14 juli 2010

Igår fick jag ÄNTLIGEN mitt vatten inkopplat i stallet. Väntetiden har berott på "den enda hantverkar" vi måste utnyttja i vårt bygge, han gör sånt som vi inte får, nämligen kopplan elektricitet. Den gamla brunnen får äntligen tjäna sitt syfte igen.

Jo jag skulle måla den där pumpen som pryder brunnen så vackert, det står lite långt ner på listan just nu bara. Dessutom kan jag inte bestämma om jag ska ha den grön som den alltid varit eller om jag ska ändra färg till svart. Jag tycker inte redigt den där gröna färgen passar in till huset....men samtidigt tycker jag den bör behålla sin ursprungliga färg. Vad tycker Ni?!?  Hur hade Ni gjort?!? 

Eftersom den här brunnen sattes ur bruk på 70-talet när den nya brunnen borrades så måste vi lämna in vattenprov innan hästarna får smaka. Men det ser väldigt fint ut o har ingen lukt. Jag testade det i går och vattnade häcken, häcken som tar mycket stryk i hettan. Får nog lov o vattna den varje kväll nu tills regnet kommer, för nån gång kommer det väl regn igen får man hoppas.

På tal om hästar.............jag stod inte ut redigt med att se dem vifta, slå och fara illa av flugor o annat flugfä så jag köpte dom var sitt flugtäcke. Pärla hon gillar sitt
(även om hon ser en aning sur ut)
Torsten däremot, han slet sitt i bitar på ett dygn. Han är en redig odåga den grabben, vet inte hur han lyckas med allt han företar sig.

Igår gjorde jag något extra för att hålla värmen. Jag körde av "de som någon gång ska bli en trädgård" med röjsågen. Inte varmt alls.......!!! Man är väl dum på riktigt, men ibland står jag helt enkelt inte ut med att se oredan - oh då gör jag en snabb manöver "innan jag ångrar mig" Ingen vacker syn................

Nu ser det betydligt bättre ut. Jag svalkade mig med en iskall dusch "nåja varjefall 28 g kallt vatten" och en
tillsammans med härliga saftiga

Nu kommer Angelica, hon och jag ska tillbringa några timmar ute i landan nu!!!
Ha en underbar dag ALLA.8 kommentarer:

 1. din torsten är nog som min Tintin (hunden) han lyckas bita sönder leksak efter leksak,, är det för att dom är killar tro? :)

  varmt är det, jag skulle ha kört lite med röjen jag med men det är på tok för hett, väntar tills det blir lite svalare eller regnväder :) inget som brådskar...

  måste vara skön med flugtäcke så dom slipper dom värsta betten.. :-) och det tycker nog häst damen skulle jag tro även om hon ser lite butter ut på bilden...

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 2. Vi hade en grön pump som vi målade svart....men det blev jättebra! Jag tycker att du ska måla den svart!
  Har just badat för 3 gången idag i min lilla badbalja. Den svalkande effekten är sisådär men jag gillar att plaska runt ändå ;)

  SvaraRadera
 3. Hmmm...du det är klurigt det där med färg..men jag håller på Mrs C..svart..det blir bra..jaaaa stackars hästarna med alla flugor..Torsten är en liten buse han..

  Anki du skulle ha sett mig i hästhagen på Gotland..jag fick span på några orkidéer där några hästar gick o betade..hmm tänkte jag det kan väl inte vara så farligt att knalla in där..hjäääälp..alla fyra hästarna kom sättande och ville typ stå helt tätt intill mig..jag for över staketet med rekordfart :) mannen skrattade så han tjöt..:)

  SvaraRadera
 4. Hej & hå vad Anki alltid flänger på!! :-D

  Mulet här idag, så kanske är det det hos dej också - och att det rent av kan bli lite regn fram på dagen!? För nog behövs det - och mycket!!!

  Hoppas vattenprovet var okej! Och beträffande färgen på pumpen... Passar inte grönt så ska du givetvis måla den ROSA i stället! ;-)

  Idag har jag förresten ett "mode-reportage" i min blogg, med bild på just rosa färgmatchning på alla möjliga (och omöjliga??) vis. :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Hej ! Varför ska Du måla över, den ser gammal och fin ut som den är, tycker jag.En genomskinlig lack i så fall.Ska bli kul att se sedan vad Du gör, om Du tar ett nytt foto på den.Nu är det upp till Dig att bestämma. Ha det så bra i sommarvärmen.kram Mi

  SvaraRadera
 6. hihi... står med precis samma "problem"...vi har en sådan pump ovh den är grön...men ska jag måla om den svart, det är den stora frågan just nu..!!!

  Ha en go dag.

  Kramizar Anne

  SvaraRadera
 7. Och jag som tyckte att pumpen skulle vara i grönt...var visst ensam om det! :)
  Vad skönt med flugtäcke!
  kram

  SvaraRadera
 8. Hej på dej!

  Du gissar så bra - och så rätt! För visst är det Vimmerby de ska till. :-) Tror de är 10 stycken totalt som ska dit ihop, så de får det säkert kul.

  Jo, gullregn är giftiga - fröna, om jag inte missminner mej. Fast jag undrar om det inte har odlats fram nån variant nu som är steril (och därför inte får några frön!) som man helt riskfritt kan ha i sin trädgård. Den jag fotade växer på en ödetomt strax här intill...

  Trevlig helg! :-)

  SvaraRadera