tid eller lov att syssla med bloggen. Nä de skulle nog inte vara populärt om jag bloggade istället för jobbade 😊

Då och då tänker jag att jag lägger ner bloggen, jag hinner ändå aldrig med den. De flesta man följt och var följd av har slutat blogga, så varför hålla på. Jo en del är ju kvar och så är de ju så kul. Så nej stänga vill jag inte- de vore inget bra beslut. Jag stannar och nöjer med att skriva när jag har tid för lust har jag alltid.

Sommaren håller i sig och det är skönt. 

Idag har vi haft 25 grader. Inget att klaga på.
När jag var yngre gillade jag alla årstider, tyckte de var skönt att de varierade så att säga. Nu har jag nog växt ifrån det, för nu skulle jag gärna ha vår och sommar året runt. Eftersom de blivit så börjar jag förstå varför folk som har möjlighet gärna åker utomlands halva året när de går i pension.

Man gillar värmen bäst när man blir äldre, ja om man nu inte gillat den hela livet utan varit som jag – gillat variation.

Jag tillhör inte dom som flyttar utomlands, de har jag svårt att tänka mig. Men i och för sig sa jag som ung att jag aldrig skulle flytta från Kalmar – oh vad hände. Flyttade redan som 18-åring. Saker o ting, känslor och möjligheter förändras.
Så vem vet vad man hittar på om man får leva tills man går i pension. De är ju inget man kan ta för givet.

10 kommentarer:

 1. Nä, flytta utomlands vill jag inte. Jag gillar vår och sommar, men vem vet hur trist det vore att ha det alltid?
  Jag bloggar också bara när jag vill och kan!

  SvaraRadera
 2. Vad gäller bloggandet så är du ju en "äkta periodare". Förstår dig, samtidigt som jag - nu när jag blickar tillbaka - inte hajar att jag la upp ett inlägg per dag trots att jag jobbade heltid.

  Gillar ju också att skriva och fota, så då hann jag med. Det gör jag ju nu också såklart. Som pensionär har man ju ändrat dygnsrytmen, å man behöver inte gå upp "mitt i natten" längre. Vänta bara tills du kommer dit. Livet är underbart som panschis;-)
  Bra att du vill fortsätta blogga när du känner för det. Bloggande ska vara roligt, inte ett tvång, för då blir det bara fel.

  Att flytta permanent till sydligare breddgrader vill jag inte. Däremot har vi ju de senaste X åren varit på långsemester i Spanien för att undvika kalla och mörka höstar/vintrar. Nåt jag absolut kan rekommendera. Älskar sol och värme, vilket vi i år verkligen har fått känna på här hemma. Love it:-)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar alla årstider, men höst och vinter är mina favoriter.
  Mer myskänslor då.
  Dessutom har jag problem med värme och denna sommar har varit hemskt.
  Jag är ...tant lagom, kan man säga. :)

  Kram !

  SvaraRadera
 4. Jag blev lite orolig ett tag - skönt att du inte lägger ner bloggen! Blir så glad när jag ser att du gjort ett nytt inlägg!
  Jag som älskar hösten kan absolut inte tänka mig att flytta utomlands - jag gillar våra årstidsväxlingar, men som sagt - hösten är min bästa tid :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det många som har lagt ned sina bloggar och det är tråkigt när favoriter slutar. Själv har jag dragit ned rejält på inläggen också, men har åtminstone ett inlägg om dan. Precis som du så älskar jag att skriva!
  Sen är det ju himla bra att ha en dagbok också att gå tillbaks till när man funderar över vad man har gjort och vad som hände ;-)

  Kul att du fortsätter! Sen är det ju upp till var och en hur ofta man vill och orkar uppdatera :-)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker också om att det finns olika slag av årstider, fast för mig är sommaren ingen favorit, hellre höst och vinter, men, vi människor är olika och bra är det.
  Bra ordspråk och tänkvärt.
  Jag har också många gånger tänkt sluta att blogga, det blir längre och längre mellan varven verkar det som, och, som du skriver, så många har slutat med sitt bloggande. De man kanske har följt och tyckt om att läsa hos har bara försvunnit. Inte trevlig. Men livet far ju fram olika med oss alla.
  Må bra och trevligt att få läsa hos dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag brukar tidsinställa ett inlägg under lunchen när jag arbetar så det är ju inte riktigt på arbetstid och nu har jag tagit mig en liten rast för det var jag värd ;)

  SvaraRadera
 8. Va va va? Att man som äldre skulle gilla värmen bättre???Tvärtom kära vän, tvärtom! Varmt o skönt okej men som denna sommar, nä, inte bara jag som tyckt att värmen varit riktigt jobbig. Jag blir mer vintermänniska ju äldre jag blir, men okej, jag är ju motvallskäring. Förstår dig fullt angående bloggen. Jag har väl ibland mest ingen lust alls, tid har ju jag så det kan jag inte skylla på. Jag har märkt att när jag inte skrivit på några dagar är det svårare att ta tag i det igen. Det löper bäst när jag har det som en dagsrutin. Men ibland har man inget att säga...eller ingen lust. Så jag tycker att du gör som förut, skriver när du hinner och kan. Jag tittar in hos dig en gång i veckan, när jag går igenom listan på skyltare. Nu hade du inga skyltar denna vecka, men jag hittade ju ett oläst inlägg ändå. Kram du härliga sommartjej

  SvaraRadera
 9. Jo...är ju inte så aktiv hos mig heller men lägga ner? Nä...aldrig mer..lade ner en för många år sedan men kunde inte hålla mig ifrån bloggandet.

  Gillar ju att skriva jag med...egentligen.

  Kan nog tänka mig att flytta till kanarieöarna och jobba i turistbranchen där...den växer tydligen ännu där borta...helt otroligt.

  Men vi får väl se...ha det bäst.

  SvaraRadera
 10. Har samma problem ibland får jag ryck och skriver, sen kan det dröja tills nästa gång.
  Skulle heller inte flytta utomlands, men har en kollega som just gått i pension, spännande, känns som en ny fas i livet. Hoppas man får vara pigg.
  Sommar värme är det bästa, nu får man uthärda,ljus, mys hjälper upp det hela.. Ha det bra och stor kraam

  SvaraRadera