05 januari 2010

Välkommen till min nya blogg!!!

Så hamnade jag här – som ett nyfött o vilset litet barn!!
Hoppas att NI mina gamla vänner följde med mig i flytten, ja alltså att jag får se Er här med.
Med is i skägget eller i magen brukar man kanske säga - börjar jag nu min tid på Blogger.com.
Ni som följt mig, ja ni vet ju att de flesta av mina saker ”fortfarande” ligger i lådor väl nedpackade efter min flytt till Småland – som inte var igår…ja vet..hummm. Ja först hade jag förråd när vi bodde i gamla huset o sen fick lådorna flytta hem i ladugården.
Sedan vi fick tvättstugan här färdig så har jag haft en tvättunna stående där med dukar o lite. Jo men det har stått bra där, ingen har saknat något eller så. Men häromdagen när jag var i röjatagen så slog det mig att min älskling behöver en tvättunna till sina arbetskläder, så japp, jag började plocka i den där tunnan, hade någon låda ledig i sovrummet som dukarna ((som aldrig används) kunde få ligga. Slänga?! Oh nej, man kan inte slänga saker, inte nej. De blir nog loppmarknad på Gården i sommar, om jag får som jag vill. Men i tunnan fanns lite annat smått och gott också som jag gjorde mig lite norstalgisk och varm. Vad då tänker Du - jo en del av mina kläder sedan babytiden. Ni vet då för länge sedan på Dinosaurietiden (nästan) et var på den tiden man var med o prydde tiokronorssedlarna.
Vi har fått massor av snö & kallt har vi där till.
Inte utan att JAG längtar efter lite värme o vår nu.
Idag har vi ”jag & min älskling” varit ute hela dagen röjt snö på gårdsplan och satt upp stalldörrarna på baksidan av stallet. Jösses så tunga de var. Vi fick ta grävaren till hjälp och lyfta. Men NU är de stängt, o ja öppningsbart naturligtvis.

Har nog inte nämnt det, men lösdrift funkande inte med Torsten. Han såg stallet som sitt egna revir o blev rent elak mot stackas Pärla. Ja så nu är de traditionellt stallade. Alltså inne på natten o ute på dagen. Var nere hos hästarna i hagen en stund & då kommer Torsten genast kilande
närmare o närmare, för matte har förhoppingsvis något godis med sig.......
men nix bara den där eländiga kameran IGEN!! Den är ju inte ens god att slicka på!
Hundarna har oxå varit med ute och lekt i snö idag. Det ser ut som dom gillar snö - jag vet, dom gillar snö. Den här bruden är en mössjagare, hon går rakt igen staket om det behövs. Gör sig lika liten som mössen helt enkelt för att följa dom...........
Killen han har mest pinnar o bollar i skallen. De ska kastas o lekas o vara fullt ös.

Lilletjejen hon far omkring precis som snöbollarna. Ibland stannar hon upp precis som hon funderar på ......vad gjorde jag?!Vet Ni vad? Jo i Ottenby på Öland har de funnit en hel hop märkliga isbollar i strandkantenjag fann en korgstol sist jag var vid isen. Märkliga ting att placera på isen.

Jo ni vet min tomte jag gjorde till jul som blev placerad ute på trappen. Han var tämligen insnöad nu, så jag har flyttat ner honom. Flyttat honom ett steg närmare ladan, ja de blir väl där han får bo tills nästa jul.
Ja de här får väl bli mitt första virriga inlägg på blogger.....

17 kommentarer:

 1. Ojne vojne, har du flyttat nu igen? Varför då? Var det för litet? Läste nyss om isbollarna, spännande! Här är så bistert kallt att inte ens jyckarna vill vara ute, dom förfryser tassarna!
  Annars älskar jag vintern, men väntar på humanare temperaturer innan jag kan ta mina sparkturer
  Ha det gott i snön/Kramen

  SvaraRadera
 2. klart jag följer dig... kram kram tvillingsjällen

  SvaraRadera
 3. Men du såååå fint..ja men då ska jag ändra adress så jag hittar hit..mmmmm du en blogg måste man ha..en Nyfödd Anki..så nice..

  SvaraRadera
 4. Får hoppas du har bättre lycka här då så inga missöden inträffar.

  SvaraRadera
 5. Självklart följer jag med och tycker att den är fin. Känner igen färgvalet, har sett det någonstans förut.

  Ett annat hm, det där med dinosaurer var väl ändå att ta i, vi är ju unga och vackra fortfarande och det är inte dinosaurerna. =)

  Jag känner igen klädvalet i alla fall för jag känner att jag valde ganska liknande på den tiden. Har du tänkt på att det snart är ett år sedan vi blev +.

  Fina bilder både på hästarna och hundarna. Lustiga isbitar vid stranden och den där korgstolen?

  En sista fundering - kan du få med dig de gamla inläggen? Har du gjort backup sedan tidigare? Du jobbar ju med "samma" som mig och vet hur viktigt det är. =)

  SvaraRadera
 6. Hej Anki!

  Så det blev Blogspot istället - ja, du är ju inte den första som har övergett Blogg.se. :-) Hoppas det här kommer att kännas bra och välfungerande!! Trivs som besökare gör man ju direkt iallafall - det känns precis som vanligt, men en massa prylar, hästar och rosa! :-D

  Jag har ibland varit på vippen att göra samma flytt, förresten, men eftersom jag inte vet hur man får med sej sitt bloggarkiv så har jag hejdat mej...

  Verkar iallafall som att alla dina gamla inlägg finns kvar, så det går alldeles säkert att på något vis hämta hela rasket och lägga upp det här istället - eller laga lay-outen på Blogg.se. Det löser sej - förr eller senare! :-)

  Vad synd att lösdriften inte gick hem hos båda hästarna... Rider du dem nåt nu när det är snö/kallt??

  Ha en fin dag! :-)

  SvaraRadera
 7. Morning Anki! Inte blev det nåt virrigt inlägg inte! Trevligt o bra rakt igenom! Hoppas du kommer att trivas nu!
  Härliga foton hos dig! Så med snö ni också har! Idag är här liiite mildare...minus 17, kanske kan man komma ut lite! Får spader snart...hunden också!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 8. Men vilken tur att du dök upp igen, funderade just vad som hänt.....Det kommer säkert att bli bra med den nya bloggen, det tar alltid lite tid innan man kommer in i nya rutiner...Hjärtligt välkommen tillbaka alltså!
  Kram, Carolina

  SvaraRadera
 9. Kan sakna mina gamla hästar ibland, att få pussa en hästmule är väl härligt! Luktar så gott och är så mjuka. MEN de lär vara döda o begravna sen länge sålde dem tidigt 80 tal..

  SvaraRadera
 10. hade skrivit hur mcyket som helst, men jag tryckte bort innan jag fyllt i bokstäverna *ggrrr*

  härliga bilder :-) torsten med rimfrost i mul skägget...

  ja men då är det inte undra på att jag missat dje, har nu uppdaterat din blogg adress i min länklista :-)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 11. Klart jag hänger med till nästa bloggsida !!!! vill ju inte "tappa bort" dig ;o)
  Ja jisses vad mycket snö.....och så kallt.... Kan hästen gå utomhus i denna kylan....stackarn...det ser så kallt ut....
  Nästa gång måste du ha med en morot från mig....
  Kram på dig
  Margaretha

  SvaraRadera
 12. Oj, jag trodde att jag tappat bort dig, eller att du gömt dig, när jag inte kom in på din gamla sida. Jag fick "plocka upp dig" från Paulaz sida.
  Hoppas att du ska trivas i lägenheten, hur långt är det till stallet och hästarna då?

  SvaraRadera
 13. Lite förvirrad är nog bara förnamnet, när jag trodde att hela du flyttat, men det var väl ändå bara bloggen. Hm, så det kan bli i en förvirrad skalle.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Här ser det ju trevligt ut, hoppas att du kommer att trivas ;0).
  Härliga bilder på dina vänner i snön, här börjar vår lilla katt tycka att det räcker med kylan,vi får bära henne hem från kostallet ;0).
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  SvaraRadera
 15. Tack att jag fick din nya bloggadress, och naturligtvis kom jag hit direkt.
  Trist att du inte kunde fixa din förra blogg på Blogg.se,
  men hoppas du kommer att trivas här.

  Oj, den hästmulen ser frusen ut ;-)
  och denna kyla är säkert jobbig för våra fyrbenta vänner också.
  Fast de klara det tydligen bättre än vad vi gör trots att de inte byltar på sig en massa kläder :-)
  Men det är nog skönt för hästarna med något på sig i alla fall.
  Fina bilder också och av de fina vovvarna och tomten som drar sig sakteliga tillbaka till ladan :-)
  Så mysigt också att se babykläderna från 1959, och tio-sedeln,
  Ha det så gott
  Kramar

  SvaraRadera
 16. Oj, vad glad jag är att jag hittade dig igen Anki, förlåt, jag menar Herr Nilssons Fru ;) Försökte komma in till dig på gamla adressen i förmiddags och blev så frustrerad, när det inte funkade. Nu är jag go' och gla' igen *smil*
  KOnstiga saker man kan hitta i strandkanten både sommar och vinter. Korgstol?? Hmm.
  Många fina bilder bjuder på som vanligt.
  Önskar dig en god natts sömn!
  Varmaste kramar,

  SvaraRadera
 17. =) Om du följt mina två länkar i inlägget så hade du kunnat se vem jag har haft äran att intervjua och fota vid ett tidigare tillfälle för ett antal år sedan. Det var endast av en anledning jag "tvingade" min arbetskamrat att vi skulle ta jobbet, han på bilden i länkarna. =)

  Du får gå in och kika så ser du vem som jag kommer att lägga min röst på oavsett hur hans danskunskaper utvecklas, nu röstar jag ju inte men kanske kommer jag långt med att hoppas.

  SvaraRadera