28 juli 2010

Jo!! När det regnade i helgen, då körde jag/vi operation rens o städ i ladan.  Där har sannerligen ingen gjort ett handtag i städning eller rengörings de senaste 20 åren.  Inte så kul att röja upp o städa efter andra men köper man en ödegård o ger sig in i leken får man den tåla. Inget gnäll, bara städa o var snäll!!!

      

Ibland när jag står här ute på gårdsplan och ser mig omkring. Ser allt jobb som återstår så tänker jag o säger - herre jösses vad mycket vi ändå gjort. Man blundar o minns hur det såg ut, tittar igen o ser vad förändrat det är. 

Igentligen låg väl inte ladan i fas att göra nu, men nu behövs den.
Vi ska inte köpa         


eller........ inte några fler djur alls.

Men jag ska ha LOPPIS. Dax att rena ut vad vi ska ha själva o göra oss av med det andra. Hur lätt är det inte att bara samla på sig.   Sedan ska halv ladan göras om till verkstad.

De finns alltid någon som vill ha det vi själva inte längre behöver!!
är LOPPIS perfekt. (måste hinna innan sommaren är slut)

Dax att återgå till arbetsställning!! Ha en fortsatt härlig vecka, på återseende!!!

16 kommentarer:

 1. Jag hade ett par sådana sandaler på mig när jag var i Italien 1985, en million år sedan ungefär. Undra vart de tog vägen...

  Det hade varit roligt att gå på din loppis.

  Kramizar Anne

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också behöva ha en loppis....men det blir nog inte den här sommaren heller ;)

  SvaraRadera
 3. Vi har ju också rensat på ett ställe i sommar och där föreslog jag att han som ägde det mesta kunde starta en loppis i sin lada - chans att tjäna lite för även om det inte är skräp så går det inte att samla, samla och samla.

  Det är kul och framförallt skönt när man ser ett resultat och jag kan förstå din känsla med ert köp av gård, måste vara underbart.

  SvaraRadera
 4. ja det är loppisar lite var stans nu för tiden :) du hinner säkert få till det innan sommaren är över...

  ja inte kul att städa och röja efter andra men är som du säger, köper man öde hus så får man en hel del med på köpet :)

  ha det fint i städningen.......

  SvaraRadera
 5. Hejsan och välkommen till Tant Björn
  Loppis skulle jag också behöva ha, fasen va grejer man samlar på sig...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hittade hit via annan sida, trevligt! Så fina hunder o hästar du har, gilla :-) Här tittar jag nog in mera :-) Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 7. Här har med städats, men uppepå där vi rensar ut min pappas grejer.. Mycket är det som bara förvarats där i de dryga 20 år han bott hos sin Maj.. fattar inte att ett rum och två garderober förvisso kan rymma så mycket.

  SvaraRadera
 8. Jaa massage är gott, men healing tycker jag absolut att du ska prova.. Den ger ett inre lugn och extra energi, och det är så skönt att få.... fin dag ösnkar jag dig! Kramiz

  SvaraRadera
 9. Hej hopp vännen!!
  Ja, loppisar är riktigt kul =) Man kan göra fin fina fynd =) Jag har själv funderat länge på att öppna en loppis, men det slutade med att jag skänkte allt mitt till en annan lokal loppis =)

  Tack söta för din hälsning! Ja, till hösten blir det nog lite mer skriverier på bloggarna runt om =)

  Hoppas du mår bra & att du haft en skön skommar! Jag är inne på min sista semestervecka nu..på gott & ont.

  Lämnade den lille voven igår & det känns sååå ortroligt tomt..snyft.. jag saknar honom mycket mer än jag trodde jag skulle göra...jobbigt!! Men vi ska träffa honom nästa vecka =)

  Ha det gott vännen & lycka till med loppisen!!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 10. Hej-Hej!

  Idag kan jag inte hålla mej borta från bloggen längre! ;-)

  Städar vanligt här hemma idag. Det blir aldrig så noga gjort om somrarna - ute flyttar lixom in!? Men nu får "det stampade jordgolvet" flytta ut igen! :-D Ska ha gäster här till helgen och då ska åtminstone deras rum vara skinande rent. :-)

  SvaraRadera
 11. Vi passerade Mönsterås på hemvägen igår - vilket väl i och för sej får sägas va´ en omväg... Men dottern ville prompt bli skjutsad till Kalmar, för att därifrån ta en buss till Öland/Borgholm där pojkvännen befinner sej... Så så fick det bli! :-) Vi kom norr ifrån, så Trelleborg var inte rätt! ;-)

  SvaraRadera
 12. Svar: Ja, det var ju illa att vi missade kaffet - men för husfridens skull fick vi se till att dottern inte missade bussen! ;-) En annan gång så!!! :-)

  Nu googlade jag på Nybostrands camping, men den är ju nästan 3 gånger så stor som den vi var på! :-D

  SvaraRadera
 13. Här får jag lite "hemlängtan" det nämns lite orter som jag inte varit i sedan mina Mamma sålde villan i Vånevik -85,då Pappa gick bort -83.Det enda som finns kvar är min Småländska dialekt, jag växte upp i Vetlanda.Men det har jag säkert skrivit om förut.Har alltid gillat loppis,då köper jag smålampor och småmattor, för att inreda min tvåa lite mysigare.Har inte varit på någon på flera år, måste ju finna häromkring, men bil krävs.Har ingen,inte ens en cykel,för mitt balanssinne är kaputt.Jag var på bröllopsresa 1970 i Borgholm. såg att AnnaKK varit där.Ni tittar väl på Hasse Broms skärgårdsbilder från Ostkustens Pärla.Jag skrev en eloge i Barometerns Facebooksida.för Hasse.B. Hoppas han inte tog illa upp, för jag får varningstext när jag ska gå in på hans blogg. Ha´det så bra bland djuren. Kram Mi

  SvaraRadera
 14. Loppis är bra, då man vill sortera ut lite ur sitt liv:)
  Måste vara helt underförbart att få bo som ni gör.. trots en massa jobb, men det är väl det som är livet.. man väljer ju många gånger själv:)
  Härligt Ankie.
  Kram till dig o djuren:)

  SvaraRadera
 15. Gott att ni har fullt upp om ni vill men tror nog allt är ganska mysigt hos er ändå,måste va kul att ha en massa djur och bara gå runt o gossa med dom,har alltid varit min dröm att va bonde men livet ville annat så får va nöjd med mitt byggarliv och lycka till med loppisen.

  SvaraRadera
 16. Bra idé att ha loppis ;o)
  Lycka till med den !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  SvaraRadera