14 januari 2010

Torsdag...vad tog den här veckan vägen?

Det bästa med att ha sitt jobb i datorn ((nja nästan)) är att man kan göra små pauser emellanåt och titta in i sin bloggvänners värld. Nackdelen är, att man inte hinner göra egna inlägg. MEN NU SÅ!!!

Ja så är det, jag jobbar mestadels med undantag för de timmar jag tillbringar i stallet eller ute med hundarna. När kvällen kommer är jag ganska mör och väldigt trött på datorn. Man blir ju det när man är i den hela tiden. Tänkte så här: Nu ska jag jobba undan denna veckan oh så - tar jag ledigt nästa. Det är fördelen med att jobba hemmifrån, man förlägger sin arbetstid precis som man vill. Med undantag av de samtal som kommer o som ska ringas, de händer ju hela tiden.

Jag känner mig lite så här...
Jo de är så här. Att för en tid sedan var jag på lasarettet med min lilla mage. Min lilla mage har varit sjuk sedan jag var ung o fräsch, nja de e säkert medfött men uppdagades inte förren jag var 23. Vi har levt så länge ihop o trots att magen är elak mot mig ibland så gillar jag den o har lärt mig leva med den. ((känns lite tvingat)) jag är alltså INTE sjuk i vanlig bemärkelse. De här är inget som syns eller märks, eller något jag ens nämner ((igentligen) jag håller det i schack så att säga.

Jag brukar inte skriva om sånna där trista saker men, men nu gör jag ett undantag.
Jo nu kommer vi till poängen. Jag blev lite så där extra dålig i lilla magen, oh ja, de var väl dax att kolla över situationen igen. (de gör jag ibland) ingen medicin på ett tag (avskyr tabletter) o är slarvig.

Tack o lov är det bara en enda människa som får lida för det - de e jag!! Nå väl, jag fick nya tabletter & dom har en biverkning, dom gör inte bara magen bra, de förstör mitt humör oxå!! Där blir plötsligt två människor lidande. Jag själv, som inte gillar att vara ittrig & så min man som det är lite svårt att skona, vi lever lite väl tätt intill varandra för att jag ska kunna hålla honom utanför. Tur för mig att han är så godhjärtad och kärleksfull som han är.  Nu är jag inte sånn att jag skriker o gapar o är elak. Nääää, jag går mest undan för mig själv o är tyst som en liten mus. Lever i min egna värld...ungefär!! Nog om detta...

Minns ni jag berättade om att någon bakade i mitt kök. Någon som aldrig gjort det tidigare. En nybörjare..jaha, tänk de där har fortsatt. Jag har hört hur de skramlat i bunkar där nere, hört vispar som vispat och inte att förglömma - jag har känt dofterna..mmmmmmmmmmm
Massor har tillverkats. Kakor, matbröd ja allt möjligt smått o gott.Igår kom besök, då blev det naturligtvis till att bjuda på lite så fick de lite med sig hem oxå. Bagaren är snäll!! Sen gaggade gubbarn ihop sig här o smidde stora planer för helgen. Ja jösses, ni anar inte vad dom fått för sig att de ska göra!! Oh nej jag tänkte inte berätta heller - inte förren efter helgen...*ler* Kan lova att även om Ni skulle gissa så hade säkerligen ingen av Er rätt.

NEJ!! Det har inte blivit någon ridning ännu. Tid o förhållande har inte fallit på plats. Men jag är så sugen, så snart kan jag inte hålla mig borta från det längre. Lite ledsen att jag inte har kvar Pärlas sele, första året åkte jag pulka efter henne o det är kanonkul.

Köpte mig lite nya tulpaner här om dagen, det fanns bara vita...men okey, de är fina de oxå.
Om man är aldrig så dålig i humöret så piggar blommor alltid upp en!!!
Jag har fått en ny kompis som hänger här hos mig om dagarna. Den säger inte mycket, men den låter mycket. Ibland funderar jag på om den är full, den ligger ofta på rygg och sprattlar. Igentligen vet jag inte vad den gör här nu - mitt i smällkalla vinter, eller hur den ens överlevt. Tror den kommit för att göra mig varse om VÅREN..

Nu kommer nog snart min älskling hem så jag får väl jobba lite till och sedan fixa lite mat till oss innan det är dax för hästgöra igen. Idag när jag gick in från stallet såg de ut så här borta vid vägen. Inte utan att det är vackert med snö & sol.
Ha det gott o på återseende!!


8 kommentarer:

 1. ...tittar förbi och säger "Hej"... det är vad lusten och orken räcker till...=)

  Hoppas det finns lite fikabröd kvar om jag skulle ha vägarna förbi, det ser himla gott ut..;) Och hoppas att magen rättar till sig.

  Kramizar Anne

  SvaraRadera
 2. Ja allt har nog sina nackdelar och fördelar, som t.ex. att ha sitt job i datorn som du skrev
  Men jag kan tänka mig det är bra att kunna förlägga arbetstiden som du vill.

  Måste vara jobbig med en sjuk mage och ha haft det så länge.
  Och biverkninar av tabletter är jobbigt också.

  Så mycket gott-gotti som har bakats , man blir riktigt suktad...

  Och en så fin vinterbild, och ja, det är ju så vackert ute nu med snön och rimfrosten på träden.
  Vilken vinter vi fick...

  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Morning Anki! Jaeäk...flugan...fniss! Jag har en mus hos mig idag...många kanske blir förskräckta`!
  Men...hoppas din magen sköter sig nu och att du inte blir alltför dålig! Tycker det är bra att du skriver o talar om....lite i allafall! Jag ...oftast är jag som en öppen bok...hm..
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 4. Oj den där sista bilden den går rakt in i hjärtat! Nybakat fikabröd, mums! Magen kommer säkert att bli bättre, du verkar ju ha koll på läget i lite av varje. Nu är det fredag och tulpanens dag och jag vet inte allt, ha det bäst Kära Du!

  SvaraRadera
 5. härliga bilder,, blev genast glad.. :-) ja snö och sol är fint kombination,,eller rimfrost på träden,, det är vackert det..

  ja jag är också dålig på att skriva och prata om hur jag mår, ja till sambon gnäller jag nog men inte annars.. :-) man mår som man mår, både upp och ner...

  ha en skön helg.. ska bli spännande att höra vad ni hittat på...

  SvaraRadera
 6. haha, du skriver i alla fall långa inlägg när du väl skriver hihi... vad jobbar du med, eftersom du kan lägga upp arbetsdagarna som du vill? kramiz m

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt att du har problem med din mage, kan du inte få några tabletter UTAN biverkningar ?
  Så lyxigt att ha någon som gillar att baka, det gjorde min man också förr men det är nog tur att han inte gör det längre, jag är visst tillräckligt tjock ändå :( ...
  Ha en bra dag !
  Kramar, Doris

  SvaraRadera
 8. Morning i vackra vinterlandskapet! Här är endast tre minus idag! Jippi!
  Läste på Facebook att du har ridit! Äntligen! Men du..glöm mig där! För invecklat för mig...
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera