08 januari 2010

Blandade kuddar o morötter!!!

Välkommen in från kylan.....

Jag kämpar vidare med att få ordning på min nya blogg, eller att lära mig hur det funkerlerar!! Det är så här, jag vill gärna ha EGET. Menar, vi gör ju våra hem exempelvis så att det blir vårat eget, med vår stil, våra speciella små saker. Ja man har nästan skälen i väggarna. Så vill jag att min blogg ska vara oxå. Min blogg, min stil, jag ska känna pirrande glädje o harmoni när jag kommer in här. SÅ ÄR DET INTE REDIGT NU....men tids nog kanske jag kommer på hur alla funktioner fungerar o kan göra bloggen din min egna lilla oas. Där förhoppningsvis Ni oxå ska trivas och känna glädje när Ni hälsar på.


Igår hände något egendomligt här hos oss. Av förklarliga skäl står aldrig några dörrar eller fönster öppna hos oss vintertid. Endå såg vi igår en liten, liten fågel som flög omkring i matrummet. Vi rynkade pannorna båda två, hur hade den kommit in`? Hur som vi gick dit för att släppa ut den. Men den gömde sig - fågelholken vet vad. Så efter en stund kom den igen, så där höll vi på några gången utan att lyckas få ut den. Sista gången bara försvann den och sedan dess har vi inte sett den. Den är som uppslukad ur jorden!! Mycket konstigt. Den kan inte ta sig ut, utan att vi öppnar för den. Fast i och för sig kom den in utan att vi släppte in den. Börjar tro den inte är verklig - att den bara ville säga någon, lämna ett meddelande o så försvinna igen.

Jag sprang naturligtvis med kameran - men gick bet. Vi har verkligen både lyssnat och tittat efter den både i går och idag, men den finns inte. Så nu kan jag inte låta bli att undra.

Har detta någon betydelse. Menar de händer ju små saker på gården emellanåt, saker som ingen kan förklara. Någon som är bra på skrock??


(den här fåglen har inget samband med texten)

Det har hänt fler, kanske INTE så konstiga saker men dock saker som aldrig hänt tidigare o därför betraktas som "under" eller nått!!

Mitt hem har förvandlats till bageri eller nått. Ja det är någon som har tillverkat och bjudit både mig o grannar på allehanda gosaker sista veckan. Nej nej, de e inte jag som bakar. Det är någon som sa. De har jag aldrig gjort, de kan inte jag
men det är ju ALDRIG försent att lära. Testar man så ser man ju om man lyckas!! Oh jag ska lova att det här blev lyckat. Försten en underbar kladdkaka - vi som fick smaka sa så här:

den bästa kladdkaka jag någonsin ätit - helt perfekt!!

Dagen efter fick vi njuta av en ståtlig Tuppkaka...gudomligt god.Sen blev det susning över till matbröd...går de så går det. Oh visst gick det det blev både hålkakor & Grahamsbullar. Hur länge ska detta fenomen hålla i sig, lika bra att njuta medans det pågår o vara tyst....tyst.

Tror gubben min är lite rastlös.....& ibland kan de ju vara redigt gott minsann!!! Man får ta´t lugnt bara så man inte växer ur kläderna.....

Fr o m i år är det förbjudet att ha taggtråd runt hästhagar.
Ett bra beslut tycker JAG. Jag avskyr taggtråd det är ett otyg både för vilda och tama djur som rör sig fort!! Jag vet inte hur mycket sånt där vi snurrade upp och plockade bort här runt åkrar och hagar när vi köpte gården. Jag har en farlig förmåga att trassla in mig i taggtråd o det är nog därför jag avskyr det...!!

Stod på nästan samma plats o tog dessa två bilder. Kan bara konstatera att sommaren är att föredra.

Jag har länge, faktiskt över ett år funderat på att sälja min bil. Jag var ju pendlare förut o då krävs bra bilar. Men nu när jag mestadels har den stående på gården, ja då känns den lite väl lyxig o onödig. Just nu har snön nästan ätit upp den. Men frågan är: Går det att sälja en SAAB nu? De ser ju onekligen ut som om SAAB får gå i graven. En näst intill katastrof för alla som jobbar för dem - jag ryser bara jag tänker på följderna.


Sista dagarna har jag varit lite gnällig - fast de har ju inte Ni hört. Jag brukar inte gnälla eller beklaga mig bara för mig själv ibland, när ingen hör. Jag är tacksam för livet som jag har det,
-jag kan stiga upp av mig själv varje morgon.
-jag är frisk
-jag kan äta mig mätt varje dag.
-jag har tak över huvudet.
-jag har värme o kläder till min kropp.
-jag får massor av kärlek.
men som sagt, de sista dagarna har jag gnällt på kylan o all snö. Fast jag igentligen tycker det ska vara vintern nu, fast jag gillar snö. Men de här vädret dra med sig lite olägenheter som kan irritera lite bland o få mig att tröttna (lite)
dels så står våra maskiner mestadels still i detta vädret, vilket innebär inkomstbortfall.
dels får jag använda hammaren till annat en snickeri eller slå in spikar med.

Normalt sett använder jag bara verktyget överst när jag gör iordning hästarnas hovar på kvällen
men pga kylan måste jag nu oxå använda hammare. Enda sättet att få loss all is o snö som bildas under deras hovar varje dag ute.

Nää, jag slår inte så dom känner något men jag slår så det lossnar lite och jag kan övergå till kratsen. De här är tungt för gamla tanter...pust. Vattnet i hagen får jag byta varannan timme ungefär sen är de fruset. Jo visst äter de snö, men de måste oxå ha redigt vatten mina guldklimpar.

Men som sagt - de e ju igentligen inte mycket att gnälla om, de kunde varit betydligt värre....
Men nog måste man väl få gnälla lite tyst ibland - eller?!
Men när jag står o ser ut genom fönstret, ut över en snöbetäck sommarhage...då vet jag endå...att tids nog kommer den. Sommaren & Värmen.
Kramiz Anki N

17 kommentarer:

 1. Såg att din gamla blogg kraschelerat, det blir nog bra med den här med :-)
  Det viktiga är ju innehållet
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja hammare hovkrats å hov fett det går det åt mkt av nu när det är såå mkt snö...
  Mystiskt med fågeln undrar vad det betyder?? <jag hoppas att ni har det bra å inte allt för kallt.. men snart vänder det väl.. hörde igår av någon (vem det nu var) att februari skall bli kallare.. Det kan ju inte bara vara sant.. <jag har shoppat idag. tro det eller ej. bild kommer senare på bloggen...
  kram kram tvilling

  SvaraRadera
 3. Kan man annat än gnälla lite när det är så kallt att man knappt tar sig till brevlådan utan att förfrysa näsa och kinder.
  Hundarna saknar sina promenader, men de får köldkramp på direkten när vi provar att gå ut, så de får fortsätta att vänta på att det ska bli mildare än -20.
  Konstigt med fågeln. Hade den kommit ner genom skorstenen tro, men hur kom den då ut?
  Det är inget fel på denna nya bloggen, men lite synd att det inte går att komma åt den gamla.
  Ha det gott i brasvärmen!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du tittade in hos mig. Jag blev förstårs nyfiken och tittade in hos dig.
  //Lena

  SvaraRadera
 5. Ja, det var verkligen egendomligt detta med den lilla fågeln.
  Hur den kommit in, då ni aldrig har dörrar och fönster öppna nu på vintern.
  Och att den sedan plötsligt försvann.
  Ja, kanske det är någon som ville lämna ett meddelande från den andra sidan.
  jag tror att sådant kan hända...
  ha en fin fortsatt helg
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fågelbekymmer och en hel del annat du har på din meritlista.. Ja du Herre Jisses vad en blogg kan ställa till det. Du fixar säkert det med bakgrund o allt bara tiden som kräver din uppmärksamhet:-) Jag har haft blogspot förut, så jag vet att det går att lösa med bakis o allt.
  Kladdkaka är himla gött i gött gött:-)
  Ha de gott i kylan.. fy för den lede vad det blåser och snöar här just nu:-(
  Kramar
  Visst klarar man av det mesta bara tålamodet inte sviker.

  SvaraRadera
 7. Morning i vinterlandskapet! Ja jisses vad ni måste få slita...även om det är kärt besvär!
  Vad knepigt med fågeln?! Du låter väl oss veta om den kommer igen!
  Man blir alltid så glad av att kika in hos dig!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 8. Det där med fågeln va mysko men kanske finns ett litet hål någonstans som gör att den kommer in och ut,annars är det nog ett mirakel av något slag,ska prata med Magnus så kanske han kommer och målar av dina hästar,ha de gott.

  SvaraRadera
 9. Godmorgon.
  Så det är alltså hit du flyttat nu.Det här bli kanonbra det. Det finns mycket finnesser som du nog kommer underfund med snart. Har du kollat the cutets blogg ett eller annat för layouter?
  Där finns allt man kan önska.

  Så Torsten är en lite kung ute han, stackars Pärla. Hon som faktiskt var där först. Du får ge henne ett äpple från mig. Men han, Torsten alltså kanske lugnar sig snart. Inte lätt att byta hem så där. Läcker bild på skäggnäsan :D

  Brukar inte fåglar komma med budskap?
  Jag tror det. Du får se om något händer hemma hos er i den närmsta framtiden.

  Kallt har vi ännu. Slog av ena elementet nu för jag satte på ugnen. Matbröd måste bakas.
  Genast så sjönk tempen inne från 16,2 till 15,4 grader.
  Får nog starta det igen.

  Måste ut och fylla på till mina små bevingade idag med. Det är mest frön och jordnötter som går. Talgbollarna är kanske för hårda nu när det är kallt... fortfarande runt 30 minus...
  När ska det ge sig. Man blir trött och deppig av att ständigt gå INNE och småfrysa.
  Jag ger snart upp tror jag...

  Nu ska jag iallafall ut och knåda deg. Så vi får gott bröd till söndagsfrukosten.
  Hälsa maken, ge Pärla äpplet, Torsten får ett han med. Hälsa hundarna från Mats och Erri och säg att de tycker det är kul att busa i snön med....

  Och i morgon ringer jag till tandläkaren...
  Kramen Synnöve.

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder :-) ang. fågeln så kan den ha kommit in genom en öppenspis eller ventil, jag hade en talgoxe i tvättstugan i höstas pga att det är ett hål i väggen rakt ut, hade torktumlare när vi flyttade hit och dom tokarna har gjort hål rakt ut och där satt en slang från tumlaren. :-)

  stackars hästar som får is i hovarna, förstår du måste knacka med hammaren på hoven för att få det lite lösare. :-) oh, nej jag trodde inte att du slog så dom gör sej illa. Och vattnet, jisses, du sliter ut dej... ni får nog gräva vattenledning till sommaren så ni slipper frakta det för hand.

  ska bli lite mindre kyla snart läste jag på aftonbladet, vi har -20 här, men solen är framme så det blir en fin dag :-) men det vore skönt med -10 och sol istället för -20 :-)

  ha en skön söndag

  SvaraRadera
 11. Eftersom jag bloggar från två olika datorer hade jag inte fått in din nya bloggadress och blev så förvånad när en mystisk ruta dök upp, men nu är det åtgärdat. Ja du, du får gärna gnälla och svära över livets jäkligheter. För vi vet ju att ibland är det precis tvärtom, livet leker......Det är det som det fantastiska med att leva, ingen dag är ju den andra lik......Ibland måste jag också bära vatten till mina får och Jag Hatar det! Alltid skvimpar det över på undertecknad....Grr. Men för det mesta får jag hjälp av sonen..........

  SvaraRadera
 12. Ha ha jag tror jag dööör
  Jag slutade använda klocka för exakt fem år sedan man har ju alltid mobilen med sig. Men har nu kommit på att det är ett snyggt smycke som är användbart hahah tvilling???

  SvaraRadera
 13. Hej! Klart att små fåglar kommer med budskap, det knepiga är att komma på vad dom vill säga!
  Jasså du blir gnällig i kylan, haha, då vet du hur jag är när det är varmt på sommarn! Fast visst, jag tycker det är för kallt nu, ögonen rinner så fort jag sätter foten utanför dörren, att fota är inte att tänka på, kan ju inte se motiven,.,,,,
  Men det kommer bättre tider, och ljusare blir det vareviga dag nu! Imorgon börjar vardagen åter, hittills har maken mest varit ledig, men nu ska han ta tjuren vid hornen och börja skrapa ihop pengar till pörtet!
  Ha nu en fin vecka du bästa Anki
  Kramar

  SvaraRadera
 14. Jag tycker inte man behöver fundera på om det är till Anki N´s blogg man har kommit när man hamnar här - du har den mest rosa blogg av dem jag brukar besöka iallafall! Och pö om pö lär du dej alldeles säkert att "egna till den" ännu mer! :-)

  Lustigt med fågeln, ja... Spökhus!? ;-)

  Mmm, det ska bli intressant och se vad som händer med taggtrådsstängseln framöver. I och för sej tror jag de flesta hästägare redan har tagit ner dem, men där de fortfarande finns kvar så vet i tusan om det inte är rätt troligt att de INTE kommer att plockas ner... :-/ Men förhoppningsvis så har jag fel om det!

  Trevlig fortsättning på dagen! :-)

  SvaraRadera
 15. hej....du din blogg är redan nu jättefin och trevlig och jag blev glad av att läsa här...du det där med fåglar..jag tror att en del fåglar kommer med budskap till oss ..tror mig ha upplevt det...kramar

  SvaraRadera
 16. Phu, nu ligger du med din nya blogg på min länklista igen.
  Det tog lite tid. För datorn ville plötsligt inte vara med....
  Kramen på dig, vännen i kylan.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 17. Om fågeln var liten, du har kanske någon liten fågelgömma någonstans. Till våren får du kanske även små fågelungar.

  att någon kommer till dig och bakar, du märker ingenting och ingen disk och mjöl överallt? Underbart.

  Gnälla måste vi få göra ibland trots att vi har det så bra.

  Du är som jag, du vill göra och ha det precisi efter dig själv. Vill jag också men jag har inte hunnit med så mycket ännu.

  Det kommer och en skön söndagskväll.

  SvaraRadera