Pages

18 mars 2010

Så gör jag - hur gör Du?

Jo de här med mat varierar ju en del från landskap till landskap, har jag märkt. Den enkla rätten KÅLPUDDING är en rätt som görs på olika sätt. Så länge jag bodde hemma, ja hos mina föräldrar alltså fick jag rätten på ett vis, när jag så började göra den själv. Ja då bodde jag i Blekinge och lärde mig göra på ett annat vis en mamma.















När jag bodde hemma gjorde mamma lager på lager. Alltså hon la först kål sen färs o varvade. Jag är inte så glad för varm kål så jag åt bara färsen. Men när jag gjorde själv så hackade jag kålen i små bitar och så blandade jag allt tillsammans. Så gör jag fortfarande för då kan även jag äta kålen. De e kanongott!! Vi hade det till middag igår, de var därför den här orginella frågan slog mig. Hur gör Ni?














Tips från coachen:
Jo när tulpaneran eller de andra blommorna vissnat och man inte har fler hemma.
































Då kan man använda sin vas som fruktkorg. Fiffigt va?




















Nähä, nu ska jag snart köra till min massör...Gott i gott!!!

Glömde ju: Solen kom igår o smälte bort snön som kom o gjorde mysiga vattenpölar!!!

11 kommentarer:

  1. Jag gör inte kålpudding alls för det smakar illa! Mamma tvingade i mig som barn och nu vill jag inte se åt en kålpudding!
    Ha en mysig dag och njut av massagen!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Heej...låter knasigt att inte få kommentarerna på mejl! Det måste ju gå att fixa, jag skulle vara helt "lost" annars....
    Kålpudding är gottigott! Jag blandar allt, kål, rå köttfärs, lök, ris och mjölk, jag vill ha ris i så det inte blir för kompakt utan lite luftigare...
    Här utlovas regn idag, kanske bra för då smälter snön undan på vägen...
    Kramelikram från pörtet

    SvaraRadera
  3. Attans alltså.
    Kålpudding som är så smarrigt.
    Här gör vi lager på lager. Men ska se om man inte kan göra som du gör. Borde väl fungera det med.
    Är inte heller så glad i varm vitkål så där.
    Vitkålsoppa däremot är nått annat hihi....

    Använda vasen som fruktfat var en bra ide.
    Men ännu tänker jag fylla på med friska blommor en stund.
    Tulpansesongen är inte slut ännu väl....

    Sol? Näe inte idag. Grått och mulet. 5 plus. Snön smälter på taket, på norrsidan. Skönt.

    Nu ska vi fixa kebab till middag.
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera
  4. jag gör aldrig kålpudding.. men det är gott,, mamma gjorde nog som din mamma, varvade.. :)

    åh så skönt med massage,, får nog åka med min onda ömma stela kropp snart..

    ha en skön kväll :-)

    SvaraRadera
  5. Hos oss varvades det med.. Men jag rör numera också ihop det, vi åt kålpudding på förskolan i förrgår. Riktigt gott något jag lärt mig mer o mer att tycka om!!

    SvaraRadera
  6. fiffigt det där med vasen :)
    Jag äter inte kålpudding för jag äter inte kött men jag gör till min sambo och då fräser jag vitkål med sirap i en kastrull (i smör) sedan blandar jag köttfärs med mjölk, salt och peppar och sedan varvar jag i en form och steker i ugn. Sambon gillar det iaf :)

    SvaraRadera
  7. Hur jag gör? Enkelt jag gör inte kålpudding. Precis som du gillar jag inte varm kål. Ditt sätt att göra den skulle kanske passa mig om jag mot förmodan skulle komma på tanken.

    Till din massör, det låter som något jag verkligen skulle behöva ta itu med, egentligen redan igår.

    SvaraRadera
  8. Tror faktiskt inte att jag har gjort kålpudding mer än en gång för lääänge sedan, blev nog inte vidare uppskattat ;0).
    Min Mor gjorde ofta kåldolmar, DET var gott !
    Önskar dig en fin helg, sköt om dig !
    Kramar, Doris

    SvaraRadera
  9. Här ÄLSKAR vi kålpudding och kokar först en "soppa" av den skurna vitkålen med köttfond, vit- och svartpepparkorn och ett lagerblad. När soppan kallnat blandas den med färsen i matberedaren och sen in i ugnen. Det blir jättesmarrigt, jag lovar:) Fast mamma, hon gjorde lager på lager. Det här är MIML:s eget recept.
    Önskar dig en riktigt trevlig helg!
    Varmaste kramar,

    SvaraRadera
  10. Koker först kålen nästan klar. Skivar i längder och sedan i bitar.. färsen blandar jag med ägg, salt, peppar och ev. kokt risgryn. Varvar allt och på toppen klickar av smör och ringlar över sirap:-) Kalasgott.. Sirapen gör kålen mycket mildare.

    Vi du vara med på min lilla Musik/Foto/Bild på Kafferasten? Gå gärna in och läs där.. gjorde mig inte av med Kafferasten som tur var;)

    http://kafferasten.blogg.se
    Ha de gott kramiz

    SvaraRadera
  11. Men så kul att läsa om din kålpudding och alla andras. Vem kunde drömma om att det går att göra den på så olika vis.
    Både jag och gubben gillar kålpudding, för att inte tala om kåldolmar, men de är för jobba att göra så det blir puddingen istället, Förväld kål i bitar underst och överst köttfärs blandad med "risgrynsgröt" emellan. Mycket sirap på toppen, den ska bli ganska söt.
    Jag håller med dig om att hälsa på nån i lägenhet OK, men att bo i en, nä aldrig!
    Vi fick ett gräsligt bakslag i vädret i går, men nu töar det duktigt igen.
    Ha det gott!

    SvaraRadera