Pages

31 mars 2010

Men de var inte meninge...att väcka nyfikenhet..!!

Bråda tider...en gör man de och en gör man de och idag har vi handlat. Ja vi har varit i Köpingen och påskhandlat. Där var de någon som putsade fönsterna inför påsk.

En annan arbetade o målade. Det är ganska skönt att se andra jobbar när man är ledig själv. Eller hur?

Vet Ni vad jag hittade. Ja precis ROSA kycklingar. Tror Ni jag köpte dom?
Klart jag gjorde - jag bara föll pladdask o vipps låg de i vår vagn!!
















Idag öppnade ett nytt spelcafé i Köpingen så vi passade på att besöka det. Det var fler än vi som tänkt tanken - proppfullt med folk. Men vi fick jallafall plats och kunde äta lite gott.












Det var ett redigt mysigt och inbjudande ställe.












Det här med namnbyte ..nä de här var inte så allvarligt. Jag ska inte gifta mig nej, jag är ju redan gift. Det här med namnbyte är ganska enkelt, eller nja kanske inte. Mina svågrar, min älsklings bröder. Jag vet inte om de inte gillar mitt namn eller varför, men de har döpt om mig, det är ett tag sedan. Så när vi ses, ja då är Anki på semester och Annika träder in. Japp de kallar mig Annika. Fråga inte varför, de bara blev så en gång o sen har vägen bara rullat vidare. Imorgon intar alltså släkten från Sörmland gården och Anki blir Annika o ja så är de ju påsk. Precis de ska fira påsk här. 

MEN NU... väntar jag på mannen som är och hämtar höensilage o grannen. För grannen ska bjuda mig på en barcardi i afton, jag har städat o frejat o donat sedan vi kom hem från Köpingen så nu är de dax att koppal av en stund. Oh visst är de avkopplande att dricka en god drink.

Tjejer!!! Vi ses på Blåkulla i morgon!!
PS: Min bakgrund är fortfarande på vift DS.

Vad ....??

Vem har stulit min bakgrund??
De funderar jag på!! På torsdag förmiddag byter jag namn, ja de e sant. Ska förklara snart.
LIte stressigt, återkommer snart....................

29 mars 2010

M som i Måndag

Vet ni vad? Jo jag köpte två tavelramar
På vår gamla övervåning finns inte mycket väggar, där är mest fönster o tak liksom. Men jag blev lite sugen på åtminstonde någon liten väggdekoration. Så hittade jag två långsmala ramar jag tänkt göra något åt. Så jag gjorde lite bilder av mina lila tulpaner. Vad tycks?





















Jag gillar dem, men en bra bild fick jag inte till..sorry!! Tänkte ha två lika dana, tror de blir snyggat. Vad tror NI?




















Antar att den här "damen" börja sprida ut sig över hela landet, men jag vill ändå visa hur långt hon kommit här hos mig!!
















Dagen började med regn här, stilla skönt regn som liksom droppade från himmelen. Men nu försöker solen bryta sig igenom för att lysa upp. Men idag får jag hålla mig inne - för idag jobbar jag. Skön måndag på Er.

27 mars 2010

De e våren..ja de e våren...

Ja nu lockar solen, de ljumma vindarna och de många plusgraderna ute, mer än datorn. Därav blir avstånden mellan inläggen ibland "lite långa".

Här om dagen var mamma o jag på sån där vårrus shopping, inte av kläder utan av prylar. Vi tittade mycket men handlade lite. Jag älskar att shoppa loss med mamma kanske för att vi båda gillar att traska omkring i affärer. Här
Hittade jag lite porslinsägg som jag blev förälskad i. Jag tillhör inte de som pyntar o har kycklingar o annat framme vid påsk, men några små söta saker bruker jag plocka fram. De här äggen gillade jag skarpt och de kan man ju för övrigt ha framme året om. En liten kyckling slank visst med också.
Jag köpte mig något som jag aldrig tidigare gjort. Krokus, härliga blå krokus som jag satte på köksbordet, till min mammas förskräckelse som lät meddela att - krokus har man inte inomhus. Men jag vill ha dem inne. Man har dem inte inte kackalade hon på ((som den värsta påskhönan)). Nåväl det är tur man är myndig så man inte behöver lyda mamma.
Så snart den fick lite vatten blev de så här ljuvliga....
Resten av dagarna har jag tillbringat ute, slitet som ett djur, med allaehanda saker på gården.  Jag trivs bäst ute nu när det är vårigt, varmt o soligt och här finna att göra. Nu känner jag av varenda muskel i kroppen, de har inte varit några viladagar precis, nej rena grovarbetar dagar. Så har jag pysslat och gjort en uteplats med lite trädgårdsmöbler och blommor nere vid stallet. Mina medhjälpare måste ju kunna sitta lite redigt när de är här o pysslar med hästarna.

Igår hade vi nästan 17 grader varmt i skuggan. Täckade av hästarna och så njöt vi i kapp av våren. Hoppas Ni oxå haft detta underbara väder.

23 mars 2010

Gott o blandat...

Idag har jag haft operation ”kolla vad du har i skåp och lådor”. De du inte behöver, släng det, de som ligger fel, flytta det!! Ja inte alla skåp o lådor förståss utan i ett skåp jag har under köksfönstret. När jag inte längre orkade dra ut lådorna och de trillade ut saker när jag öppnade skåpet, då kände jag. NU ÄR DET DAGS!!



















Jag gillar inte de där skåpet, det är för litet och så vill jag ha i ek så det flyter ihop med de övriga köket, men, men de står nog ganska långt ner på ”sånt som måste köpas till huset” listan. De e bara att stå ut!! De goda med de onda är ju att jag har något att längta efter, önska o drömma om. Hur som är jag lite frågande till hur de kunde svälja så mycket. En del åkte ut ”ytterst lite” en del fick ny plats, mer rätt plats. Oh sen ja, sen var de som ett nytt skåp. Ordning o reda, så blir de snart fredag
Nog om det!!!

Jag har flyttat svärmor också, när jag tänker efter var de nog redan igår. Ja nu har jag inte flyttat henne från hennes bostad eller så, utan jag har flyttat henne från en vägg till en annan. Den väggen hon var på fick lämna plats för barnbaret som vi fick två förstoringar på i julas. Jag har inte hela svärmor på väggen inte, bara hennes porträtt, som svärfar gjort en gång i tiden - oh de där gillar jag skarpt.



















Jo nu glömde jag ju. De var en sak jag fann där i en låda som gjorde mig lite sentimental. Den här lilla kassen. ”Tegelgården”.
















Vilket underbart gammalt hus i utkanten av Lyckeby strax utanför Karlskrona , eller skola var de faktiskt på sin tid. Oh innehållet, säger bara Who!! Man kunde gå där i timmar och bara njuta av allt underbart som fanns där. Ja så kunde man ju handla också naturligtvis. Dom hade gudomliga prylar och gjorde allt alltid säsongsbetonad. Alltså var de vid jul var allt juligt. Var de påsk osv. På gården ute fanns krukor o trädgårdsprydnader i mängder. Helt underbart. MEN så en dag bytte det skepnad, den underbara affären blev galleria.
– Det finns nog inte en kvinna i södra Sverige som inte älskat att botanisera bland alla prylar som såldes. Och inte en man som inte hatat att sitta ute på parkeringen och vänta på henne

Det bästa med mig städalåd- och skåp grej var ända att jag fann mormors gamla ring igen.














Det är som vanligt när jag lägger undan saker, jag har svårt att finna dem igen, eller svårt att komma ihåg vad jag gömde de ska jag väl säga för det är ju sanningen. Jag ärvde den alltså av min mormor, så gick den sönder innen vi flyttade hit o jag kunde inte minnas att jag sett den sedan i gamla huset. Ja så de e ju bara två år sedan den försvann. Skit samma, nu är den funnen igen. Dax att lämna in den för lagning då.

Vet Ni, jag älskar blåbärssoppa.















De finns nästan alltid här hemma, när andan faller på så tar jag mig ett glas. Idag slog det mig att jag nog älskar det så mycket bara för att vasaloppet gick den dagen jag föddes och där dricks väl massor av blåbärssoppa, är de inte så?

Idag fick jag härliga påskliljor av min älskling. Tänk vad en bukett gula glada blommor kan ge glädje.












På slutklämmen här kan jag berätta att vi delat upp vårt hus i två läger. Vi har helt enkelt delat av huset på hälften med kompostgaller. På en sida bor vår Golden, på den andra bor vår Schäfer. De e inte lätt de här med löptider..



22 mars 2010

Nja då är man på banan igen, blogg banan!!!

I fredags, jo jag kom iväg till massören igen då och den här gången fick jag komma in. När jag är där brukar jag hinna sitta ner några minuter innan de e dax och då brukar jag läsa lite i den här boken















Den innehåller mycket små roliga saker o ibland känner man igen sig. Som de här, vad säger Ni flickor är vi så här??




















När jag kom hem igen så for vi söder över. Ja vi for till












Vi var hos Glenn o Jessie och kollade deras nya boende. Blev bjudnar på god älgmiddag och anländer gjorde oxå lilleman o nästlilleman med sina sambos. Det blev en kanonmysig kväll med mycket skratt o tokigheter. Så gott att ha ungarna omkring sig, man kan inte annat än att njuta o må gott. Det hade fått en jättefin lägenhet i gammal stil högt till taket och rejäla utrymme.















Högt upp över marken. Vi sov över och kan Ni tänka jag drack en snapps. Redigt gott, mumelman, ((tror jag de kallade det))  starkt men nja de gick ner. Dagen efter vaknade vi där långt upp bland takåsarna















Ingen utsikt vi är vana vid här hemma precis. "Tack o lov" kan jag väl säga, för så där skulle inte jag kunna tänka mig att bo. Tacka vet jag landet!! *ler* På vägen hem åkte vi runt äldsta grabben med familj & hälsade på


















Lillskruttan Ni vet hon som ser lite purpen ut när hon inte får träffa farmor så ofta. Tyvärr var hon sjuk den lilla stackan. Men de var underbart att se henne!!

Söndagen ägnade jag åt hästarna. Hämtade Tess också så vi kunde rida lite. Det var någon som fotade oss från håll - vet inte om han inte vågade komma närmare..eller om han inte orkade kanske!
















Vi har de lite "jobbigt" här hemma just nu. Vår golden löper och vår hane har noll koll på sina hjärnceller för tillfället. Där till har vi fått hem en omplaceringshund, så ja de e fullt ös och mycket pass. Men Våren är här, då blir alla små beskymmer som bortblåsta. Solen står högt på himlen och termometern visar många härliga plusgrader.
Dax att ta fram redskapen kanske?!?
















De är måndag, de e vår, de e gott!!

18 mars 2010

Så gör jag - hur gör Du?

Jo de här med mat varierar ju en del från landskap till landskap, har jag märkt. Den enkla rätten KÅLPUDDING är en rätt som görs på olika sätt. Så länge jag bodde hemma, ja hos mina föräldrar alltså fick jag rätten på ett vis, när jag så började göra den själv. Ja då bodde jag i Blekinge och lärde mig göra på ett annat vis en mamma.















När jag bodde hemma gjorde mamma lager på lager. Alltså hon la först kål sen färs o varvade. Jag är inte så glad för varm kål så jag åt bara färsen. Men när jag gjorde själv så hackade jag kålen i små bitar och så blandade jag allt tillsammans. Så gör jag fortfarande för då kan även jag äta kålen. De e kanongott!! Vi hade det till middag igår, de var därför den här orginella frågan slog mig. Hur gör Ni?














Tips från coachen:
Jo när tulpaneran eller de andra blommorna vissnat och man inte har fler hemma.
































Då kan man använda sin vas som fruktkorg. Fiffigt va?




















Nähä, nu ska jag snart köra till min massör...Gott i gott!!!

Glömde ju: Solen kom igår o smälte bort snön som kom o gjorde mysiga vattenpölar!!!

17 mars 2010

Vilket....................

BAKSLAG..........här går vi o väntar på att snön ska smälta bort & så vaknar man till stora flingor som faller utanför o har gett 2 cm nysnö!!! Vad säger man?




















Det är väl bara att gilla läget!!

Torsten han blev Bambi på hal is idag, han gillar inte heller de här...de ser Ni va?!










Gömma sig inne i kameran hade varit bättre sa han.

Nåväl, ingen ide att misströsta - livet är underbart!!
Snart kommer solen o smälte bort det igen - så vipps är våren här. Man ska vara positiv.


















Trevlig onsdag på Er!!

16 mars 2010

Tisdagstema TRÅKIGT.

Tråkigt är ett tråkigt ord o inte mycket speglar sig i det. MEN klart lite tråkigheter kan man ju skramla fram då och då. Tråkigt nog!!
Jag tycker det är "väldigt" tråkigt att jag inte kan träffa mitt lilla barnbarn varje dag, eller åtminstonde varannan dag. Tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra.















Av hennes min att döma tycker hon oxå det där tråkigt att hon inte får träffa farmor varje dag.
TRÅKIGT är det också att folk slänger gammal skräp i skog o mark, trots att de finns gott om soptippar.













Slutligen måste jag erkänna att det är TRÅKIGT att se antalet besökare som ALDRIG ger sig till känna att de varit här, man kan ju helt anonymt åtminstonde säga HEJ!! Kanske beror de på att man har en TRÅKIG blogg.
















Nu har jag tråkat färdig för idag. Tråkigt är verkligen Tråkigt. Nu vill jag ha kul!!!!!!!!
Vill Du se fler TRÅKIGA bidrag går finns de här!!!