16 juli 2010

Så var det fredag igen och idag har vi lite svalare och bara sol ibland.Jag har stått i mitt målarspann några dagar från och till där inte solen varit.

Jag målar lite dörrfoder o sånt där kul. Men de slog mig att när man ska måla golv, kan man köper ulliga, gulliga morgontoffler, Ni vet typ sånna som föreställer djur. Så ställer man sig i målarpyttsen så tofflorna blir fulla av färg sen går man bara omkring, vipps har man målat golv!!

Jag är lite smått stolt nu...jaha tänker Du. Varför det??
Jo för jag har lyckast fotografera lite småflugfä, och inte nog med det, jag blev nöjd med bilderna. ""Inte de minsta påverkad av bloggomgivningen som tar så mycket fina kort på sånt.""

Vi har en liten söt gräshoppa som ofta hälsar på


En vacker fjäril satt på dörren idag när jag skulle måla runt där, otroligt vacker färg. Men fråga mig inte vad det är för något - de har jag inte en susning om.


Kanske är det en "gräsfjäril" . Så kom en geting som hade någon form av morgongymnastik
Men så finns ju de här fö### blinningarna.
OBS!! LÅNAD BILDDe har bitit mig i ett kör när jag målat. Fega kräk som anfaller när man inte kan försvara sig.
Oh jösses så ont de gör. Igår bet en mig i örat - de växte till dubble storlek nästan o blev stenhårt...ja jag hade jätteont hela dagen...."stackas mig".  Trots min höga ålder kan jag säga att det är första gången i hela mitt liv som jag blivit biten av sånna. Otäcka kräk!!!

Alla pratar om regn o åska tills i morgon. Men enligt vår lilla lokala väderkarata ska inget komma här. Just i morgon vill jag igentligen inte ha regn för vi får hit kompisar över helgen o då är de gott att kunna sitta ute och äta o så. MEN vi behöver regn...massor...beteshagarna torkar igen fullständigt o skördar går åt pipan. Så okey!! jag äter gärna inne bara de blir regn!!

Nu när alla pratar om "hur varmt det är ute" hur folk suckar o våndas ja då kan man inte låta bli att tänka på hur det lät i vintras när vi hade snorkallt o massor av snö!! Är vi någonsin nöjda tros?

Nu ska Ni får se lite nya knoppar på min Astrid ute i krukorna. De blommar för fullt men det kommer oxå massor av nya knoppar. Så vacker hon är lilla Astrid.


16 kommentarer:

 1. men du behöver inte vara avundsjuk på andras bilder, du lyckades ju :-) gräshoppan är en sort vårtbitare, rekommenderar att du inte tar den i handen då dom kan nypas rejält. Men super vackra är dom, jag älskar gräshoppor... :)

  fjärilen är nog en Dagsfjärilsmätare men det är svårt med fjärilar för det finns så många :) den hör i såna fall till nattfjärils gruppen.

  ja bromsarna är hopplösa, hittills har det bara kliat på mina bett, sluppit svullnad hittills, :-)

  torrt här med, vi fick lite regn i går kävll men behöver mer.. nä, vi är nog aldrig nöjda oavsett väder, jag gillar inte hetta, då har jag hellre kyligt :) men skönt är det förstås med värme, men lite mer lagom..

  ha en skön helg du med

  SvaraRadera
 2. Snygg där i hinken!! Ja de där bitflugorna finns här med!! Fått två bett idag..de lär man få ha ont av länge..

  SvaraRadera
 3. Hm...skrev nyss en lång kommentar hos dig...och tror den försvann! Jag glömde nämna då om din Astrid...sååå fin!
  Dina övriga foton är jättefina! Och skydden på hästarna behövs, du får prata förstånd med han som inte vill!
  Kramen igen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 4. Hej Fru Nilsson.
  Nabokäringa är här.
  Tittar in lite snabbt bara för att säga att allt är under kontroll.
  Så du vet att jag lever i alla fall.

  Bilköp, kylskåpsköp och annat har varit lite tufft här, men nu börjar vi komma i vater igen.

  Hör av mig snart igen.
  Kramen Synnöve.

  Hälsa gubben :D

  SvaraRadera
 5. Tummen upp för dina insektsbilder - visst är det KUL att jaga dem med kameran!? :-) Blinningarna däremot är det kanske bäst att slå ihjäl först... De är verkligen hemska till att bitas!! :-(

  Jag hade räknat med att få slåss med mygg och knott ikväll, för jag fick för mej att gå till skogs och plocka lite blåbär. Men det blåste lite, så det fanns faktiskt inga såna flygfän där och förstörde nöjet för mej. Så jag kunde plocka och plocka och plocka i godan ro... :-) Fick nog ihop nästan 3 dl!!! ;-) Vilket slit för så lite egentligen - men gott är det ju. :-)~

  Mmmm, vi får se var nån stans det där utlovade ovädret i morgon kommer att dra fram nånstans...

  Trevlig helg! :-)

  SvaraRadera
 6. Kul bild med dig i målarspannen :-)
  och vilka fina foton du tagit på gräshoppan, och på den söta fjärilen och även getingen..
  Det låter verkligen jobbigt med bromsarna ( blinningarna )
  Kommer ihåg somrarna uppe i Norrland när jag växte upp, och vi blev ofta bitna av dem.
  och det gjorde ont !!
  Har också hört att det ska komma regn och åska imorgon,
  och har faktiskt inget emot det...
  det är så varmt och kvavt nu och det behövs regn och för naturen.
  Ha det så gott
  kram

  SvaraRadera
 7. Anki i målarspannen.......vad du hittar på! Men du blinningar eller blinnknaggar som vi säger här lokalt......kan dom inte driva en till vansinne eller? Jooo, Aj!
  Trevlig helg på sig lilla frun ;)

  SvaraRadera
 8. Va söt du är i målarburken, hihi! Målade inte Pippi Långstrump med skorna`? Eller nej jag tror hon bara skurade golven...
  Lite Pippi-aktig är du väl allt eller hur?
  Blinningar ja, vi kallar dom broms eller hästflugor, skitsamma, lika otäcka hur som helst. Nära hästar trivs dom, liksom vid vatten. Dom kan surra och bits gärna när man simmar, blää
  Jag har nog insektsallergi jag, mina bett svullnar först nästa dag och sen har jag dem kvar i en vecka, kliande som attan! Nu har jag köpt Kestin tror jag det hette, ska prova nästa gång jag är ute i Guds natur.
  Läste på FB att ni får gäster, ha nu en trevlig helg, här vart det inte så muntert, Hasse har fått åka i ilfart till Stockholm, svärmor är dålig...
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder och inte visste jag att det finns så stora målarburkar men helt klart praktiskt,här har det vräkt ner regn sen 11 tiden men nu är det sol och fint igen,nu har min semester börjat så det gäller att solen är framme varje dag och lite regn på nätterna är optimalt,ska bli gott att kunna träffa Ella varje dag och hitta på något kul.Ha de bra i burken,

  SvaraRadera
 10. Hittade en kommentar till om framtiden och klart vi färgar håret och lyssnar på Alice Cooper,Six Pistols mm,hälsa punkartjejen att hon ska bära sin stil med stolthet.

  SvaraRadera
 11. Go´morron!

  Hoppas du/ni hade lika fint kvällsväder igår som vad jag hade där jag befann mej. :-)

  Nä, jag har aldrig försökt fota blixtar. De syns sällan som blixtar här i skogen, utan oftast bara som ett ljussken. Men om man nån gång befann sej vid öppet vatten under ett åskoväder skulle det ju vara kul att pröva - och säkert ursvårt att lyckas! :-D

  SvaraRadera
 12. Så jättefina bilder du fått till och jag älskar den där du står i hinken ;))
  Bremsen (som vi kallar bromsen) är ett otyg. De surrar runt, runt och till slut så har de tagit ett fast grepp och bitit en. Usch!
  Jag klagar aldrig på vädret!! Varken på vintern eller på sommaren! Men nog skulle växerna behöva lite regn nu... :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. underbara kort du visar upp.. Tycker du ser lite blek ut ha ha där du står i spannen.. Kände du närheten av mig är ju nästan i dina trakter.. Återkommer med mer exakt possition senare.. hi hi. kram på dig

  SvaraRadera
 14. Fina foton, speciellt det där du står i spannen hihi... VIlken vacker fjäril, nästan lite svagt turkos? Har inte sett en sådan förut. Hoppas målningen går bra, de där fläckflugorna är rysliga! Kramiz

  SvaraRadera
 15. Svar: Nä, de var bara uppe i Vimmerby som publik - och bland annat skulle de se hur det gick för tjommen som köpte den där Peugeot-Saaben som sonen byggde (och alltså sålde). Den överlevde sina heat! :-D Fast någon vinnarbil var det väl inte... Men kul ändå att den höll för påfrestningarna! :-)

  SvaraRadera
 16. Det har gått åt mycket färg ser jag =). Du passar riktgt bra i den där målarburken, född till målare.

  Jag håller med om att du lyckats bra med dina insektsbilder däremot tycker jag att det ser ut att biet ligger och ber mot Mecka, bara bönemattan som saknas.

  Jag har inte klagat på vädret en gång i sommar -säkert och kommer inte att göra det, lovar. Jag bestämde mig för det efter vintern som var.

  SvaraRadera